Delen vinden we super lief

Disney nature BlueDisneynature’s Blue duikt naar het hart van de oceaan en laat je een prachtige, wondere wereld ontdekken waar je niet zo snel zelf zult komen. Een wereld vol mysteries, verrassingen en nooit eerder getoonde beelden. En dat alles via de ogen van een kleine dolfijn die zijn weg in de machtige en gevaarlijke zee moet zien te vinden.

De kleine dolfijn neemt je mee op zijn avontuur en geeft je toegang tot een wereld met prachtige kleuren, vormen, geluiden en de meest bijzondere dieren. De warme stem van Jim van der Zee neemt ons mee op reis waarbij er een wereld voor ons opengaat.  je komt echt verwonderd de bioscoop uit!

Lees ook: DisneyNature viert haar 10e verjaardag waarbij echte verhalen, vertrouwen, kwaliteit en verantwoordelijkheid centraal staan 

Het verhaal BLUEDisneynature blue

De film BLUE is de nieuwste film van Disneynature waarbij ik mijzelf en ook de kinderen heb laten verrassen door een mysterieuze en prachtige onderwaterwereld. We keken onze ogen uit bij de wonderlijke kleuren, vormen en geluiden. Vooral voor de kleintjes was het indrukwekkend om het zo op het grote doek te zien. Dit hadden we niet willen missen!

De oceaan is uniek en bedekt maar liefst 71% van de aarde met met het enorme wateroppervlak. Onze wereldbol dankt zijn kleur en zijn bijnaam ‘de blauwe planeet’ hier dan ook aan. Het is een weelderig en kwetsbaar universum waar een universeel verhaal om is gecreëerd. Jong en oud kan zich hier in herkennen en er op zijn eigen manier van genieten.Disneynature blue

  • Vrienden en vijanden

Het wordt verrassend zichtbaar hoe elke bewoner zijn steentje bijdraagt om het evenwicht in de natuur in stand te houden. Het is een plek waar vrienden en vijanden elkaar nodig hebben om te overleven. Eigenlijk net als boven het water. het is bijzonder in beeld gebracht, zonder al te veel te vertellen.

«Met deze film willen we het publiek verwonderen. Bovenal willen we dat de kijker begrijpt dat het rif een ongelofelijke onderwaterwereld is die elk van zijn bewoners nodig heeft om te kunnen overleven. Alle planten en dieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. » Keith ScholeyDisneynature blue

De oceaan, een onwaarschijnlijke onderwaterwereld

Doordat 71% van de aarde is bedekt met zeeën en oceanen wordt onze planeet gedomineerd door water. En wist je dat tot op de dag van vandaag nog maar 5% van dat enorme wateroppervlakte werd onderzocht? Dankzij nieuwe technologieën zijn er al vele verrassende ontdekkingen gedaan en kan de mens nu steeds dieper op onderzoek in de oceaan.

ToekomstbepalendDisneynature blue

Inmiddels weten we dat het meer dan ooit belangrijk is om de aandacht te vestigen op de schoonheid en de kwetsbaarheid van ons ecosysteem. Het is zelfs toekomstbepalend. De film BLUE is dan ook een schot in de roos om meer kenbaarheid en aandacht te geven aan de “blauwe longen’ van onze planeet.

Uitdagingen

Samen met de bossen op aarde produceert de oceaan onze broodnodige zuurstof, zuivert de lucht en fungeert het als een reusachtige airconditioning. Daarnaast is het een belangrijke voedingsbron voor miljoenen mensen. De oceaan heeft een veel grotere impact op ons leven dan we ons kunnen inbeelden. Jammer genoeg gaat het ook gepaard met vele economische en geopolitieke uitdagingen. Volwassenen kunnen zich echt als kinderen gedragen als het gaat om land, olie of grondstoffen.

Reality CheckBLUE Disneynature

Bij het zien van deze film realiseer ik me des te meer hoe belangrijk het is om te voorkomen dat de ecosystemen in elkaar storten als een kaartenhuis. Hier is de mensheid uiteindelijk verantwoordelijk voor.

Mijn kinderen hebben het vooral over al het moois dat ze voorbij hebben zien komen. Ze hadden er nooit echt weet van. We kennen de beelden en boekjes en National Geographics, maar deze beelden van Blue hebben zichzelf echt overtroffen!

  • KoraalrifBLUE Disneynature

De prachtigste dieren spelen een rol in dit mooie verhaal waar het koraalrif als decor dient. Wist je dat naar schatting op dit moment 20% van de riffen vernietigd is? En daar komt bij dat 15% ernstig aangetast is en zelfs dreigt te verdwijnen binnen de 10 jaar.

En binnen een periode van 40 jaar dreigt 20% van de koraalriffen te verdwijnen! Daar schrik ik van! Vooral na het zien van alle beelden. Gelukkig is de oceaan ook een heel veerkrachtig ecosysteem, maar om het te kunnen laten herstellen zal de druk verminderd moeten worden. En wel heel snel!

Hoofdrol BlueDisney nature Blue

In de hoofdrol schittert de tuimelaar, een charismatisch en lief dier en ook wel het meest intelligente dier van de oceaan. De dolfijn leeft in een complexe gemeenschap waarin familie centraal staat.

Het is een slim en ondeugend dier en bij velen het favoriete diersoort dat harten verovert. En verwacht geen flipper taferelen. Disney heeft dolfijnen in het wild gefilmd, dus geen gekunstelde trucjes! Een leuk weetje; Na een draagtijd van 12 maanden geeft een dolfijn haar jong 3 tot 5 jaar borstvoeding en houdt het ‘kind’ tot negen jarige leeftijd bij zich. BLUE Disneynature

Ster acteurs

Ook zien we de bultrugwalvis, de reus van de oceaan. Nog een steracteur is de tijgerhaai, de gevreesde en onmisbare jager die een mooie rol heeft toebedeeld gekregen. De orka ziet er zo prachtig en bijzonder uit maar is ook wel het gevaarlijkste roofdier in de oceaan. En dan vergeten we de andere acteurs niet te benoemen;

  • Blue Sidekicks

De bidsprinkhaankreeft, de bultkoppapegaaivis, de sepia latimanus, de koraalduivel, de rendierlipvis en mijn all time favoriet; de groene zeeschildpad. Je kijk echt je ogen uit en leert heel veel over de wondere wereld die onder het water afspeelt.

Vandaag is het meer dan ooit belangrijk om de aandacht te vestigen op de schoonheid en de kwetsbaarheid van dit ecosysteem. Dat laat Blue op alle fronten zien. het is echt een aanrader om deze film in de bioscoop te kijken. Op het grote scherm zijn de beelden zo prachtig!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

blue disneynature


Delen vinden we super lief