Delen vinden we super lief

We gingen naar een concert in de Ziggo Dome en verlengen ons uitje met een nachtje in de stad Amsterdam, een soort pre-valentijn weekend. De vorige keer gingen we naar het NHow Amsterdam hotel dat een ware vondst was. Recent bezochten we wederom Amsterdam en parkeerden we op het NDSM werf nabij Pllek. We liepen langs het DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam – NDSM Werf en zeiden tegen elkaar dat we hier zeker een keertje gaan logeren. Je parkeert op het NDSM werf voor 1,40 per uur, met het gratis pondje ben je in zo’n 15 minuten op het Amsterdam Centraal Station en qua horeca gelegenheden heb je hier veel keuze. Ideaal en dus boekten we een nachtje weg in de grote stad…

DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam - NDSM Werf
DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam – NDSM Werf

DoubleTree by Hilton Hotel

De Locatie van dit hotel is geweldig. DoubleTree by Hilton Amsterdam – NDSM Wharf ligt in Amsterdam-Noord, aan de overkant van het IJ. het is een 4-sterren boetiekhotel met moderne faciliteiten en met uitzicht op het water, of de NDSM-kade. Sommige kamers beschikken zelfs over een inrichting met street-art. De veerboot vertrekt ongeveer elke 20 minuten en brengt je vanuit het NDSM werf in tien minuten aan de overkant. De locatie is rustig, dicht bij een kruidenierswinkel, het graffiti museum, museum STRAAT en diverse gezellige, hippe restaurants zoals Pllek. Het is hier in de winter en zomer goed toeven, we zaten zelfs op een koude middag in januari op het terras aangezien er binnen geen ‘plek’ meer was.

DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam - NDSM Werf
Pllek waar je in de winter op het terras kunt zitten terwijl er een Dixi langsrolt zonder dat iemand er raar van op kijkt, dat is Amsterdam.

Review DoubleTree by Hilton Hotel

De kamer was ruim genoeg, schoon en had een iconisch uitzicht over het water. We vonden het tarief van 170,- aan de hoge kant, maar toen we hotels gingen vergelijken, kwam het aardig overeen. Hotels zijn sterk in prijs gestegen na de Covid lockdown periode. We zaten in een tweepersoonskamer die aan de voorkant was gelegen en uitkeek over het water. Let hier op bij het boeken aangezien je ook kunt uitkijken over de NDSM- Het ontbijt was een continentaal buffet met een goede keuze uit warme en koude gerechten. Wel miste ik de verse jus d’orange en een keuze uit bruin brood, maar de wafels en granola maakten dat goed.

DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam - NDSM Werf

Faciliteiten DoubleTree by Hilton

Mocht je willen sporten dan kan dat in het DoubleTree by Hilton Hotel met de moderne apparatuur in het gratis 24-uurs fitnesscentrum. Restaurant Brooklyn is in het hotel gevestigd, maar wij doken liever in de ietwat Amsterdamse horecagelegenheden op het NDSM Werf. Na de middag borrel namen we het pontje richting CS en doken het centrum van Amsterdam in. Mocht je in het hotel willen blijven dan is het restaurant Brooklyn ook een goede keuze. Het is een fijne ruimte dat vrolijk is ingericht met een open-keukenconcept. De perfecte plek om van de heerlijke Nederlandse en internationale keuken te genieten.

Ons weekendje weg begonnen we met een proost op de liefde bij Pllek, wandelden voer Zeedijk, het gezellige Chinatown van Amsterdam, gingen eten bij Villa Nieuwmarkt en pakten vervolgend de metro richting Amsterdam Zuidoost. De dansschoenen hadden we aangetrokken en bezochten het concert van Robbie Williams.

DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam - NDSM Werf

Bereikbaarheid

Vanaf Schiphol Airport ligt het hotel op 23km afstand en is het prima te bereiken. Neem de eerste trein vanaf station Schiphol Airport (perron of 1 of 2, die iedere 10 minuten vertrekt naar het CS Amsterdam. Pak de gratis veerdienst (15 minuten vanaf de noordkant van het station, richting NDSM Werf.

Met de bus kom je er vanaf het Centraal Station bus 391 of 394 en dan stap je uit bij de halte Klaprozenweg. Vanaf de bushalte de Ms. van Riemsdijkweg ben je in gedurende 5 minuten bij het hotel. Met de auto die je er circa 20 minuten over. o

DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam - NDSM Werf
DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam – NDSM Werf

Tot slot

Het is een ideaal gelegen hotel dat niet hele grote kamers heeft. Het ontbijt is prima, je kunt er voordelig parkeren en de omgeving is inspirerend. Met het pontje ben je snel in Amsterdam voor een leuk dagje uit! We hebben genoten!

Adres DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam – NDSM Wharf: NDSM-Plein 28, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief