Delen vinden we super lief

We zijn op zoek naar een E-bike waarmee ik de kinderen op school kan afzetten, verder kan fietsen richting mijn werkplek en s’avonds ook snel heen en weer naar de sportschool kan gaan. Eigenlijk zoek ik naar een alleskunner die me overal snel en efficiënt naar toe fietst. Nu de kinderen groter zijn, ben ik al tijden geen bakfietsmoeder meer en ruil ik mijn moeder fiets om naar een sportiever model. Nu wil ik er ook graag stijlvol bij fietsen, met een mandje en al! En om de beste E-bike keuze tussen de meer dan 100 merken, ben ik eerst op onderzoek gegaan.

fietszitje, veiligheid, Thule, Thule Yepp next, Thule upride,fietsen
De eerste fietsrit met je kleintje vergeet geen enkele moeder. Wat een geluk met een klein, kletsend wezentje in het fietszitje achterop en een lachend meisje in het voorzitje. Nu ze inmiddels groter zijn fietsen ze zelfstandig door Apeldoorn en omstreken.

New best Friend

Onze E-bike wordt onze trouwe vervoersmiddel voor de mooie, zomerse dag, of als ik in de stromende regen mijn zoontje naar school moet brengen. Ook bezoek ik vaak het centrum van Apeldoorn en gaan we er graag op uit richting de natuur. Nu we groener wonen, zijn we daar mee omringd. Voor een nieuwe E-bike heb ik geld gereserveerd, maar geen duizenden Euro’s.

Fietsen zal ik wel vaak doen, maar ben geen fantatieke fiets moeder. Ik heb geen weet van wat een E-Bike precies kost, maar wil wel een goede en doordachte keuze maken. Wat lijkt het mij een verademing om, met behulp van de lichte ondersteuning, altijd met de wind in de rug te fietsen!

De stadsfietsen zijn ideaal, maar deze moeder gaat toch graag voro een E-Bike

Mijn E-bike

Ik hoor vaak genoeg dat mensen niet tevreden zijn over de accu en motor en ik moet er niet aan denken om ergens te stranden met mijn kinderen. Mijn zoektocht begon online en gaandeweg werd ik wijzer. Onderstaande punten waren daarbij cruciaal!

 • Hoeveel kilometer wil je graag afleggen met een volgeladen accu? Ben je van plan om hele lange afstand af te leggen, of is het school-thuis-werk. Vergelijk daarbij overigens ook altijd de inhoud van een accu in Wh (watt uur) of Ah (ampère uur). De capaciteit in Wh of Ah zijn absolute waarden waar je beter op af kunt gaan dan het aantal kilometers.
 • Waar ga je de e-bike het meest voor gebruiken?
 • Welke motorpositie heeft jouw voorkeur, een middenmotor (duurder, maar je fiets denkt met je mee), of voorwielmotor (vaak een lagere instap). Test dit vooral zelf uit!
 • Is de plek van de accu belangrijk voor jou?
 • Is een afneembare accu een must?
 • Doet het gewicht van de fiets er toe?
 • Welke stijl fiets spreekt jou aan en past in jouw levensstijl/ Een hoge instap, versus een lage, wel, of geen kinderzitje, etc.
 • Is de display gemakkelijk te bedienen, af te lezen.
 • Hoeveel ondersteuning kan de motor leveren? Voel je je veilig als je snel gaat?
 • Hoe reageert de rem reageert als je zachtjes, versus acuut remt. Zijn de remmen krachtig genoeg?
 • Is je elektrische fiets ook zonder ondersteuning goed te berijden?
 • Pas het model fiets bij jouw lichaamslengte en voelt de afstand tussen zadel, trappers en het stuur goed?

Proefrit

Als je een elektrische fiets op het oog hebt, is het laatste advies toch wel om een proefrit te gaan maken. Maak altijd een uitgebreide proefrit en probeer de snelheden uit, het remmen en ervaar of het een comfortabele fiets is. De meeste fietsenwinkels helpen je graag en weten dat het een grote investering is. De perfecte fiets is voor iedereen anders. Zorg er dan ook voor dat je goed beslagen ten ijs komt!

Paramount, thule. tassencollectie
Welke fietstas is voor jou de juiste keuze?

Tot slot

Hopelijk waren bovenstaande tips & tricks een life saver en weet je hiermee de juiste keuze qua e-bike te maken. Zelf gaan we nog een tweede keer een proefrit maken aangezien ik nog best twijfel, maar de juiste keuze zal gemaakt worden! En nu ik toch echt wel wat ga neerleggen voor een goede fiets, hoort daar uiteraard ook een premium feitsendrager bij die mijn leven gemakkelijker maakt! Bezuinig hier niet op is mijn advies, een goede fietsendrager die fijn in gebruik is, is een life changer!

thule yepp fietszitje, het beste fietszitje

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief