zitzakkenEr is niets fijner dan om na een lange werkdag neer te ploffen op een zitzak en dat de kids er bij komen liggen. Heerlijk relaxen na een inspannende dag. En lummelen is goed! Dat is onlangs maar weer bevestigd in een onderzoek en breed uitgemeten in de media.

Uiteraard is dat niet aan dovemansoren gericht en hebben we een fijne plek gecreëerd om dat te kunnen bewerkstelliging. We hebben onze vieze, uitgelubberde zitzak vervangen door een ergonomische fijne zitzak, om er eens goed bij neer te kunnen ploffen. En Lucas is het hier letterlijk mee eens zoals je kunt zien in de insta-video! Head first!

Insta-video zitzak springen

h3>Chillaxen

zitzak

De zitzak is niet alleen favoriet bij de kinderen. Ook ik ga er graag op zitten, hangen, of chillen om comfortabel voor de tv te loungen, een tijdschrift te lezen, of met de kids te ouwehoeren. Je ziet de kinderen wegdromen als ze in de zitzak zitten met een boekje, of met de Ipad. Vooral na een extreem drukke dag, of aan het einde van een schoolweek.

Even opladen

Na gerelaxt te hebben, kan ik me weer vol energie storten op de dagelijkse gang van zaken, werk, kids, blog en uiteraard manlief. De zitzak wordt daarna overigens compleet ingelijfd door de kinderen.

Zitzakken van Terapy

De zitzakken van Terapy onderscheiden zich van anderen doordat ze zich aan je lichaam aanpassen. Het materiaal dat er in zit, is flexibeler dan dat je bijvoorbeeld in de Fatboy hebt zitten. Hierdoor wordt je lichaamsgewicht sneller verdeeld, past de zitzak zich aan aan je lijf en wordt de druk op je wervelkolom verlicht. Dat is ontspannen! Je kunt er echt in ‘hangen’ en het is tegelijkertijd ook nog eens goed voor je houding.

Ik ben er zeker van overtuigd dat de zitzakken van Terapy je houding écht verbeteren. We hebben de grijze Elly Terapy zitzak en ik pak hem er vaak bij (als het niet is ingepikt door een van de kinderen)  We hebben het met het hele gezin getest en we zijn er unaniem enthousiast over. Vooral onze kleine belhamel Lucas. Voor het eerst heeft hij een zitzak waarbij hij recht vooruit van de bank kan afspringen. De zitzak vormt zich naar zijn lijfje, dat uiteraard ideaal is!

Een opgeruimd huis

Ik was overigens nooit een zitzak fan. Ik vond het lompe dingen en het lag altijd als een hoopje ellende in de hoek! Bij de Terapy blijft de zitzak recht opstaan. Je kunt het ook als druppel neerzetten, ideaal. En daardoor ook leuk om naar te kijken. Bij de komst van de kinderen is mijn mening veranderd en ben ik een zitzak fan.

Video Terapy

In een handomdraai heb je de ergonomische zitzak in een druppelvorm gevormd en kun je er in ploffen! Als je gaat zitten, merk je dat de druk hierdoor in je wervelkolom wordt verlicht. Ook vind ik dat de zitzak een uniek design vormt in ieder huis. Wij kozen voor de grijze variant, al heb je een keuze uit vele kleuren!

Wasbaar!

Het was al snel duidelijk dat de Terapy zitzak fanatiek werd gebruikt door iedereen bij ons thuis. Overdag wordt het gebruikt als vangnet, in de middag liggen de kinderen er op te relaxen en s’avond pik ik hem zelf in! En we hadden de zitzak nog geen drie dagen of zoonlief gooide er een glas melk overheen. Geen probleem, de hoes is afneembaar en we konden het gelijk in de wasmachine gooien! De hoes is kleurvast en is er ook weer eenvoudig omheen geritst!

Add a little colour in your life

De hoezen zijn afritsbaar, wasbaar en daarnaast ook nog eens beschikbaar in vijftien kleuren. Tegen de tijd dat ik toe ben aan verandering, kan ik voor een leuk nieuw kleurtje kiezen. De hoes is verkrijgbaar in tig kleuren en ook toffe prints. De regenboog is ook echt te gaaf! Klik hier voor de keuzemogelijkheden.

Ergonomische zitzak

De hoes van de Terapy zitzak onderscheidt zich door de zachte stof, die gemaakt is van rekbaar katoen. Het voelt heel fijn aan en vormt de zitzak zich naar je lichaam, neemt het je lichaamswarmte op en wordt je rug ondersteund. Ook de vulling van de zitzak is anders dan de meeste andere zitzakken. Er zitten speciaal ontwikkelde EPS-korrels in die minder lucht bevatten. waardoor ze hun volume langer behouden en de zitzak heerlijk blijft zitten.

Elly

Verschillende kleuren

De zitzak is een groot object in de woonkamer die wij overigens graag rustig willen houden qua kleur. Daarom is een toffe stijl cruciaal! En dat is ook wel de reden dat ik gekozen heb voor een zitzak in een neutrale kleur. Zo valt hij zo min mogelijk op en heb je toch een extra comfortabele zitplek. Op grijs zie je overigens ook niet zo snel vlekken!

Verschillende vormen en maten

Wij hebben gekozen voor de het Terapy model ‘Elly‘, maar er verschillende formaten te koop met de meest leuke namen. Grote zitzakken lenen zich uitstekend als bank om met meerdere mensen op te zitten; heerlijk om zo je kinderen voor te lezen, of gezellig samen een filmpje te kijken.

En sommige zitzakken, zoals de ‘Baloo’ van Terapy, zijn als logeerbed te gebruiken als er iemand onverwacht een nachtje blijft slapen. Dat lijkt me heerlijk slapen! Ook kan het zijn dat je een lege hoek wilt opfleuren die wat leeg oogt. Hier kun je makkelijk een knus plekje van maken met bijvoorbeeld een grote plant en daarnaast een poef of kleine zitzak, zoals de ‘Stanley‘. Als de kinderen wat ouder zijn, kunnen ze zich hier even terug trekken en iets voor jezelf te doen. Daarnaast kun je deze éénpersoons zitzak  makkelijk aanschuiven als extra zitplek, voor de tv of op een zonnig plekje in huis.

zitzak, zitzakken, terapy

Gezinsuitbreiding

Wij zijn overtuigd en zijn blij met de keuze voor de Terapy. We kiezen waarschijnlijk zelfs voor een 2e Elly Druppel in dezelfde kleur als extra gezinsuitbreiding. Je zet de zitzak er snel bij als extra zitplek en het ziet er ook nog eens tof uit! En zoals je hierboven kunt zien, hebben de kinderen er de grootste plezier mee!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Bron: lummelen is goed.

Voor deze blog hebben we een review exemplaar mogen ontvangen. Dat weerhoud ons er overigens niet van om een eerlijke mening te geven over de producten.