Delen vinden we super lief

Houd jij ook van magie, lichtjes en verbeelding? We hebben een uittip voor jong ên oud waar je blij van wordt. Het Amsterdam Light Festival is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud dat nog tot 22 januari 2023 te bezoeken is. Kunstenaars hebben prachtige kunstwerken gemaakt die je wandelend met een digitale route kunt bewonderen. Vanaf het water is het helemaal een ervaring 3.0 waarmee je jouw dierbaren echt kunt verrassen. Ze zullen versteld staan! Lees je mee…

Schip ahoy

Vanaf 17:00 begint het te schemeren en vertrekken de eerste boten voor het Amsterdam Light festival. De feeststemming zit er gelijk goed in als we bij Damrak Pier 4 arriveren. Het is er gezellig versierd en aangezien we nog wat vroeg zijn, bestellen we alvast een drankje voor vertrek. De oogjes van de kinderen glunderen en ze keken al hun ogen uit. “mama, gaan we echt varen’ riep de jongste uitgelaten. Vooral toen het donker begon te worden begon de magie te werken. “jazeker“, antwoorde ik opgetogen… “We varen dadelijk langs heel veel mooie verlichte kunstwerken”.

Open boot, of overdekt

Met zijn vijfjes stapten we aan boord op de comfortabele en verwarmde overdekte boot. Ook kun je kiezen voor een open boot (aanrader voor mooie beelden), maar met de gure weersvoorspelling durfde ik dat riscio niet te nemen. De kinderen keken vol verwachting uit het raam naar de betoverend verlichte grachtengordel. Het ene meesterwerk na het andere passeerde waarbij ik zelf ook zeer verrast werd door de schitterende installaties van licht.

De rondvaart duurde circa 75 minuten, maar houd er rekening mee dat het iets langer kan uren als het druk is op de grachten! De kapitein grapte al, “Of het is druk, of de schipper voor ons is het gaspedaal kwijt”

Verschillende opties

Bij Stromma ben je aan het juiste adres voor voordelige tickets en ervaren schippers. Ook kun je kiezen voor een speciale Late Night Cruise waarbij je een hartverwarmende rondvaart ervaart tegen een speciaal tarief. Een aanrader als je jouw dierbare wilt verrassen met een romantisch avondje uit. Wij kozen voor de vaartocht om 17:00 zodat we met de kinderen naderhand naar een restaurant konden gaan en was het een perfecte afsluiter na een dagje vertier in Amsterdam.

Audio gids in 2 talen

Op de verwarmde rondvaart boot vertelt de audio guide alles over de indrukwekkende kunstwerken langs de route. Je kunt het in het Nederlands en Engels volgen dat je gegarandeerd laat meevoeren naar de wereld van verbeelding. De kinderen luisterden aandachtig naar de verhalen en vonden de één nog kleurrijker dan de ander. Het favoriete kunstwerk van de jongste waren de ijslollies en vuurvliegjes, terwijl mijn hart een sprongetje maken bij de vlam voor het Amstel hotel! Onderstaande foto’s geven een impressie, maar in het echt is het zoveel indrukwekkender! Veel kunstwerken staan niet mooi genoeg op beeld en zijn zoveel mooier in het echt!

Route Amsterdam Light Festival

Over de route van het Amsterdam Light Festival is goed nagedacht! Vroeger liep het festival door het hart van de binnenstad, waarbij je dit jaar ook naar de oostkant van de stad vaart. Het festival ligt dit jaar aan het Oosterdok, Oudeschans, de Amstel, Nieuwe Keizersgracht, Plantage Muidergracht en het Entrepotdok. Ze hebben er echt weer onwijs veel werk van gemaakt en weet zich ieder jaar weer te overtreffen. Met zo’n 20 bijzondere kunstwerken was het een bijzondere route! Dat overigens ook te bewandelen is!

Thema 2022-2023: Imagine Beyond

Het thema van het Amsterdam Light Festival is dit jaar: Imagine Beyond, waarin je wordt meegenomen naar de wereld van de verbeelding. Met jouw fantasie kun je jouw eigen versie vormen van de toekomst. Waar droom jij over, hoe ziet jouw ideale wereld eruit…. Bewonder net als wij de twintig lichtsculpturen en laat je verbeelding de vrije loop….

Festivaldata 2022-2023

Amsterdam Light Festival is te bezoeken van 1 december 2022 tot 22 januari 2023. Tussen 17.00 en 21.30 uur varen er boten uit en kun je de verlichte lichtsculpturen bewonderen tot 23:00. Behalve op Oudejaarsavond, dan gaan de lichten op 20.00 uur uit.

Opstapplek Stromma festival rondvaarten

De boten die varen over de officiële Amsterdam Light Festival route vertrekken vanaf het Damrak Pier 4 voor de Canal Cruise en Pier 6 voor de Open Boat Tour. In 3 minuten wandel je hier naartoe vanaf de hoofingang van het Centraal Station in de richting van de Dam. Vanaf het midden van de Dam is het 4 minuten over het Damrak richting CS

Je vindt de Stromma steigers aan de linkerkant op het Damrak vanaf het CS, en rechts vanaf de Dam. Je spot al snel de geel/wit gekleurde borden met Open Boat Tours en Canal Tours Amsterdam. Verschillende trams komen voorbij onze steigers, zoals tram 2, 4, 12, & 17. Stap uit bij Centraal Station of op de Dam.

Parkeren

Als je van buiten Amsterdam komt is het een aanrader om in Amsterdam Noord te parkeren voor 1,25 per uur, nabij het NDSM terrein. Vanuit daar pak je gratis het pondje richting CS en wandel je in een paar minuten richting de steigers van Stromma. De kinderen vonden dit al een hele toffe belevenis. Ook kun je kiezen om de Noord-Zuid lijn te pakken en te parkeren voor 1,- (10:00-4:00). Let op: hier komen de metro kosten bovenop. (dagpas 8,50 p.p). En uiteraard kun je het combineren met een bijzondere overnachting en een bezoek aan één van de vele musea dat Amsterdam te bieden heeft.

Amsterdam light festival, stromma, tockets boot, boottocht, uittip. lichtjesfeest, amsterdam boottocht, varen

Tickets

Wil je de kunstwerken zelf ook van héél dichtbij bekijken, boek dan voor de beste festival ervaring de Amsterdam Light Festival bij Stromma. Je kunt kiezen voor een verwarmde boot, of gezellig op een gezellige meer persoonlijke Open Boat met een kleinere groep. Je bent hierbij wel afhankelijk van het onstuimige winterweer, houd hier zeker rekening mee!

Amsterdam light festival, stromma, tockets boot, boottocht, uittip. lichtjesfeest, amsterdam boottocht, varen

Founding partner

De rederij Stromma Nederland is één van grondleggers van het festival en staat aan de basis van het lichtspektakel. Ze wisten ons precies te adviseren op welke manier je de volledige ervaring van het festival meekrijgt en dank hen voor hun support. Dit was een magische ervaring die ik mijn kinderen met plezier heb meegeven. En door het kopen van een kaartje bij Stromma, bij de andere grondleggers of bij ALF, zorg je er voor dat het festival ook de komende jaren plaats kan vinden in onze hoofdstad. We komen in 2023 zeker weer terug voor het Amsterdam light festival of een keertje in de zomer voor deruime keuze aan Sightseeing Tours.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief