Delen vinden we super lief

smartphone verslaafdHet begint op te vallen dat Kay me in alle Facebook berichten tagt dat over “mobiel verslaving” gaat. Ik zal het toegeven; Ik kijk heel vaak op mijn telefoon en ben inderdaad stiekem een beetje Verslaafd. Voor mij is scrollen, reageren, appen, etc ontspanning en na een drukke werkdag op afstand “connectie met de buitenwereld”.

Door mijn blog ben ik online actief. Meer dan mijn man. Mijn telefoon gebruik ik ook om foto’s te editen, filmpjes en gifjes te maken. En ook struin ik facebook, instagram of whatsapp af naar belangrijke updates en mentions. Als blogger vind ik het leuk om te weten wat er speelt. En vanuit mijn werk als marketeer ben ik altijd in de weer met allerlei soorten app’s en struin ik rond op het internet voor inspiratie en input.smartphone verslaafd

Verslaafd aan mijn smartphone

Gemiddeld kijken we dagelijks 211 keer op onze telefoon (bron) Ik denk dat dit wel klopt en heb besloten om hier iets aan te gaan doen. Maar hoe dan? De ene vriendin geeft aan dat ze de telefoon bij binnenkomst in de kast leggen, een ander doet de smartphone bij binnenkomst gelijk uit. Een goede vriend van me zei dat ze allebei een uurtje mogen surfen om daarna tijd voor elkaar te hebben. Ingeplande “smartphone tijd” zogezegd.goede voornemens 2018 smartphone verslaafd

Smartphone verslaafd: Actie in de taxi

Ik geef het toe dat ik smartphone verslaafd ben en handel er eigenlijk niet goed genoeg naar. Als mijn privé telefoon op de oplader ligt, heb ik wel mijn zakelijke telefoon waar ik dan op ga scrollen. Zo stom, want je raakt er van afgeleid tijdens je werk, in een restaurant, terwijl je een film kijkt of gewoonweg als je familytime hebt. Het is niet heel gemakkelijk om er mee te stoppen. Ik vertoon zelfs verslavingsgedrag als ik mijn telefoon niet kan vinden.

De uitvinding van DistractaGone is dus echt wel een goede oplossing en heb een pre-order geplaatst. Eens kijken of het werkt haha. Het is in ieder geval een van mijn goede voornemens om minder bezeten van mijn telefoon te zijn.

Telefoon verslaafdsmartphone verslaafd

Gelukkig zijn er ook andere simpele manieren om je verslaving wat terug te dringen. De tips zijn eenvoudig, alleen het “volhouden” is een dingetje… Hier komen mijn pogingen…

1. Uitzetten

Door je telefoon uit te zetten kijk je niet voortdurend op het schermpje en laat je jezelf niet afleiden. Dit merk ik als de batterij leeg is. Dan pak ik automatisch mijn 2e telefoon. Door ze helemaal uit te zetten, moet je eerst een handeling doen alvorens naar het schermpje te kunnen kijken. Ook de vliegtuigstand is een optie, of wat dacht je van een app te downloaden “zoals de veilig rijden app”

2. Vergeten

Laat je telefoon eens thuis liggen. Hierdoor ervaar je meer en heb je sneller contact met anderen. Ik ben hem nog nooit express vergeten, maar als het noodloot is toegeslagen en ik mobiel loos door het leven ga, gaat het me eigenlijk best goed af!

3. Neem niet gelijk op

Ik probeer er een gewoonte van te maken om mijn telefoon op stil te zetten en niet gelijk op te nemen. Waarom altijd bereikbaar zijn? Dat is echt nergens voor nodig! Ik gooi de telefoons vaak in mijn tas om er later op te kijken. Ik ‘ vergeet’ het overigens ook wel eens ;-D ik probeer het me aan te leren om bij thuiskomst de telefoon in mijn tas te laten zitten.smartphone verslaafd

4. Een goed begin van je dag is het halve werk

Ken je dat, dat als je wakker wordt dat je gelijk in de weer gaat met je apps, emails en berichten. Manlief scrolt in de ochtend vaak altijd in het wilde weg en is op de hoogte van alle newsfacts. Ik laat de telefoon s’nachts beneden liggen en wil in doekend eerst mijn kids in de kleren hebben. Ik wil niet eerst opgeslokt worden door mijn telefoon, maar eerst relaxed wakker worden met een kop koffie en goed ontbijt.De telen wordt voor het eerst tekenen voor ik in de auto stap.

Nu ben ik benieuwd naar jullie smartphone gebruik.Heeft het ook zo’n grote rol in jullie leven, of weet je het smartphone gebruik te beperken? En heb je eventueel nog extra tips & tricks? Alles is welkom!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief