Delen vinden we super lief

bunchems ontdekking spinmastersDe wondere wereld van de gekleurde bunchems is ontdekt. Mijn jochie zat vanmorgen nog in een doeboek te bladeren en was druk in de weer met zijn stiften, kleurpotloden en lijm. Het is een echte kunstenaar en is graag aan het knutselen, friemelen, knippen en plakken.
Zoals bij een echte creatieveling liggen alle knutselen en materialen om hem heen en zit hij er zelf ook onder de gekleurde strepen. Best herkenbaar, ik was vroeger ook zo’n crea-bea. Ik was dan ook reuze nieuwsgierig naar zijn reactie op de bunchems.

Vakantietijdbunchems ontdekking spinmasters

Nu de vakantieperiode nadert, ben ik op zoek naar speelgoed waarmee ze uren zoet zijn op de achterbank. Het liefst wel speelgoed dat compact is, weinig plek in neemt en makkelijk mee te nemen is. Daar valt het geknutsel niet onder. Laten we papa’s auto maar niet onder kliederen met stift, stickers en lijm. Dit wordt een uitdaging met drie verschillende kinderen en leeftijden. Ik werd gewezen op bunchems. Voor mij nog onbekend speelgoed, maar zoonlief kende het zeer zeker.

Bij het kijken van het promofilmpje riep Yvette gelijk luidkeels “Ja mam, dat wil ik graag voor mijn verjaardag!” Ik vind het zeker het proberen waard aangezien het de creativiteit stimuleert.

bunchems spinmasters speelgoed

Bunchems?bunchems ontdekking spinmasters

Op de website van Bunchems lees ik er meer over. Het zijn kleurrijke, kleine balletjes zijn die je aan elkaar kunt haken en knijpen. Kinderen maken hier de mooiste (3D-) creaties mee. De bolletjes met vele verschillende kleuren, kun je weer uit elkaar halen en daardoor steeds weer opnieuw te gebruiken. Ideaal, want bij klei kun je het na een tijdje weggooien. Er gaat een wereld voor me open, wat is er veel leuks mee te maken.

Er zijn diverse pakketten verkrijgbaar: Klem! Verbind! Bouw!

Er is een prachtige collectie beschikbaar zoals je kunt zien op de website. Unicorns, draken, glow in the dark pakketten, gemotoriseerde modellen, etc.. Je kunt echt helemaal los!badenstrand

  • Reispakket – On the go Easel (deze testen wij)
  • Insecten – Bug Creation Pack
  • Huisdieren – Pets Creation pack
  • Mega Pack – Mega pakket
  • Reispakket – On the go Easel (deze testen wij)

Het reispakket ‘on the go easel‘ (€16,95) is ideaal omdat je de bunchems overal mee naartoe kunt nemen in een
handige koffer. Ze zijn te sorteren op kleur in de vakjes en de ezel kun je als achtergrond gebruiken om ze aan vast te kleven! Er zitten 150 Bunchems in en is ook eenvoudig af te sluiten als ze klaar zijn met spelen.

Dit pakket heeft wel zijn beperkingen aangezien het aantal beperkt is. Voor grotere creaties zijn er veel meer nodig. Als reiseditie is het ideaal. Ook voor op de achterbank of als we ergens op visite gaan. We laten de ipad lekker in een hoekje liggen.

bunchems spinmasters speelgoed

 • Insecten – Bug Creation Pack

Je collectie is uit te breiden met de Creation Packs (€8,99) waarmee je 1 van de 3 3D insecten kunt maken. Met een inhoud van 60 Bunchems en bijbehorende 11 accessoires kun je een lieveheersbeestje, libelle slak, of misschien wel een andere creatie maken.
Dit pakket is leuk om kleinere figuurtjes mee te maken. Leuk voor een kinderverjaardag aangezien het een betaalbaar cadeautje is. Ze zijn ook verkrijgbaar als huisdieren pakket.
 • Huisdieren – Pets Creation pack

Dit is hetzelfde pakket als hierboven beschreven, maar dan gericht op huisdieren voor de echte dierenvriend. Met het huisdieren – Pets Creation Pack maak je 1 van de 3 verschillende 3D huisdieren-creaties! Met de 60 stuks kun je bijvoorbeeld een hond of  kat maken, of gewoon je fantasie de vrije loop laten! Ook hier kun je met de bijbehorende accessoires als ogen en pootjes je creaties tot leven brengen.

 • Mega Pack – Mega pakket

Je kunt ook gelijk kiezen voor een Mega Pack (€29,99) met honderden Bunchems en accessoires waarmee je 36 verschillende creaties kunt maken. Uilen, beren, aapjes, een octopus, auto’s een krokodil. De fantasie van onze kinderen ging helemaal los. En met de oogjes, vleugels en voetjes hadden we de grootste lol. “Kijk mam, dit is papa” Haha, “Laat het hem maar niet zien” grinnikte ik om de mooie aap-creatie van zoonlief.Bunchems spinmaster speelgoed

Bunchems Accessoires

Door de accessoires kunnen ze er eindeloos mee vormgeven. Met de dierenpootjes, snavels, oogjes, vleugels of een brilletje komen de leukste, spannendste figuren tot leven. En als ze er klaar mee zijn, kun je de figuren zo weer uit elkaar halen voor iets nieuws. Zonder de accessoires zijn de creaties met bunchems ietwat onduidelijk of minder mooi. met een mondje, ogen en hoedje maak je het spannender. Het speelgoed is geschikt vanaf 4 jaar en mijn kinderen vinden het zichtbaar leuk. En voor onze lange autoritten ideaal!

Video Bunchems

Conclusie Bunchems review

De Bunchems zijn bij onze kinderen goed in de smaak gevallen. Mijn 2 jarige Lucas vond de kleurtjes interessant, mijn dochter begon gelijk met creaties maken en mijn oudste maakte er een piratenboot van. Ze lieten helemaal hun fantasie gaan en dat spreekt me aan bij dit speelgoed. Het was zen in huis en geduldig waren ze aan het spelen hielpen elkaar hier ook bij. Tot ze realiseerden dat de kleine balletjes op waren en er werd gestreden om de laatste paar. Eén verpakking is voor bij ons thuis niet voldoende. Ze kwamen gewoon bunchems te kort.bunchems ontdekking spinmasters

 • Advies

Mijn advies is dan ook om een groot pakket aan te schaffen, dit biedt net even meer mogelijkheden. Al is deze travelset ideaal voor in de auto. Tijdens een autorit gaf ik ze steeds een andere opdracht en hiermee gingen ze druk mee in de weer. Een bloem, een spin, een sneeuwpop en een eend, voor we het wisten waren we op de plek van bestemming.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2

Bij mijn dochter heb ik haar haar in een staart vastgezet aangezien er weerhaakjes aan de bolletjes zitten. Dit kan in het haar blijven plakken en dat wil je echt niet!. Bij het spelen adviseer ik om er bij te blijven zitten zodat het gebruikt wordt waar het voor bedoeld is. De bunchems zijn geen haaraccessoires! Spin Master heeft weer fijn speelgoed op de markt gebracht en ik vind het zeker een aanwinst.

Mochten de Bunchems onverhoopt toch vastzitten in het haar van je kinderen? Geen paniek! Babyolie, haarconditioner en een kam zijn de magische tools. En bij mijn neefje op de foto is het goed afgelopen. Dat is het handige van een krot koppie 😀

Hebben jullie meer leuke speelgoedtips? Daar zijn we heel nieuwsgierig naar en zoeken het graag uit.bunchems spinmaster speelgoed voor onderweg

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

* Deze review is tot stand gekomen met een review exemplaar. Zoals jullie van mij gewend zijn schrijf ik altijd eerlijke reviews. Mochten er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande, kun je ons altijd contacteren via onze contactpagina.

Delen vinden we super lief