Delen vinden we super lief

sporten middelste kind Toewijding, geduld en doorzettingsvermogen. Dat zijn voor mij de elementen om mijn “mama- lichaam -is-wat-dikker-na-3-zwangerschappen” “baby gewicht” kwijt te raken. Ik ben nu een jaar verder en ben nog steeds niet op mijn ‘oude gewicht’ Opgeven? Ho maar, lekker in mijn vel zitten Yes, dat is waar we het voor doen. En dan gaat het maar wat langzamer. Ik ben in ieder geval een happy mama, nouja… bijna altijd….. vanmorgen om half zeven even wat minder…

Bank hangen

Als ik op de bank zit en naar mijn benen kijk, word ik niet blij. Mijn zogenoemde ‘probleemzones’ zijn mij tot last. Ik zie het ook op de vakantiefoto’s ieuwll. Ik krijg het maar niet gedaan om mijn spekbeentjes strak en gespierd te krijgen. Hoeveel burpees, squates, of lunges ik ook doe en hoeveel mijn trainer mij ook stimuleert. Het is gewoon mijn eigen schuld, ik ben een Bourgondiër en zal nooit maatje 36 dragen. Mijn levensstijl meet zich daar niet naar. Borrel hier, hapjes daar en ga maar door. Maar sporten zeker weten! Ik werk mezelf heel graag in het zweet om die calorieën te verbranden en om bezig te zijn met mijn gezondheid.

“Ik ren nog steeds harder dan mijn kindjes en kan zonder uitgeput te zijn vijf keer naar zolder de trap op rennen, omdat ik sokken, een onderbroek, luier of elastiekje vergeten ben”

Trilbillen en strak lichaam

Een jaar geleden schreef ik de blog: Sporten! Ik ben mijn trilbillen zat, tijd voor actie, tijd voor de sportschool Ik had hoge verwachtingen voor mezelf en ben er voor gegaan. We zijn nu bijna een jaar verder en ben trots op het resultaat. Ik houd het vol om me 2 keer per week in het zweet te werken in de sportschool. Zonder begeleiding, de opbeurende woorden van medesporters en discipline was me dit nooit gelukt. Sporten is gewoon best stom, maar het is zo gezond! Eerlijk is eerlijk; ik heb mijn doelstellingen niet gehaald. Ik heb me 1 keer laten wegen en heb het daar bij gelaten. Stiekem durf ik het niet.

Modellen lichaam

Fit ben ik, maar zou ook wel eens wat strakker er uit willen zien. Mijn collega is onlangs zeker 20 kilo kwijt geraakt. Wat ben ik trots op haar. Vooral het doorzettingsvermogen. Ze ziet er stralend uit en is fysiek een compleet ander mens geworden. En als je dan een down-dag hebt, doen alle afbeeldingen van veel te fitte en hippe moeders me soms zwelgen in een hoekje. Het lijkt zo effortless en makkelijk, maar op de een of andere manier wil het mij maar niet lukken. Tijd voor een wake-up call en reality-check

Wake up call

sporten

Ik heb gewoonweg niet de levensstijl om in mum van tijd na een zwangerschap weer topfit te zijn en een pracht lichaam te hebben. Als full-time werkende mama, heb ik een leven dat in het teken staat van zorgen, snel schakelen, time efficiency en strakke planningen. Mijn sportavonden weet ik er met strakke hand in te houden, maar oh boy wat is dat lastig. Sporten geeft me energie, maakt me sterker, helpt ontspannen, geeft mijn stofwisseling een boost en geeft je naderhand een heel gelukkig gevoel! Nu mijn sportschool een zomerschema heeft, is het weer even passen en meten en een kwestie van aangepaste time management. Want als ik een paar weken niet ga, kan ik qua fitheid weer van voor af aan beginnen. En met sporten alleen kom je er niet.

Voeding

Er is een gebrek aan een chef in huis, sportschool in huis, een nanny en een personal trainer die je elke dag achter de vodden aan zit. Ik vind het al een hele kunst dat het me 2 keer per week lukt om m’n lichaam sporten lekkers lichaamnaar de sportschool te sleuren. En dan heb je nog het ‘gezonde eten’ Mijn collega haar credo;

“ik sport helemaal niet, het is 80% voedsel en 20% trainen. Jij vreet alleen maar je spieren op”

Het gaat inderdaad hand in hand en moet hier eens goed naar kijken. Koolhydraten probeer ik te vermijden, maar drie kids putten je soms uit. Iets zwaars op de maag is soms et ietwat lekkerder dan een ‘salade” Welke rondrennende moeder kan daar nu op leven? En als ik dan eindelijk de kinderen op bed heb, na heel wat gezwoeg, gezweet, bekvechten, onderhandelingen en strenge woorden, sla ik dat wijntje dat mijn man voor me klaar heeft gezet, echt NIET over.

Papparazzi

sporten model

En dan nog wat betreft die wake-up call ->Ik moet me niet gaan maatstafen aan een Carice van Houten, Doutzen Kroes,Beyoncé, Heidi Klum, and former Spice Girl Victoria Beckham die een week na de bevalling weer een strak lichaam hebben en ûber fit zijn. Het is potdorrie hun werk om strak en fit te zijn. Hun leven staat in het teken van mooi en strak zijn. Mijn collega vindt het heus niet erg als mijn kleding onder de babymelk zit, mijn mascara uitgelopen is, of mijn eyeliner ietwat doorlopen. It’s all-in the game en geen verstopte paparazzo te bekennen bij ons in de straat. Dat ben ik hooguit zelf en om de foto’s te pimpen hebben we apps… heel veel mooimaak-apps

Slakkegangetje

Maargoed, ik ben er dus wel mee bezig. Ietwat langzamer dan verwacht, want het is nu inmiddels een jaar na mijn laatste kindje.negen maanden beurs sporten lichaam Die 20 kilo die ik eraf wilde hebben is niet gelukt, maar ach, de helft is net zo goed. Het slechtste dat je kunt doen, is om het té-hard en snel te willen. Je zult dan uitgeput zijn, ontmoedigd en zult het al helemaal niet kunnen volhouden waardoor je die zwangerschapskilo’s veel langer bij je zult dragen. Mijn lichaam wordt met de dag fitter en ik sport wat kan, maar overdrijf het niet. Het maakt me happy en als ik ietwat beter op mijn voeding ga letten gaat het heus wel er af…op z’n tijd…. als ik oud en bejaard ben…. Zo nu eerst een wijntje ;-D Het zomerrooster bij de sportschool is nu ook voorbij dus geen excuses meer

Sweet memories

Nog geen jaar terug is Lucas geboren. Als terugkijk naar onderstaande video, voel ik weer hoe ik destijds in mijn vel zat. Moe en niet fit. Als ik naar dat koppie kijk, weet je weer wat een prestatie je lijf verricht bij het maken van kindje. Zo bijzonder en indrukwekkend. De reality check laat me vooral inzien dat ik niet te streng moet zijn voor mijzelf! Je lekker in je vel voelen is het allerbelangrijkste! En die foto van ons huwelijk 8 jaar terug, dat was toen. Dat moet geen streven zijn. Of misschien weer een groot feest plannen? Achtja… keep on dreaming. Is het jullie een beetje gelukt om snel op gewicht te komen na je zwangerschap? Ik ben benieuwd!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

licaam na je zwangerschap drie kinderen

 

 

 

 

 

 

 


Delen vinden we super lief