Delen vinden we super lief

In 1999 veroverde de film Kruimeltje massaal de harten van het Nederlandse publiek. In totaal gingen er meer dan één miljoen mensen naar de bioscoop. In 2020 is dan eindelijk de tijd aangebroken voor het langverwachte vervolg. Hier zijn we heel blij om! Onze kids hebben kruimeltje zoveel gekeken, dat ze er zelfs een beetje op zijn gaan te lijken! In Pathé Tuschinski ging de film feestelijk in première!

In de gloednieuwe film “Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn” worden de hoofdrollen vertolkt door o.a. (wederom) Rick Engelkes, Kim Pieter en Ilse Warringa, waarbij Kruimeltje wordt gespeeld voor Viggo Neijs. Het kan niet anders dan dat dit een groot succes wordt!

Nieuw avontuur voor kruimeltje

In dit nieuwe avontuur is Kruimeltje verhuisd van de stad naar het platteland. Hij is in deze film niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa. Een liefdevol en fijn aangezicht dat hij weer met zijn ouders samen is, toch mist hij het spannende stadsleven en is op zoek naar avontuur. Zijn boevenstreken heeft hij niet verkeerd!

Kruimeltje besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Dat was niet helemaal de bedoeling!

Een oude bekende van de vader van Kruimeltje heeft het namelijk op hem gemunt in de strijd om de goudmijn. Een heerlijke film voor jong en oud dat ik met mijn eigen kruimeltjes ga bekijken tijdens de première.

Première kruimeltje 1-2-2020

De rode loper was uitgerold en de cast werd uitgebreid gefotografeerd en geinterviewd door de voltallige, aanwezige pers. “Mam” is dat kruimeltje‘?, vroeg mijn zes jarige bandito toen hij Viggo zag. Hij herkende hem niet uit deel 1. Het was me maar weer goed duidelijk dat een film echt de fantasie prikkelt van kinderen. Hij keek enorm uit naar deel 2 en in zijn beleving zat er niet zo’n twintig jaar tussen!

De cast anno 2020

Viggo Neijs is bekend van rollen in Ciske de Musical en Billy Elliot en heeft daarmee al veel acteer ervaring opgedaan. Met deze film treedt hij in de voetsporen van Ruud Feltkamp die in 1999 de rol vertolkte van het aandoenlijke straatjongetje Kruimeltje. Nieuwkomer Sabijn Dunnewijk vervult de rol van kruimeltjes vriendin Anna en wat deed ze dat leuk! De film heeft deze tweede keer een hele andere insteek en is nieuw geschreven door Tijs van Marle (Mees Kees, Dummie de Mummie).

Door de gevonden goudmijn in Amerika heeft het gezin hun rijkdom vergaard en kunnen ze Kruimeltje op laten groeien in een mooi landhuis. Hij heeft alleen zijn boevenstreken nog niet verleerd en weet zich continue in de nesten te werken. Hij moet gewoon echt wennen aan zijn nieuwe leventje en mist de avonturen op straat. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze jonge acteur zijn talenten voor de film heeft ingezet. Hij heeft leren paardrijden en schittert op het grote scherm. Mijn eigen kruimeltjes vonden het spannend, grappig en soms ook niet eerlijk

Grote bioscoophit

De eerste Kruimeltje-film is één van de grootste Nederlandse bioscoophits van de afgelopen decennia en we mochten lang wachten op het vervolg. De film trok destijds in 1999 meer dan 1,2 miljoen bezoekers naar de bioscopen en het is ze meer dan gegund om dit te evenaren. Filmproducent Rick Engelkes speelde in de oorspronkelijke film van één van de hoofdrollen en produceerde voor de AVRO een televisieserie. Na de hitkomedie “Huisvrouwen bestaan niet” was kruimeltje het tweede filmproject.

Als een echte ‘Padres di Famila’ sprak hij tijdens de cast presentatie vol trots over de hardwerkende en commited crew. Met een klein budget hebben ze een liefdevolle, warme famileifilm neergezet. Gedrevenheid, passie en een groot familiegevoel waren enkele woorden die hij liefdevol uitsprak! Mijn kindjes hebben veel gegrinnikt. En toen hij aan het einde van de film enthosuaist riep “mam, mam, daar staan de boeven uit de film’! , wist ik dat het een succes is en een aanrader om te gaan kijken met je eigen kruimeltjes!

Tot slot

Verwacht vooral een heerlijke kinderfilm vol slapstick humor scènes. Het is een avonturenfilm met western elementen. Je gaat terug in de tijd en als ouder geniet je volop van de boevenstreken! Ook is er een heerlijke rol weggetjegd voor gouvernante Ilse Warringa. Haar outfit was te grappig, well done!

Winactie 4 tickets voor de film Kruimeltje (gesloten)

We geven 4 bioscoopkaarten weg voor de film Kruimeltje en meedoen is eenvoudig!

  • Laat een berichtje achter onder deze blog of onder de winactie post op Facebook, een hartje, of smiley zou tof zijn
  • Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en zouden het leuk vinden als je ons volgt op onze kanalen! Als je dat niet al deed natuurlijk!
  • De winactie loopt t/m 5 februari, de dag van de release van Kruimeltje, waarna de winnaar in de week erna bekend wordt gemaakt. De winnaar ontvangt een persoonlijk bericht via een PM, of je achtergelaten e-mailadres.. We vragen je wel om hier binnen 48 uur op te reageren om te voorkomen dat de prijs naar een andere deelnemer zal gaan!
  • Bij de winacties op Olivette.nl gelden onze voorwaarden die je hier kunt terugvinden! Veel succes!

Kruimeltje draait vanaf 5 februari in de bioscoop, in 2D. in de Nederlands gesproken versie.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief