Delen vinden we super lief

Monday morningDe maandagochtend begint grauw en de kindjes hebben er al evenmin zin in. We laten ons hier niet door beïnvloeden aangezien er een feestweek voor ons ligt! Een korte week, met Koningsdag als kers op de taart!

Maandag 23 April

Nog een kort weekje en dan begint de mei-vakantie. Schoolgaande Olivier is er aan toe. Concentratie kan hij nog maar moeilijk opbrengen en er zijn sneller ruzietjes, irritaties en huilbuien. Ook deze ochtend barstte de bom toen er een glas melk omging en hij niet het juiste broodbeleg kreeg. We weten het nog te sussen, maar de vakantie komt echt als geroepen. Twee weken niets moeten en waarin alles mag. Ook voor deze vermoeide mama is de vermoeidheid aanwezig.

 • Moe, Moe-er, Moeder

Het is een soort van constante factor in mijn leven dat ik geaccepteerd heb, maar nu wel meer de kop op steekt. Mijn nachten zijn echt dik in orde, maar kleine kinderen zijn nu eenmaal energie slurpers, zowel lichamelijk en geestelijk. Ik heb gelukkig fijne make-up en het mantra “Het is een fase” galmt er dagelijks door mijn hoofd. Die avond lagen we er dan ook vroeg in met z’n allen. Vooral met een feestweek in het verschiet wel verstandig.

Dinsdag 24 aprilschoolfotograafschoolfotograaf

De schoolfoto’s mogen weer besteld worden. De prijzen die ze voor de foto’s vragen zijn aanzienlijk en kan het toch niet laten. Dan maar 20€ betalen voor 3 foto’s. Ze staan er super zoet op en dat lukt mij niet altijd als ik met de camera in de weer ga. schoolfoto's

 • Bunchems

Die middag kregen we een pakketje met een reiseditie vol met bunchems. Ideaal speelgoed voor een lange autorit. De kinderen zijn het met plezier gaan ontdekken. Voor hen was de feestweek alvast begonnen.

Lees ook: Bunchems? Het moederschap zit vol verrassingen Een ontdekking op het gebied van speelgoed

Het leven van een moeder gaat gepaard met heel veel ontdekkingen waaronder Bunchems! We kregen het “Travel Easel” reispakket en de kids vonden het maar wat interessant #Knutselpakket #kleurrijke #speelplezier #plakkendeballetjes #bunchems #ontdekken #diy #creatief #eenhoorn #unicorn #stickybunchems #fun #letkidsplay #kidstoys #colourful #toyscollection #bunchemscreation #toystagram #momlife #funtime #sundayfunday #review #blogonline #olivettepuntnl #loveofmylive #colourpop #playingtime @spinmaster @lindenbarbosa @spinmastermex

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Woensdag 25 april

 • Wrap & Rap

“Ouders, we hebben een verrassing voor jullie” stond er in de digitale nieuwsbrief “Als jullie om 11:45 de kinderen in het klaslokaal komen ophalen, hebben we een verrassing voor jullie ” Oehw spannend”. Met Lucas en Yvette waren we er klaar voor. Uiteraard had Olivier in zijn eerlijkheid alles al uit de doeken gedaan. “We gaan optreden mam, het is een feestweek” “Een rap”!!  “Oehw das cool, natuurlijk ben ik daar bij!”

Gniffel…. mijn zoontje is net z’n moeder Het altijd net weer even anders doen 🤣😅zijn gedachte bevalt me, het glas kan altijd voller 😊🤟 #mykid #dna #andersom #andersdenken #positivo #glasishalfvol #positivemindset #littleboy #positief #positiviteit #mindset #motivation #positiefdenken #positivity #happiness #positivevibes #compassion #fun #family

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

En wat was hij blij om mij te zien in het klaslokaal. De kinderen hadden een WRAP gemaakt met een gezonde vulling. Het thema die week was namelijk ‘gezond’ . En daar bleef het niet blij! We kregen ook een echte RAP, met bijbehorende danspasjes. Hier is veel op geoefend zag ik. Naderhand liet hij me ook vol trots al zijn kunstwerken zien. Waaronder bovenstaande knutsel. Die is toch te grappig!

 • Cruyff RunCruyf run Cruyf run

Die middag was papa vroeg thuis voor de Cruyff Run, een uniek hardloopevenement op de dag waarop Johan Cruijff 70 jaar zou zijn geworden. Een bijzondere en sportieve manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff. Naast de 14K Run wordt er ook een 5K Run, een Business Run & een speciale Kids Run georganiseerd.

Voor aankomend jaar dus zeker ook het proberen waard. De start en finish van de 5K Run en de Kids Run is bij ons om de hoek in de Amsterdam Arena. Het bijzondere er aan is dat de opbrengst van maar liefst 234.500 euro van de verschillende runs en alle bijbehorende acties, volledig ten goede komen aan de projecten van de Cruyff Foundation. En laat manlief ook met onze ‘buurman’ Sjaak Swart op de blije kiekert staan. lastige eters

Terwijl papa met de Cruyffrun 🏃🏼‍♂️mee rende, hield ik het simpel in de keuken. ~ De koffie liep! Sportiever werd het niet voor mij die avond.👼

Donderdag 26 april

M’n bestelling van Digitransfer was precies op tijd binnen gekomen voor Koningsdag. Ze kregen hun eigen gepersonaliseerde petjes, mocht deze verstrooide moeder ooit de namen verwarren in deze feestweek. En blij dat mijn eigen kwik, kwek & kwak waren 😊✨Laat de zon maar weer komen ☀

 • Digitransfer

  Digitransfer 40 jaar

Voor manlief zijn verjaardag heb ik een shirt besteld met een fun tekst. Beetje om te klieren deze feestweek en om er toch echt wel stil bij te staan. 4o worden is uiteraard ook niet niks! Hebben jullie ook al meegedaan aan de toffe winactie waarbij we 50€ shoptegoed weg mogen geven? Bij het shoppen zag ik een scala aan toffe producten en weet zeker dat ook jij daar blij van wordt!

Lees ook: Digitransfer voor een grappige, gekke verrasing voor papa & kids

Koningsnacht

koningsnacht Helaas is de koningsnacht niet voor mij mij als moeder weggelegd. Het is óf het een óf het ander. En als je kindjes om half 7 naast je bed staan te springen, ben ik liever fit en frivool. En maar goed ook, ze hadden er de volgende ochtend veel zin in. Mijn stap avonden heb ik wel op andere momenten.

Ik werd overigens  in de watten gelegd door manlief die hoogstpersoonlijk sushi voor me had gehaald. En ik heb me prima vermaakt; Mijn avond was gevuld met Sushi, er werd een blog over wijn geschreven en ik vond  het best even fijn om een avondje in mijn uppie te zijn.

 • Blaffende vis

Manlief ging feestvieren bij de blaffende vis in de jordaan. Een geliefde en populaire plek om koningsnacht in te luiden. De blaffende vis heeft jaar in, jaar uit een levensgrote gevelversiering  hangen. Zo lang als dat ik in Amsterdam woon, heb ik hier koninginnen/konings nacht ingeluid en weten ze feestvierders te verrassen met hun creatieve insteek.

Vrijdag 27 April Feestweek

 • Koningsdag

  koningsdag

Het leukste feest van het jaar is toch wel Koningsdag. Onze favoriete oranje outfits konden weer uit de kast getrokken worden en de kindjes waren te-schattig in het oranje gehesen. Die ochtend was het wachten op oma uit Apeldoorn om vervolgens per fiets richting het bruisend straatfeest in Amsterdam Oost te gaan.

 • Bredewegfestival

Met kleine kinderen is het Bredewegfestival in Amsterdam Oost elk jaar weer een groot succes. En ook echt een aanrader. Er is een vrijmarkt, het is er prachtig versierd en overal waar je komt, ademt dit festival Koningsdag, Er is een circus, theatervoorstellingen en er zijn concerten. Ook is er veel live muziek, verspreid over verschillende podia. Om de paar meter zagen we lekkere eet standjes en kunnen kinderen hier hun hart ophalen.

De zweefmolen, jongleurs, poppentheater en knutselworkshops maakt het helemaal af. Koningsdag zoals het feest bedoeld is. Vertier voor jong en oud!
 • Rommel

We hadden afgesproken niet al te veel ‘rommel’ te kopen, maar toch zijn we gezwicht voor een aantal kleinigheden voor de kinderen. Dat toch weer veel ruimte in neemt thuis. Maar ach, dat hoort erbij! Een feestweek werd gepast afgesloten met de familie en heel veel spelen met al onze nieuwe vondsten.
 • Help ID

koningsdag

Ik ben ooit zo in paniek geweest toen ik mijn dochter kwijt was op het strand. Ik had me die dag voorgenomen dat ik dat gevoel nooit meer wilde voelen.
” Tussen de vele strandbezoekers zag ik ook geen klein meiske in haar roze badpak & blonde staartjes. Mijn hart klopte in mijn keel. “Rustig blijven” riep mijn zusje ”Paniek helpt niet” Ik rende van hot naar her roepend naar mijn dochtertje, maar niets…..”
Lees verder: Paniek, ik ben mijn kind kwijt! Had ze nu maar een naamplaatje
Dit wil ik nooit meer en heb daarna gelijk 3 ‘ Help-ID4Kids SOS bandjes gekocht. Op Koningsdag heb ik ze er alle drie eentje omgedaan. Je weet nooit of je ze kwijtraakt in de mensenmassa. Het zijn duurzame en kindvriendelijke SOS-bandjes dat bestaat uit een RVS plaatje waarop naam kind, telefoonnummer ouders/verzorgers en evt. allergie of andere belangrijke informatie gegraveerd kan worden en een felgekleurd bandje. Ik ben er nog steeds blij mee en ze zijn ideaal voor zulke evenementen.

Help ID SOS naamplaatje

Zaterdag 28 april

 • Blue

De wereld van dolfijnen is het thema van de nieuwste documentaire van Disneynature, een afdeling van de Walt Disney Company die prachtige natuurfilms maakt. De film ‘Blue‘ is vanaf 2 mei te zien in de bioscopen en de trailer laat al de eerste prachtige beelden zien.
Lees ook: BLUE: Duik in een oceaan vol verrassingen met Disney Nature

Zondag 29 aprilfeestweek

 • Playdate

Nichtje Josephine kwam spelen. De nichtjes missen elkaar vaak en door onze bezette agenda een puzzel om het te bewerkstelligen. Papa ging naar voetbal, mama naar het theater met Olivier, dus eigenlijk kwam het perfect uit. Konden Lucas en Yvette iedereen tot waanzin drijven haha, maar het viel allemaal reuze mee. Ze hadden gelukkig de zolder niet overhoop gehaald en ik trof Nynke niet aan een stoel   vastgebonden aan door de klein belhamels Foei feestweek

 • Foei

Om de feestweek gepast af te sluiten ging ik samen met Olivier naar theatervoorstelling FOEI van Bontehond. Samen met Olivier had ik een date en samen gingen we naar de meervaart. Hier keken we naar uit, het was lang geleden dat we er met zijn tweetjes op uit waren geweest! Je hebt dan de leukste gesprekken en echt quality-time 1 op 1.

Lees ook: Foei in de Meervaart, een hele stoute voorstelling
Het was weer een prachtige feestweek dat we thuis gepast hebben afgesloten met heel lekker eten. Je raad vast wel wat…. PIZZA! met een keukentafel gevuld met dierbaren , dat is alles wat telt.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

Lees ook: #1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet #2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen #3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot #4 Ups & Downs. Een week dat voorbij vloog Weekoverzicht #4 #5 Februari, we gaan richting de lente Hooray Weekoverzicht #5 #6 Een week van uitersten: galafeest, girlsnight out, tot aan sneeuw & kinderfeestjes, altijd wat te doen bij Olivette weekoverzicht #6 #7 Avonturen & belevenissen met Valentijn als hoogtepunt weekoverzicht #7 #8 Negenmaanden beurs, avonturen & een gebroken mama hart Weekoverzicht #8 #9 Kou, het woord van de week in dit weekoverzicht #9 #10 Maart begint leuk met de BHV praktijkdag, proefslapen en meer weekoverzicht #10 #11 Lentekriebels, weekoverzicht #11  met de schilder, lente, Landal & Olivier zijn verjaardag #12 Maart roert met zijn staart, een leuk weekoverzicht #12 #13 Drukte van belang! Het woord van de week in dit weekoverzicht 13 #14 April doet wat hij wil weekoverzicht #14 Schoenen, de familie loopt in nieuwe stappers, gingen op stap en ook zette ik de eerste stap weekoverzicht #15  Kleurrijk is het woord van deze week. Qua weer, kleding, uitjes, thuis en mijn humeur! Let the sun shine! weekoverzicht #16 

Delen vinden we super lief