Delen vinden we super lief

Mees Kees is terug in “Mees Kees in de Wolken!” En daar zijn mijn kleine bandito’s thuis maar wat blij mee! Ze hebben de eerste films op Netflix grijs gedraaid! In Pathé Arena is deze leuke, lieve en hartverwarmende film feestelijk in première gegaan! Samen met mijn eigen groep drie-er Olivier(6) liepen we over de rode (blauwe) loper en hij keek zijn ogen uit! Al zijn favoriete personages liepen er rond!

En laat hij nu stomtoevallig exact hetzelfde testbeeld pak aan hebben gehad als Tobias, één van de hoofdrolspelers. Hij wilde dolgraag met hem én mees Keesop de foto, maar zoals je zult begrijpen was het last minute toch ietwat spannend voor mijn mannetje! Vanaf 11 december draait de nieuwe Mees Kees film: Mees Kees in de Wolken in de Nederlandse bioscopen. We vinden het echt een aanrader, de film is hartverwarmend mooi!

Nieuwe uitdaging

De allerleukste meester en strengste directrice van Nederland nemen je ook in deze film weer mee in een avontuur vol liefde, dans en gekke schoolfeesten. Uiteraard schittert ook de schooldirectrice Dreus weer op het witte scherm en staat Mees Kees weer voor een nieuwe uitdaging. Het is een film met een waardevolle betekenis dat indruk op mijn jochie heeft gemaakt.

Het verhaal

Als het groot schoolfeest er aan komt, is Tobias te verlegen om Hasna mee te vragen. Mees Kees heeft geen tijd om hem te helpen, want die probeert angstvallig Marie Louise te ontlopen die hem een ballonvaart cadeau heeft gedaan! Terwijl mevrouw Dreus klas 6B de wals leert dansen voor op het feest, lijkt voor Tobias alles mis te gaan. We hopen de hele film dat Mees Kees op tijd zijn hoogtevrees kan overwinnen en Tobias kan redden, zodat het feest door kan gaan?

Cast en crew

De cast van familiefilm Mees Kees in de wolken bestaat uit onder meer uit Leendert de Ridder (Mees Kees langs de lijn), Sanne Wallis de Vries (Mees Kees) en Jochen Otten (Mees Kees), de regie is in handen van Martijn Smits (Superjuffie!, Popoz) en de film is geschreven door Tijs van Marle (Mees Kees).

De producent is Paul Voorthuysen (Mees Kees, Superjuffie! en Dummie de Mummie) en AVROTROS is coproducent. De distributie ligt in handen van WW Entertainment. De Mees Kees films zijn gebaseerd op de populaire boekenreeks, geschreven door Mirjam Oldenhave. Deze boekenreeks wordt uitgegeven door Ploegsma Kinder- & Jeugdboeken.

Mees Kees…

Mees Kees is echt favoriet bij ons thuis. Als stagiair weet hij nog niet zo goed wat een meester allemaal moet doen. Des te leuker voor de kids, die hem als echte experts dolgraag willen helpen. Er staan enkele films op Netflix en ze zijn keer op keer populair.

Vooral omdat het voor schoolgaande kinderen heel herkenbaar is! Tijdens de première van The Addams family zag mijn dochter ook een bekend gezicht; “Mam kijk, daar staat de mama van Mees”. van wie?” vroeg ik haar, “De mama van mees kees”!, riep ze met een grote glimlach. Als actrice sprak ze de stem in tijdens deze leuke film.

Mirjam Oldenhave schrijft de boeken over Mees Kees en Rick de Haas maakt de tekeningen. Er zijn inmiddels ruim een miljoen Mees Kees-boeken over de toonbank gegaan! Daarnaast hebben meer dan 1.500.000 kinderen, ouders, opa’s en oma’s de drie films over mees Kees in de bioscoop gezien! En wij begrijpen helemaal waarom! De films zijn leuk voor jong én oud! En ook deze film is weer een groot succes!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief