Delen vinden we super lief

Je kunt verveling zien als een emotie waarin iemand zich kan bevinden. Dit gevoel gaat vaak samen met lusteloosheid, nergens zin in hebben dat zelfs kan leiden tot vormen van depressie. Elk persoon ervaart deze emotie op zijn eigen manier, waardoor de aanpak ervan ook per persoon verschilt.

Ook merk je verveling aan het non verbale gedrag! Gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen, bijvoorbeeld bij het vele zuchten, zonder reden heen en weer rond lopen, een opvliegend karakter en het doelloos voor je uit staren. Het is belangrijk dat je weet wanneer jij je verveelt en hoe je hier iets aan kunt doen. Maar misschien wil je er niet eens iets aan doen, want is vervelen eigenlijk wel zo erg?

anti-verveel boek, vervelen, knutselen, creatief
Het grote anti-verveelboek, 250 originele spel- en knutselideeën

Je vervelen

Iemand kan zich beginnen te vervelen wanneer er geen activiteiten zijn die als leuk en interessant worden ervaren. Bijvoorbeeld als je lang moet wachten, een lange autorit, of steeds een bepaalde handeling moet herhalen. Na een tijdje wordt dit als eentonig ervaren met verveling als gevolg. Vooral als je voor een langere periode thuis moet blijven waar deze gekke corona periode getuige van is.. Om absolute verveling tegen te gaan, hebben we enkele tips uiteengezet waarmee ik me zelf goed bezig weet te houden en de humor weer terug te krijgen is in je leven.

internationale pizzadag

Handige tips

Van eten wordt iedereen gelukkig. De vrije tijd die je nu hebt, kun je gebruiken om te experimenteren in de keuken. Op het internet heb je vast wel een paar gerechten tegen gekomen die je graag zou willen proberen, maar daar geen tijd voor had. Nu heb je daar genoeg tijd voor dus tel uit je winst. Denk dan aan de leuke Japanse pannenkoeken die je op Instagram zag voor het ontbijt, of een lekkere pizza als snack voor de film die je vanavond gaat bekijken.

bake-along, miljuschka, flora plant, bramencake, recept, pasen

Na al dat lekkere eten moet je niet vergeten om te bewegen! Op het internet vindt je heel wat oefeningen die je eenvoudig thuis kunt doen. Geef die endorfine een boost en shake your ass voor het geluksgevoel. Hier hoef je helemaal geen deskundige voor te zijn. Zet een yoga mat op de vloer en begin met de fit-lifestyle waar je al maanden over sprak, maar geen tijd had om aan te beginnen.

Pak papier uit de kast en vouw de leukste figuurtjes! Origami is leuk!

Je kunt ook wat tijd door brengen met je partner of familie door samen puzzels te doen, of echte quality time met elkaar door te brengen. Dit is ontspannend en je krijgt de kans om elkaar beter te leren kennen. Vergeet elkaar vooral niet veel te knuffelen, dat doet een mens ook heel goed!

Positieve kant van vervelen

Het kan er soms op lijken dat verveling negatief is, maar er zit toch ook een aardige positieve kant aan. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe hobby ontdekken, dankbaarheid creëren voor de klein dingen in het leven, of tot nieuwe inzichten komen. Je krijgt de kans om te denken over bepaalde zaken, waar je in normale omstandigheden niet aan zou denken. Er ontstaan nieuwe ideeën, je creativiteit wordt verhoogd en je vindt nieuw geluk dat zeer positief is. De verveling weet ik daarom zo vaak mogelijk om te zetten in iets positiefs. Acceptatie hoort daarbij en een dosis omdenken.

Sterke met je verveling! En bedenk altijd dat het echt geen drama is om je te vervelen! Voor je het weet heb je het weer mega druk!

Gerelateerde blog: Een standaard dag voor jou, is een magische dag voor je kindje

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief