Delen vinden we super lief

ontspannen na een drukke (werk)dag, relaxxen

Soms zijn er van die dagen waarop je eigenlijk liever in je bed had willen blijven liggen. Al vanaf het moment dat je bent opgestaan gaan er dingen mis. De kinderen komen te laat op school, er staat file naar het werk, daar blijken er een aantal onverwachte deadlines te lopen en uiteindelijk kom je doodvermoeid terug thuis. Daar ligt de was op je te wachten, moet er nog gekookt worden en zijn de kinderen door de vermoeidheid niet te genieten. Herkenbaar? Dan begrijpen we heel goed dat ontspannen op dit soort dagen lastig is. Toch is het wel heel belangrijk.

Steeds meer mensen krijgen te maken met een burn-out. Ze zijn letterlijk opgebrand door een gebrek aan ontspanning. Het lichaam kan niet altijd op de juiste stand draaien. Je moet soms ook rust hebben om de batterij op te laden. Anders kom je jezelf uiteindelijk echt een keer tegen. Maar hoe zorg je voor ontspanning op de hectische dagen zoals hierboven staat beschreven? In dit artikel delen we drie eenvoudige tips om je zelfs op zulke dagen te helpen aan ontspanning.

1. Makkelijk eten

Het is niet gek als je na een lange dag geen zin hebt om ook nog uren in de keuken te staan. Tegelijkertijd wil je wel gewoon gezond eten. Dat kan een lastige spagaat zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je makkelijk en ook gezond kunt eten. Het is belangrijk om altijd rekening te houden met dit soort dagen als je je weekmenu samenstelt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld het factor weekmenu gebruiken. Factormeals is een innovatief bedrijf dat in samenwerking met chefs verse en bovenal gezonde kant-en-klare maaltijden maakt. Iedere week kun je kiezen uit nieuwe gerechten.

Weet je dat er standaard enkele dagen in de week zijn waarop gezond eten erbij in schiet? Dan zijn één of meerdere maaltijden hiervan natuurlijk ideaal. Je hoeft het enkel op te warmen en het hele gezin kan aan tafel voor een gezonde maaltijd. Dat geeft direct meer rust.

2. Gebruik je reistijd om te ontspannen

Hoe reis je van en naar het werk? Fiets je? Ga je met het openbaar vervoer of met de auto? Het maakt eigenlijk weinig uit welk vervoermiddel je gebruikt. Je kunt deze reistijd prima gebruiken om even extra te ontspannen. Zie de reistijd niet als extra belemmering, maar geniet er echt van. Bijvoorbeeld door naar je favoriete muziek te luisteren tijdens de rit, een luisterboek op te zetten of misschien zelfs een korte meditatiesessie te doen. Op die manier zorg je ervoor dat je al een heel stuk rustiger thuiskomt.

3. Schrijf van je af

Merk je dat je hoofd na een drukke werkdag gewoon te vol zit? Probeer dan aan het einde van de dag echt even een momentje voor jezelf te zoeken en schrijf van je af. Schrijf kort op in een notitieboekje wat er die dag allemaal gebeurd is. Door van je af te schrijven, geef je het sneller een plekje en lukt het je daarna beter om te ontspannen.

Tot slot

We hopen dat bovenstaande tips je helpen te ontspannen. Leun dus gerust achterover, adem diep, doe een korte meditatie, wandel in de natuur, geniet van een warm bad of lees een goed boek.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief