Delen vinden we super lief

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Wat geweldig dat je begonnen bent met de planning van je droombruiloft. Dit is een spannende en leuke tijd, maar het kan ook stressvol zijn. Een van de eerste dingen die je moet regelen zijn save the date kaarten voor je bruiloftsgasten. Misschien denk je dat dit niet zo belangrijk is, of dat je genoeg tijd hebt om het later te regelen, maar eigenlijk is het versturen van deze kaarten cruciaal voor het succes van je bruiloft. In dit artikel vertellen we je graag waarom!

Save the date kaarten vs. trouwkaarten: wat is het verschil?

Save the date kaarten en trouwkaarten zijn natuurlijk allebei belangrijk voor een bruiloft, maar er zit wel een verschil tussen. Je verstuurt save the date kaarten altijd eerder dan de trouwkaarten, zodat de gasten weten op welke dag jullie gaan trouwen en daar rekening mee kunnen houden. Trouwkaarten stuur je daarna om de gasten officieel uit te nodigen en alle belangrijke info te geven, zoals waar de ceremonie en het feest zijn en wat de dresscode is. Meestal stuur je een save the date zo’n vier tot twaalf maanden voordat de bruiloft plaatsvindt. De trouwkaart kun je dan ongeveer uiterlijk zes weken van tevoren versturen. Je kunt kiezen uit een save the date kaart uit een collectie of je maakt er zelf eentje. Ga bijvoorbeeld aan de slag met illustraties en lettertypes op een blanco kaart. Lekker creatief bezig zijn!

Geen onverwachte verplichtingen

Met save the date kaarten geef je je gasten ruim van tevoren een heads-up dat ze verwacht worden op jouw bruiloft. Dit geeft ze de tijd om hun agenda’s vrij te maken en rekening te houden met de bruiloft bij het plannen van hun eigen afspraken. Als je deze kaarten niet verstuurt, zullen sommige gasten misschien niet op tijd kunnen arriveren of zelfs helemaal niet kunnen komen omdat ze al andere verplichtingen hebben op die dag. Dat zou zonde zijn!

Slimmer plannen

Door save the date kaarten te sturen maak je het organiseren van je bruiloft net wat eenvoudiger. Je weet ruim van tevoren hoeveel gasten er ongeveer komen, waardoor je de locatie, catering en andere zaken nog beter kan plannen. Dit zorgt ervoor dat je minder stress hebt en je je kunt focussen op de leuke dingen, zoals het uitzoeken van de perfecte jurk en natuurlijk het maken van de mooiste trouwkaarten. Deze kun je natuurlijk helemaal in stijl van save the date kaarten doen.

Save the date kaarten zijn niet zomaar een saaie uitnodiging. Door deze kaarten te sturen, weten je lieve bruiloftsgasten al vroeg wat er gaat gebeuren en kunnen ze zich daarop voorbereiden. Dat zorgt ervoor dat je bruiloft gezellig en ontspannen wordt, zonder gedoe achteraf. We wensen je een magische dag toe!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief