Delen vinden we super lief

Interpolis weet de gevoelige snaar te raken met een zeer ingrijpende video over appen achter het stuur. Ze willen hiermee jongeren op een creatieve en impactvolle manier raken én bewust maken van de gevaren van telefoongebruik in het verkeer. Te vaak wordt de aandacht opgeeist op wat ze op hun schermpje zien. Vaak gaat het goed, maar te vaak ook radicaal mis! De video weet beeld en geluid zeer ingrijpend samen te voegen met de boodschap; Laat je telefoon je toekomst niet stelen! Het is een must-see voor jong en oud dat hopelijk ook het puberbrein weet te bereiken en indruk zal maken!

leren fietsen, fietsenopfietsen, fiets, kinderfiets

Appen achter het stuur

Het is onwijs lastig om het appen achter het stuur tegen te gaan, toch is het hoog tijd om die strijd aan te gaan. Vele jongeren maken dagelijks gevaarlijke verkeerssituaties mee en het aantal verkeerslachtoffers is afgelopen jaren sterk toegenomen. Ga de indrukwekeknde video dan ook samen bekijken om ze te laten inzien wat je allemaal zult gaan missen als je verongelukt door op je telefoon te kijken. De video bleef hangen waardoor ik in de pen klom, dit moeten meer mensen zien want het gaat nog te vaak mis! Om me heen zie ik veel jongeren appen achter het stuur.

Voorkom verkeersslachtoffers

Iedere ochtend druk ik de kinderen herhaaldelijk op het hart dat ze zowel voor als achter goed verlicht zijn. “blijf dicht bij me” roep ik mijn zoontje na (6) terwijl hij met grote snelheid de stoplicht nadert.. Iedere ochtend haalt hij kamikaze acties uit dat zomaar fout kan gaan. Als moeder ben je erbij en houd je ze dicht bij je, tot ze ouder worden. Als ouder hamer ik er bij mijn kinderen op: “licht aan in het donker, niet op de appen tijdens het fietsen en goed op letten in het verkeer.

Hiermee probeer ik mijn kinderen van de gevaren bewust te maken. Des te sterker is de video. Want in plaats van te vertellen wat je niet mag doen, laten ze bij Interpolis zien wat je niet wil missen. Want al je plannen, dromen en avonturen voor de toekomst, die wil je niet missen door dat ene berichtje dat je al fietsend stuurde. Echt indrukwekkend en chapeau!

telefoonhoesje, bellen, iphone 12, misniks, appen achter het stuur
Onder jongeren is er een toenemend gevoel van fear of missing out (FOMO) Dit zie je terug in het gebruik van de mobiele telefoon dat voor een groeiend probleem zorgt voor de verkeersveiligheid. Hier spelen ouders een grote rol in. Een goed voorbeeld doet goed volgen…

Later als ik groot ben

Upcoming singer-songwriter Danique Ruby heeft het nummer geschreven dat naast de beelden echt impact maakt en mijn tranen dan ook niet kon bedwingen. Het deed me denken aan het noodlottige ongeval van de 13-jarige Tommy boy en ook vele andere jonge slachtoffers. Het liedje ‘Later Als Ik Groot Ben‘ slaat echt in als een bom. Ik hoop dan ook dat er veel jongeren in het hart geraakt zullen worden en nadenken over hun mobiele gedrag in het verkeer. Het stijgend aantal verkeersslachtoffers moet een halt toegeroepen worden dat dan ook de missie van Interpolis is.

fiets, mountainbike, tiener, groepsdruk, peer pressure
Op kamers gaan, feesten, de eerste kus, verliefd worden, of een wereldreis maken… als je kind slachtoffer wordt van een dodelijk ongeluk zal dat aan ze voorbij gaan….

Tot slot

Laten we elkaar erop blijven wijzen dat afleiding en dan vooral de mobiele telefoon in het verkeer, te vaak de oorzaak is van noodlottige ongevallen. De ‘power of the ping‘ vind ik zelf ook lastig om te weerstaan, net als velen ben ik stiekem ook best smarthone verslaafd. Toch moeten we samen gevaarlijke situaties op de weg voorkomen. Zowel op de fiets, als in de auto is een smartphone in je handen een no-go en moeten we elkaar op ons mobiel telefoon gedrag blijven aanspreken en zelf het goede voorbeeld tonen, Zorg er dan ook voor dat je de navigatie en Spotify voor het rijden aanzet en download de Phono app.

Hiermee fiets je app-vrij en voorkomen we de grootste nachtmerrie in iemands leven; het verliezen van een dierbare…. En heozeer we het er bij onze kdineren inprenten, laten we hopen dat ze onderweg een beschermengel hebben en een stemmetje in hoofd dat ze niet laat appen achter het stuur! En mocht je eigenwijze puber nog niet willen luisteren dan kun je ook de videoclip van Snelle nog een keer bekijken. #Phono Laat je telefoon je hart niet breken! #misniks

smartphone, appen achter het stuur

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief