Delen vinden we super lief

It’s Time For CultureSM keert terug met bijna 100 culturele activiteiten in de vijf stadsdelen 

Het culturele zomerseizoen in New York City wordt ook wel onofficiële gemarkeerd in de maand mei, ook wel de beste tijd is om iconische culturele plekken in de vijf stadsdelen te ontdekken. Tijdens het ‘It’s Time for Culture’-programma worden van 9 t/m 21 mei verschillende musea, galerieën en centra voor podiumkunsten in NYC verkent. We kunnen ons hart ophalen voor seizoensgebonden evenementen, concerten, rondleidingen, workshops, gezinsvriendelijke programma’s en nog veel meer. Het is de ideale periode om het levendige culturele landschap van de wereldstad te ervaren. NY staat al lang op mijn persoonlijke bucketlist en zal dan ook zeker gepland worden.

New York Botanical Garden©

It’s Time for Culture 

It’s Time for Culture is een eerbetoon aan de diversiteit en rijkdom van het culturele aanbod in New York City. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van een verscheidenheid aan ervaringen en zich te laten onderdompelen in het bruisende culturele leven van de stad. Op nyctourism.com/timeforculture vind je bijna 100 aanbiedingen die op stadsdeel, buurt en categorie te sorteren zijn.

Als cultuurliefhebber is mijn nieuwsgierigheid gewekt en deel dan ook graag een aantal culturele ervaringen die je niet mag missen?
Hieronder een aantal tips per stadsdeel. 

1. Manhattan 

  • Breng een vriend of een geliefde (of gewoon jezelf) mee voor een Date Night bij The Met.  trek je mooiste jurk aan en maak je klaar voor een avond vol live muziek, drankjes en 5.000 jaar aan kunst. Het evenement vindt plaats op 19 mei en is gratis met toegang tot het museum. 
  • Of doe mee aan de 17e jaarlijkse Dance Parade & Festival op 20 mei voor een wereldwijde viering van dans. Meer dan 10.000 artiesten dansen over de Avenue of Americas, langs een tribune op Astor Plaza en naar DanceFest in Tompkins Square Park. Geniet van salsa, breakdance en 100 andere stijlen, plus gratis danslessen, live showcases, dj’s en diverse culturele optredens. Dit wil je niet missen!
Dance Parade & Festival – Miguel-Chavez©

2. Brooklyn

  • Breng een bezoek aan Sunset Park voor een muzikale voorstelling van Sigmund Rombergs muzikale operette: The Student Prince. De voorstellingen vinden plaats op 13-14 mei en 20-21 mei.
  • Film at Lincoln Center en het African Film Festival vieren de 30e verjaardag van het New York African Film Festival van 10-16 mei. Het festival staat stil bij de talloze manieren waarop Afrikaanse- en diasporafilmmakers hun verhalen vertellen. Het festival toont meer dan 50 films uit meer dan 25 landen en nodigt kijkers uit om de diepgaande verhalen van de vertellers te ervaren. 

3. Queens

  • Op 21 mei kun je onder leiding van kunstenaars deelnemen aan workshops tijdens Bringing Water to Light. Hier krijg je de mogelijkheid om mee te helpen om de ondergrondse delen van een waterweg te herstellen tot bovengrondse habitats in Flushing Creek.
  • Bezoek het Queens Museum op 14 mei om 15.30 uur voor een gratis rondleiding door het Panorama of the City of New York – en de World’s Fair-collectie. Het Panorama of the City of New York is het pronkstuk van de collectie van het Queens Museum en is het grootste model van de vijf stadsdelen van New York City. Het is gemaakt in 1964 en bestaat uit 895.000 miniaturen. 

4. The Bronx

  • Op 19 mei reis je mee door de tijd met exposerend kunstenaar Abigail DeVille en filmmaker Paul Leiber tijdens de vertoning van Cosmos Gate en Azul in The Bronx Museum of the Arts. Tijdens de film worden de minder bekende aspecten van de geschiedenis van de Bronx blootgelegd, aan de hand van documentaires en persoonlijke verhalen.
  • Proef de lente tijdens een wijnweekend van 20-21 mei in de New York Botanical Garden. Geniet van wijnproeverijen, ontspan op livemuziek, leer meer over het vakmanschap achter het maken van geweldige wijnen. De perfecte bezigheid op een mooie lentedag, want wijn is toch echt altijd een goed idee.
New york, citytrip, NY citytrip, cultuur, manhattan, bronx, New York City Tourism + Conventions
Cosmos Gate and Azul – Argenis Apolinario©

5. Staten Island 

  • Ga op 21 mei op ontdekkingsreis door Staten Island en navigeer met behulp van een kaart en een routebeschrijving door het stadsdeel. Onderweg stop je bij verschillende locaties om de 10 vuurtorens, op en rond, het stadsdeel te bekijken. Dit is toch we laat anders dan een Texel of Ameland, hoe tof!
  • Staten Island’s openluchtmuseum Historic Richmond Town onthult levende geschiedenis, gedemonstreerd door gekostumeerde tolken over de hele campus. Bezoek de winkels en historische huizen op 11 mei en ervaar hoe het leven was van de ambachten in de jaren 1770, 1820 en 1860. 

Voor meer info en tips over New York City check ook zeker: nyctourism.com. Na het lezen van al deze fijne tips en tricks kriebelt het toch wel om de stad New York City met een culturele insteek te bezoeken!

New York City Tourism + Conventions
Historic Richmond Town – David-La-Spina, New York City Tourism + Conventions©

Liefs Olivette

Volg je Olivette al op Facebook |YoutubeInstagram, of Pinterest? We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief