Delen vinden we super lief

Zijne Heiligheid de Dalai Lama, Nobelprijswinnaar voor de Vrede, heeft een prentenboek geschreven die toch wel wat met je doet! In Het zaadje van compassie richt hij zich voor het eerst direct tot kinderen met de boodschap van compassie en vrede. Een boek dat stil staat bij de vrijheid waarin we leven dat houvast kan bieden in onze snel veranderende wereld. Het voorlezen werd ermee gelijk ook didactisch, waar ik stiekem wel van houd als moeder.


Het zaadje van compassie verscheen wereldwijd op 24 maart

Compassie

De Dalai lama is toch wel een van de meest inspirerende wereldleiders die ooit opgroeide als een gewoon kind in een klein dorpje in Tibet. Zijn moeder leerde hem de eerste belangrijke lessen over compassie. In het boek deelt hij alledaagse gebeurtenissen uit zijn vroege jeugd, waarbij de Dalai Lama duidelijk maakt dat overal om ons heen belangrijke lessen te leren zijn. Het boek zit vol krachtige bewoordingen en levendige illustraties dat op een eenvoudige wijze gebracht wordt. Het moedigt kinderen aan om van de wereld een vriendelijke plek te maken. We lezen vooral dat vriendelijkheid, net als een zaadje, met tijd en aandacht kan uitgroeien tot iets prachtigs. Vanuit zelfvertrouwengroeit compassie en vanuit compassie bloeit kracht.

Quote Dalai lama


‘It’s up to us as parents to make sure we teach our children empathy and compassion from a young age, too. And it can start from reading this book to our kids and ”planting the seed.” Who knows, maybe we will inspire our kids to become compassionate and kind leaders, or at least the kid who stands up to bullies on the playground and befriends the ”different” kids at school. We definitely need more of that these days.’

Het zaadje van compassie, dalai lama

Zijne Heiligheid de Dalai Lama

Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama, Tenzin Gyatso, is de geestelijk leider van het Tibetaanse volk en het Tibetaanse boeddhisme. Hij omschrijft zichzelf als een eenvoudige monnik die in 1989 de Nobelprijs voor de Vrede heeft ontvangen. In 1935 werd hij geboren in een boerenfamilie en werd vervolgens op tweejarige leeftijd herkend als de reïncarnatie van zijn voorganger, de 13e Dalai Lama.

Het zaadje van compassie, dalai lama

De Dalai lama weet zijn normen en waarden krachtig te verwoorden en heeft daardoor wereldwijd veel aanhangers. Vooral omdat het ontdaan is van elke vorm van religie. Hij reist de hele wereld rond met zijn boodschap om vriendelijkheid en compassie te verspreiden.

Zijn wens is vooral om het begrip tussen mensen van verschillende religies te versterken. Daarnaast wil hij heel graag respect voor het milieu hebben en boven alles wereldvrede bewerkstelligen. En om dit te realiseren is de hoop gevestigd op kinderen. Er ligt wereldwijd een kans om een tijdperk te beginnen dat gebaseerd is op compassie, waarin de mensen kunnen leven in harmonie met zichzelf en verbondenheid met elkaar.’

  • Auteur(s) : Dalai Lama
  • Uitgeverij : Uitgeverij Holland
  • ISBN : 9789025114589
  • Uitvoering : Hardcover | Aantal pagina’s : 40 | Verschijningsdatum : maart 2020 |

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat
Delen vinden we super lief