Delen vinden we super lief

Het nieuwe reisjaar staat weer voor de deur, en het wereldwijde reizigerssentiment en wanderlust is overwegend positief. De diverse citytrips naar Kortrijk, Mechelen en Volendam waren te gek en nu het reizen weer echt kan richten we onze vizier op verdere bestemmingen. Sawadee, de touroperator gespecialiseerd in avontuurlijke rondreizen viel ons op die uit pakt met een mooi nieuw reisproduct: Premium reizen. Speciaal ontwikkeld voor mensen die houden van avontuurlijke reizen, maar het avontuur in net wat meer stijl en comfort willen ervaren. Hiermee vult de reisaanbieder het gat tussen avontuurlijke rondreizen en luxe reizen. Bestemmingen als Zuid-Afrika, Jordanië, Thailand & Laos en Oman behoren tot de eerste bestemmingen in het Premium reisaanbod. Ik ben verkocht… lees je mee?

Zuid-Afrika

Genieten van ontspannen avontuur in stijl

Premium reizen onderscheiden zich op vier belangrijke punten. Ten eerste overnacht je tijdens een Premium reis in extra bijzondere en comfortabele accommodaties. Bijzonder door de buitengewone sfeer, maar ook door de unieke ligging, de uitgebreide faciliteiten en/of het hoge serviceniveau. Het zijn instagrammable plekken met fijne luxe. Niet de massale 5-sterrenketens, maar bijzondere, lokale accommodaties waar je blij van wordt en graag over vertelt.

Premium reizen onderscheiden zich daarnaast door de groepsgrootte. In een groep van maximaal 16 personen ervaar je als reiziger nog meer vrijheid en beleef je een bestemming nog intenser. Ten derde worden de reizen begeleid door de beste beoordeelde en meest ervaren reisbegeleiders. Als kers op de taart zijn veel bijzondere maaltijden, excursies, activiteiten en entreegelden al inbegrepen in de reissom, waardoor je als reiziger minder hoeft te regelen en nog meer kunt genieten.

Jordanië

Premium bestemmingen

Het Premium reisaanbod bestaat vooralsnog uit zes mooie reizen naar diverse bestemmingen: Jordanië, Thailand & Laos, Zuid-Afrika, Oman, Marokko en Indonesië. Elke reis is op zijn eigen manier bijzonder. Zo overnachten reizigers tijdens een Premium avontuur in Jordanië midden in de woestijn in een luxe dome onder een kraakheldere sterrenhemel, en kunnen ze bij een ecolodge in Marokko genieten van een lokaal ontbijt dat is bereid met biologische producten van de eigen boerderij en boomgaard. Ook tijdens een Premium reis in Zuid-Afrika wordt geslapen en gegeten op de mooiste locaties.

Nabij het Krugerpark overnachten reizigers bijvoorbeeld in luxe safaritenten met prachtig uitzicht op het omringende landschap, nadat ze in de buitenlucht hebben genoten van een Zuid-Afrikaanse braai. De Premium bestemming die reizigers waarschijnlijk het meest zal verrassen is het relatief onbereisde Oman. Tijdens een Premium reis door dit land vol wierookbomen, authentieke dorpen, groene wadi’s en uitgestrekte woestijnen wordt uitsluitend overnacht in vier- en vijfsterrenaccommodaties op de meest adembenemende locaties.

Met de introductie van Premium reizen speelt Sawadee in op een zichtbare trend in de markt. “We zien dat reizigers minder vaak maar wel langer en luxer op vakantie gaan. Steeds meer touroperators lanceren dan ook een luxere variant van hun reisproduct. Binnen ons segment van avontuurlijke rondreizen was dit nog niet het geval. Sawadee loopt hierin voorop en laat zien oog te hebben voor de wensen en behoeften van avontuurlijke reizigers”, aldus Berend Simons, Manager Touroperating & CSR van Sawadee.

Thailand

Van compenseren naar investeren in 2023

Ook op het gebied van duurzaamheid luistert Sawadee goed naar haar klanten. Tot en met 2022 compenseerde de reisorganisatie de volledige CO2-uitstoot van al haar reizen via het inkopen van credits. Met lede ogen zagen ze aan hoe deze vorm van CO2-compensatie door de jaren heen is verworden tot een handel waarvan onduidelijk is hoeveel van de investering daadwerkelijk naar CO2-beperkende projecten zoals wind- en zonneparken vloeit. Om deze reden heeft Sawadee besloten vanaf 2023 in plaats daarvan meer te investeren in zowel de verduurzaming van hun eigen product als het financieren van projecten die mens, dier en natuur beschermen en/of herstellen.

De focus hierbij ligt op afval- en plasticreductie, natuurbescherming en -herstel, uitbreiding van het aantal duurzame accommodaties in het portfolio, meer treinreizen in de programma’s, stimulering van de lokale economieën en ondersteuning van de lokale gemeenschappen.

Over Sawadee Reizen

Sinds 1983 organiseert Sawadee avontuurlijke groepsrondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Sawadee staat voor bijzondere reiservaringen. Met ruim 250 reizen over de hele wereld vind je bij Sawadee altijd wel een reis die aansluit bij je wensen en budget. De reizen worden begeleid door gepassioneerde reisexperts die ‘hun’ reizigers overal op de wereld met veel liefde, enthousiasme, deskundigheid en passie rondleiden. Reizen op een duurzame manier is een van de pijlers van Sawadee. De schoonheid en authenticiteit van een land zijn onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Daarom vindt Sawadee het belangrijk dat hun reizigers én reisbegeleiders op een verantwoorde manier omgaan met de natuur en dat de lokale bevolking profiteert van hun bezoek.

Sawadee is van donderdag 12 januari t/m zondag 15 januari aanwezig op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Stand D040, Hal 12. Pak je paspoort maar vast en off-we-go…. Stap buiten je comfortzone en ga er op uit

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief