Delen vinden we super lief

Hoe hebben jullie het gedaan? Hebben jullie je aan de etiquette gehouden bij het vernoemen van jullie kleintje? Of zijn jullie baldadig geweest en niemand vernoemd? Er kan een serieuze strijd los barsten, zo ook in huize Olivette.

Baby's eerste, vernoemen

Huilen

Mijn 2e naam is Petronello. Ik kon wel huilen op jonge leeftijd als dit hardop werd gezegd. Mijn overgroot oma was er zo trots op dat ik vernoemd was, maar ik schaamde me rot. Ik kwam er nog aardig mee weg, want mijn zusje werd ‘Jantiene Niessien’ en gaven dit ook op als haar roepnaam. Dus op al haar officiële document heet ze nu zo. Arm kind. M’n oudere zus kreeg de vernoeming Hillechien, destijds ouderwets, maar ze heeft er mee leren leven en is er nu heel trots op.

Destijds een verschrikking, maar tegenwoordig zijn veel ouderwetse namen weer helemaal hot & happening. Manlief heeft ook een 2e naam en heeft het goed getroffen. Hij is vernoemd naar zijn vader Peter. Niks mis mee en na het overlijden van zijn vader geeft het des te meer betekenis

yoga kinderen, vernoemen

De strijd

Toen ik wist dat mijn 1e kindje een jongetje zou worden, wilde ik heel graag beide aanstaande opa’s vernoemen. We zijn van huis uit niet religieus, maar ik zag het als traditie en een cadeautje aan beide vaders. Er was wel een klein probleempje. Peter was makkelijk, maar mijn vader heet Maus. Ja serieus, dat klein vierpotige beestje met grote oren waar olifanten bang voor zijn. Hierin ging ik echter géén concessies doen, het werd Peter Maus. Een hoogzwangere vrouw tegenspreken is nooit te adviseren, laat staan je mening doordrukken. Je begrijpt;  manlief verliet het strijdveld met zijn staart tussen de benen. Bij onze dochter wilden we het op dezelfde manier aanpakken, maar dan met de namen van beide moeders.

veilig slapen baby, vernoemen

Meisje

Met een Caroline aan de ene kant waren we opgetogen. De Geessien van mijn moeder was eventjes slikken. Manlief vond het niet van deze tijd en maakte er vele grappen over. Ik kom nu eenmaal uit het Oosten van het land, dus helaas pindakaas voor hem, de vernoeming werd Caroline Geessien. Er bestaan ook etiquette regels. Hieruit blijkt dat bij zonen de vaders familie voorrang heeft en bij dochters moeders familie.

Nu erg maar in 2027 nieuwerwets


De Dikshit en godmother van nu schamen zich heel misschien, maar dat gaat helemaal goedkomen. In 2027 is je naam gewoon helemaal trending. Dus Loveson, Amor, Ruig & Helder. Maken jullie je maar geen zorgen. Tegen de tijd dat je d ie vreselijke middelbare school hebt overleefd, krabben de pesters zich wel achter hun oren.  En in die vreselijke tijd, hebben Amen, Heaven, Halleluya &  Blessing goddelijke namen die hen heus zullen beschermen.

vernoemen, baby mama vermijden bij baby's
Kleine ‘Pieternel‘ in haar wiegje

Zoals het vernoemen heurt:

Zoon

 • 1e zoon: vaders vader
 • 2e zoon: moeders vader
 • 3e zoon: vaders oudste broer
 • 4e zoon: moeders oudste broer
 • 5e zoon: vaders 2e broer
 • 6e zoon: moeders 2e broer, maar dan ben je denk ik ook wel aardig uitgebroed

Dochter

 • 1e dochter: moeders moeder
 • 2e dochter: vaders moeder
 • 3e dochter: moeders oudste zus
 • 4e dochter: vaders oudste zus
 • 5e dochter: moeders 2e zus
 • 6e dochter: vaders 2e zus

Bron namen:  RTL nieuws

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat
Delen vinden we super lief