Delen vinden we super lief

Wat hangt er bij jullie op de koelkast? Er is een tijd geweest dat het bij ons vol hing met magneten van de bezochte vakantieplekken. Ook familie en vrienden namen magneten als cadeautje mee. Die fase is voorbij. De koelkast deur werd gewoonweg te vol. En de fase “less-is more” is ingetreden bij de komst van de kinderen. Daarnaast waren veel magneten niet bepaald kind-veilig. En nu blijkt het ook nog eens ongezond te zijn…

Onderzoek
Een bizar verhaal dat ik tegenkwam is het onderzoek van Princeton University. Zij hebben onderzoek verricht naar de werking van magneten op koelkasten. Ze vroegen zich af of de magnetische kracht wel zo gezond is? Om de werking van magneten en het gevolg ervan aan te tonen, vergeleken ze gedurende aantal maanden twee identieke gevulde koelkasten. De ene mét, de nader zonder magneten.

Proefkonijnen
De proefkonijnen waren muizen waarbij de ene helft te eten kreeg uit de magneet-koelkast en de andere helft uit de niet-met magneet-beklede-koelkast. De uitkomst was schrikbarend en beangstigend. De elektromagnetische straling van de magneten veroorzaakte 87% meer kans op het krijgen van kanker bij het eten van etenswaren uit de magneet-koelkast. Je kunt je voorstellen dat dit verhaal de wereld over ging. Bijna elk huishouden heeft wel eens een magneet op zijn koelkast gehad.  maar al snel werd duidelijk dat het onzin was. Een hoax. Er was nooit onderzoek naar gedaan. Zijn we er met zijn allen ingetuind, damn..

Gezellig
Amerikanen staan er om bekend dat ze hun koelkasten vol hangen met magneten. Van onder tot boven hang de koelkast vol met memo’s, kleurplaten, vouchers, foto’s, knipsels, tickets, boodschappenlijstjes, reminders, ansichtkaarten en heel veel meer. Met hulp van de gekste en originele magneten blijven ze hangen. Ook onze koelkast was rijkelijk versierd. Tot ik er schoon genoeg van kreeg. We hebben wel genoeg tierlantijntjes in huis. Vooral het schoonmaken ging lastig.

Toch ben ik weer gezwicht voor magneetpuzzels. Het staat gezellig en de kinderen kunnen ermee in de weer gaan. Ze hingen er lang voor de sier en werden gebruikt als tekening klever. Nu de kinderen ouder zijn, spelen ze er steeds vaker mee. Yvette is er zelfs niet bij weg te slaan en maakt de leukste creaties. Terwijl ik aan het koken ben, is ze gezellig aan het puzzelen.

Letters
Nu Olivier naar school gaat begint hij nieuwsgierig te worden naar letters en het schrijven van zijn naam. Het lijkt me leuk om letters op de koelkast te plaatsen zodat hij hier mee in de weer kan gaan. Dat is ook wel de reden dat ik weer op zoek ben gegaan naar leuke nieuwe magneten die ook nog eens educatief zijn. De letters moeten niet te klein zijn, want kleine Lucas begint met kruipen en steekt alles in zijn mond.

Gerelateerde blog: Olivier op de basisschool voorbereiden, slik…, misschien mama ook?

In mijn zoektocht kwam ik heel veel leuks tegen. Ik heb een klein overzicht gemaakt van al het leuks!

Puzzel magneten

 • Magneet boerderij van Djeco 16,95  linkmagneten
 • Djeco Puzzel magneten de verschrikkelijken 29 puzzelstukken 17,95 link
 • Goula personages 17,95 link
 • De verklede kinderen of de lollige diertjes van Djeco 13,90
 • Menselijk lichaam Janod 39,95 link

Gepersonaliseerde magneten
Toen ik zwanger was van Olivier heb ik magneten laten maken met de due-date. Opa & oma’s to-be konden het dan op hun koelkast hangen als herinnering. Bij de geboorte konden de fotolijstje gevuld worden met foto’s Tegenwoordig kun je qua creativiteit helemaal los. Ook kun je foto magneten maken in verschillende vormen en maten. Hier schreef ik eerder over;

 • Hema, 9-12 fotomagneetjes 5*5 of 7*7 per foto vanaf 8,50 Link
 • Ook Bij Vistaprint kun je je hart ophalen. Je kunt ze werkelijk in alle soorten en maten bestellen.

Woorden
Magneetgedichtjes op de koelkast zeggen meer dan woorden! met 510 woorden kun je naar hartelust dichten. Heel origineel!

 • Liefde koelkast poezie: Lieve zinnetjes samenstellen met deze magneten 19,95 link Fonq

Alfabet letters
Het alfabet is superleuk al is het dan wel lastiger om woorden in elkaar te zetten met weinig letters. Ik zou dan voor meer letters kiezen. Hiermee zijn je kinderen urenlang zoet. De keuze is reuze:

 • Letters Roddelpers in verschillende kleuren en vormen, (200 pcs) 13,17 link
  Leuk om magneet woorden samen te stellen. Zo kunnen we gekke berichtjes aan elkaar achterlaten. De kinderen kunnen zo hun naam leren samenstellen. Leuk!
 • Kleurrijke alfabet letters in een melkkarton van Mudpuppy  Dit merk heeft zoieso heel veel magneten letterstoffe magneet puzzels Loveit. We moeten bijna een grote koelkast gaan kopen met al dit leuks!
 • 26 pcs plastic letters  5,95 Link Blokker
 • 38 houten kleurrijke magneten van het alfabet 14,95 Djeco link Circa 4,3 cm hoog.
 • Voor als je op de hippe & trendy tour wil gaan zijn de groovy magneten een aanrader.
  Deze set magneten bestaat uit 60 verschillende witte tekens en letters 39,95 link verkrijgbaar in verschillende kleuren 

DIY
Tijdens het schrijven van deze blog kwamen er vele leuke ideeën bij me naar boven borrelen. Ook ben ik pinterest wezen afstruinen voor de leukste ideeen. Zoek maar op “magnets DIY fridge”en je kunt je hart op. Ik ga lekker kant en klare magneten bestellen. De tijd om te freubelen heb ik momenteel gewoonweg niet.

Er moet alleen nog even een keuze gemaakt worden. Er is zoveel leuks! Mijn wishlist is lang

Wat is jullie favoriet, of zijn jullie niet van de magneten op de koelkast?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 

koelkast magneten


Delen vinden we super lief