Delen vinden we super lief

De eerste pepernoten van dit jaar heb ik al weken geleden in mijn winkelmandje gegooid. Daar is ondertussen niks meer van over. Het is dan ook al bijna november. Het duurt niet lang meer voordat de Sint zijn mijter in zijn koffer gooit om het warme Spanje te verruilen voor ons koude kikkerlandje. Wij zijn er al helemaal klaar voor. Ons meisje heeft al flink in het speelgoedboek van Bol.com gebladerd en de verlanglijstjes hangen inmiddels ook al, geknutseld en al! klaar. Maar wat gaat er allemaal gebeuren in speelgoedland? Tijdens het evenement bij bol.com ontdekten we de tien speelgoedtrends!

Het grote speelgoedboek van Bol.com

Als kind begon de sinterklaas voorpret op het moment dat het speelgoedboek op de mat viel. Het boek werd aandachtig door gespitst met een stift in de aanslag. Vervolgens knipte ik de mooiste en leukste speeltjes uit en plakte het op een vel papier. Om het voor sinterklaas extra duidelijk te maken schreef ik er ook nog bij: “Dit wil ik“. Je kunt niet duidelijk genoeg zijn. Het is immers al een oude man. ;-). Ik ben dus ook heel blij dat Bol.com dit jaar even uit de digitale wereld is gestapt om een heus speelgoedboek te maken. Gewoon lekker ouderwets op papier.

Wat ouderwets!

Bol.com zou Bol.com niet zijn als er aan dit ouderwetse boek toch nog een modern tintje zat. Mijn meisje vindt het heerlijk om met haar schaar alles wat ze leuk vindt uit te knippen. Dat is dus ouderwets genieten. Om het de goedheiligman extra makkelijk te maken zijn alle artikelen voorzien van een QR-code. Zoeken is daarmee verleden tijd. Gewoon even scannen met de app van Bol.com en je hebt het artikel meteen op je scherm. Lekker makkelijk!

Video impressie lancering

Speelgoedtrends van 2019

Niet alleen een ouderwets speelgoedboek blijft populair, ook speelgoed uit onze tijd en van daarvoor blijkt reuze populair. Niks mis met een avondje puzzelen of een gezellig bordspel op tafel. Bol.com heeft een mooi overzicht gemaakt van de tien speelgoedtrends van dit jaar.

1.Gamen zonder scherm

Tafel leeg en spelbord op tafel! Niks zo gezellig als een gezellig spelletje met de hele familie. Klassiekers, een potje kaarten of juist iets heel nieuws. Er blijven steeds verrassende spellen op de markt komen. Leuke spelletjes voor de allerkleinsten maar ook voor volwassenen. Daarnaast blijft puzzelen een topper voor jong en oud.

hasbro spellen cadeautip, bol.com

2.Max Mania

Terwijl ik dit zit te schrijven, kijkt manlief naar zijn grote held Max Verstappen. Mijn dochter van drie, gaat lekker mee in haar vaders enthousiasme. Ze is niet de enige want er is sprake van een ware rage. Racebanen, Hotwheels en afstand bestuurbare auto’s zijn erg gewild. Zo kunnen de kids even in de huid kruipen van onze Hollandse held.

3.Comeback van klassiek speelgoed

Playmobil, LEGO, Barbie…. Wie heeft er vroeger niet mee gespeeld?! Daarom vind ik het zó leuk dat we ook onze kleintjes blij kunnen maken met dit speelgoed van vroeger. Toch ook een beetje jeugdsentiment.

4.Niet weten wat je krijgt

Wat is er nou leuker dan een verrassing? Een dubbele verrassing! Eerst ligt er al een cadeautje in je schoen en dan is het ook nog eens een groot vraagteken wat er in zit. Voorbeelden hiervan zijn L.O.L. surprise of LEGO minifiguurtjes. Een echt verrassingscadeau wat het super goed doet in je schoen.

5.Interactief intelligent speelgoed

Verre van ouderwets is het interactieve speelgoed gekoppeld aan je smartphone. Zoals LEGO hidden site. Een combinatie van LEGO en een game app. Super interactief dus. Hoe cool is dat!

6.Films als inspiratiebron

Het zal niemand verbazen dat films een goede inspiratiebron blijven. Bij ons is de absolute nummer 1 nog steeds Frozen en alle figuren uit deze film. Alles wordt leuker als Elsa en Anna er op staan afgebeeld. De komst van Frozen 2 maakt het aanbod nog breder en net zo gewild als dat van zijn voorganger. Maar ook Detective Pickachu zorgt voor extra vraag naar Pokemon speelgoed.

7.Het jaar van de poppen

bol.com

Niks zo fijn als een pop in je armen. Baby Born, Barbie en de suuuper schattige Sylvanian families doen het goed. Ons meisje gaat niet weg zonder haar pop. Ze gaat mee naar bed, mee naar de opvang en mee in bad. Niet alleen haar baby maar ook alle andere poppen.

8.Verzamelwoede in de schoen

Het blijft leuk om te verzamelen of het nou gaat om plakplaatjes of poppetjes. Een echte hit voor in de schoen. Zo worden er heel veel kindjes blij van L.O.L. Surprise of Sylvanian Families. Is ook een absolute blijmaker voor in de schoen.

9.Offline battelen

Wat betreft gaming was Fortnite de grote hit van vorig jaar. Goed voor heel wat uurtjes speelplezier. Naar verwachting gaan ook de speelgoeditems uit dit spel hoog scoren op de lijst voor de Sint.

10.Van primair naar pastel

bol.com

Er is zelfs een nieuwe trend te zien in kleurgebruik. Vroeger was het meeste speelgoed in felle, primaire kleuren. Dankzij ‘Little Dutch’ komt er steeds meer speelgoed in pastelkleuren.

Ik herken deze lijst wel. Voor het interactieve speelgoed zijn de meiden nog wat te jong maar verder komt het goed overeen met de wensen van onze meisjes. Wat de oudste betreft nooit genoeg Barbie, LEGO, puzzels en Elsa in huis.

Win je verlanglijstje

Met een beetje mazzel hebben jullie gratis en voor niks het hele wensenlijstje in huis. Vul het lijstje uit het speelgoedboek in en versier het met de bijgevoegde stickers. Dat is alleen al een feest om te doen. Als je het voor het raam hangt en een foto van je verlanglijstje door mailt naar speelgoedboek@bol.com maak je kans op al je wensen. Lijkt mij het proberen waard!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebookYoutube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief