Delen vinden we super lief

“Mama mag ik dan jouw oude telefoon hebben?” Vroeg mijn kleuter toen ik eindelijk een nieuwe, goedwerkende telefoon zonder barsten en kuren in handen had. Nou dat leek me een beetje vroeg. Maar wat is nou het goede moment? En als het zo ver is: wat is de beste telefoon voor je kind? Vervolgens is het moment aangebroken voor het vergelijken van internet abonnementen. Er komt een tijd dat we minstens net zo veel telefoons als mensen in huis hebben.

Zijn mobiele telefoons nou echt nodig?

telefoons

Oh wat vond ik mobiele telefoons ooit ongelofelijk overbodig. Alleen geschikt voor van die snelle types. En half leven geleden zat ik rustig in de trein. De stem van de conducteur vertelde dat we helaas 15 minuten vertraging hadden. Je zei iets tegen een medereiziger, iemand anders liet een lichte zucht klinken en weer iemand anders ging onverstoord verder met het lezen van een boek. Tegenwoordig grijpt iedereen zijn telefoon om het thuisfront op de hoogte te stellen. Is dat nou nodig? Natuurlijk niet. Maar ondertussen ben ik wel heel blij met mijn mobieltje. Telefoons zijn allang niet meer allen om mee te bellen. Het zijn onze weermannen, fitnesscoaches, agendabeheerders, fotoalbums en meer.

Wanneer is het juiste moment?

telefoon

Zoals bij zoveel dingen is er geen vaste leeftijd te noemen. Sommigen kinderen zijn er vroeg bij. Voor hele kleintjes die altijd bij volwassenen te vinden zijn, is het echt nog niet nodig. Vaak wordt 11 a 12 jaar genoemd als een geschikt moment. Soms is de vervanging van je eigen telefoon gewoon de perfecte timing. Op middelbare scholen zijn mobiele telefoons niet meer weg te denken. Bijna iedereen heeft wel een eigen mobieltje en het wordt veelvoudig gebruikt door de kinderen zelf maar ook voor school. Daarom is het handig als kinderen voor die tijd al om kunnen gaan met hun telefoon en weten wat ze er wel en niet mee kunnen doen.

Telefoons voor kinderen waarom wel of niet?

hendy, iphone 12, telefoon

Ik ben in staat te verdwalen in mijn eigen straat. Google maps is dus mijn beste vriend. De allereerste keer dat ik alleen van de middelbare school naar huis reed, heb ik uren rondgefietst voordat ik eindelijk thuis was. Het aller handigste van een eigen mobieltje is natuurlijk dat je kind bereikbaar is. Tegelijkertijd gaat er een wereld voor hun open van You Tube tot Whats App en veel meer. Binnen no time zijn de kids een stuk handiger op hun telefoons dan wij zelf. De druk van andere kinderen in de klas kan groot zijn. Dikke kans dat jouw dochter of zoon ook een telefoon wil als iedereen in de klas met een mobieltje rondloopt.

Regels en zo….

boost je blog weekend, moeder, mama

Als het dan eindelijk zo ver is, is een beetje begeleiding handig. Wat mag en kan er allemaal op je telefoon? Samen met een nieuwe telefoon haal je ook sociale media in huis. Het is belangrijk kinderen daar op een goede manier mee om gaan en vooral ook dat het veilig is. Daarnaast wil je ook niet dat de kids alleen nog maar op hun telefoons aan het staren zijn. Maak duidelijke afspraken over schermtijd en wanneer de telefoon even met rust gelaten moet worden.

Welke telefoon gaat het worden?

telefoons, hendy, iphone 12, telefoon

Waarschijnlijk ben je niet van plan meteen de nieuwste i-phone aan te schaffen die je voor jezelf al veel te duur vond. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Zo kan je ervoor kiezen om je eigen oudje af te staan. Handig want jij weet precies wat je ermee kunt en hoe het werkt. Aan de andere kant heeft een nieuwe telefoon ook voordelen.

Hij is spiksplinternieuw en er valt heel wat te kiezen. Zo kan je op internet een top vijf vinden van telefoons die het meest geschikt zijn voor kinderen. Aan alleen een telefoon heb je niks dus is het ook tijd om je goed te verdiepen in verschillende abonnementen. Dan is het “eindelijk” zo ver…. En kunnen papa en mama je overal en altijd bereiken 😉

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief