Delen vinden we super lief

Het ene kind is grappiger dan de ander. Je hebt het niet voor het zeggen bij het samenstellen van het genenpakket van je kind. Humor is een vaardigheid die je kunt aanleren, al heeft de één er wel meer gevoel voor dan de ander. Humor is overigens ook een breed begrip! Want waar ik dubbel om kan liggen, daar kan de ander schaapachtig bij kijken. Thuis zijn we voorstanders van grappen en grollen. We stimuleren het graag om met kinderhumor lastige situaties te relativeren …

humor, grappen, lachen, plezier, opvoeding, kinderen, kinderhumor, humor, lachen

Life is better when you are laughing” Kinderhumor pur sang

Mijn kinderen zijn lachebekkies en kunnen er in blijven hangen. Tig keer per dag hoor ik gegiechel en gegrinnik, waarbij soms tranen over hun wangen rollen van het lachen. De onbewapende kinderhumor omarmt elke ouder, waarbij je vaak weg smelt. Vaak lachen kinderen om iets stompzinnigs en doet iets banaals het heel goed zoals een boer of scheetje. Ze kijken er vaak geschrokken bij en schieten vervolgens kei-hard van in de lach. Ook een kietel aanval op de zitzak doet het goed! Ze komen niet meer bij!

kerstvakantie oma, humor
Oud gedaan is jong geleerd en andersom! Mijn oma was altijd in voor een geintje!

Humor verliezen

En wat gebeurt er toch met ons als we volwassen worden? Waarom gaan we minder lachen bij het ouder worden? Als de frequentie ‘slappe lach’ in een grafiek zou worden weergegeven dan is het een treurige weergave.

kinderhumor, humor, lachen

Er werd me onlangs gevraagd wanneer ik voor het laatst echt heel hard heb gelachen. Ik schrok er van dat ik me dat niet meer kon bedenken. Op m’n werk lach ik veel, de kinderen maken me dagelijks aan het lachen, ook heb ik plezier in mijn leven en ben ik omringd met veel positivo’s en lachebekken. Maar echt buikpijn van het lachen is lang geleden. Tijd om dat te veranderen en daar kan kinderhumor je bij helpen!

Vakantiepret, humor, lachen

9 tips om het gevoel voor kinderhumor stimuleren

Het gevoel van humor kun je bij kinderen integreren en stimuleren. Kinderhumor is zo puur en zorgt voor veel plezier in het huishouden. We geven enkele tips en tricks hoe je het lachsaldo thuis kunt opschroeven. Deels door eigen ervaringen, deels door de verhalen om me heen…

kinderhumor, humor, lachen

1. Ken je die grap

Door zelf moppen te tappen leer je je kind van jongs af aan veel gein in de wereld te slingeren. Het vrolijke boekje “Ken je die mop…” helpt me een handje met geïllustreerde moppen op rijm. Hierin staan meer dan twintig hilarische moppen waarbij zowel bekende als nieuwe grappen op rijm zijn gezet. Om zelf te lezen en te lachen en natuurlijk om daarna verder te vertellen. Vergeet vooral niet om veel gekke bekken te trekken. Het leven is al serieus genoeg! Een zeer leuke manier om de kinderhumor een impuls te geven!

kinderhumor, humor, lachen ken je die mop
Ken je die mop…? |Verkrijgbaar bij Bol.com, Hebban, AKO, Libris, Goodreads | ISBN 9789000371778

2. Doe vrolijk mee

kinderhumor, humor, lachen

Een echte lachbui zorgt er voor dat onze hersenen endorfine afscheiden en dat we ons daarna minstens zo goed voelen als na een uurtje sporten. Doe dan ook vrolijk mee en laat de kinderen in een clown ontpoppen en trek ze een leuke outfit aan. Lach om flauwe grappen en de zoveelste scheet en laat ze maar overdrijven.

Ze worden creatiever & slimmer door veel te lachen. En de zelfverzekerdheid krijgt een enorme boost. Door te lachen train je overigens ook 15 verschillende gezichtsspieren die je er jonger doen laten uitzien, Game-on mama’s!

lachen is gezond, kinderhumor, humor, lachen

3. Een wereld vol humor en plezier

Er zijn zoveel leuke boeken en tijdschriften verkrijgbaar waarin humor een grote rol in speelt. Onze kinderen pakken vaak ‘De aap met de blauwe billen‘ erbij, of moppenboekjes. Ook de Donald Duck zit vol flauwe grappen. Of wat dacht je van een giechelende My Little Pony, dit was een groot giechel succes. Je maakt humor hiermee een onderdeel van je dagelijks leven dat je kind waarschijnlijk vrolijk zal doorzetten.

rotklusjes van het ouderschap,, humor, lachen

4. Maak de dagelijkse klusjes leuker

Door vervelende taken op te pakken met een lach en zonder sikkeneurig te zijn, helpen de kids me graag. Dweilen doen we dansend en bij het stofzuigen doen we alsof de grond lava is. Een wedstrijd, spelletje, of enige gekkigheid wordt er vaak toevoegt aan saaie huishoudelijke taken. Zelfs boodschappen doen kun je opvrolijken met positiviteit en gekkigheid. We hebben er vaak genoeg een racecircuit van gemaakt in ons karretje...’ssst niet verder vertellen hoor’!

humor, lachen, grapjas, lol, kinderhumor, humor, lachen
positief, humor, gekkigheid

5. De grenzen van humor

“Zo dat is een dikke opa’ probeerde de kleinste als leuk grapje over de tafel te slingeren toen de bouwers vanmorgen binnenkwamen. Broer en zus lachten er om, maar dit hebben we gelijk de kop in gedrukt. Aan humor zit ook een fatsoen grens, net als bij poep en scheet grappen. We maken het niet grof, kwetsende of te banaal. Een gemene, grove, of racistische grap is ook NIET grappig. Het kan niet altijd lachen, gieren en brullen zijn! En je wil als ouder ook echt voorkomen dat er ongepaste grappen worden gemaakt op vervelende momenten.

humor, 1 april ,grappen, ideeen, inspiratie, 1april grappen, kinderhumor, humor, lachen
1 April doet wat hij wil, grappen grollen!

6. Film & spelletjesavond

Lachen is gezond en daarom is het alleen al goed om romcom en humor films te kijken met je kinderen. De kinderfilm Kruimeltje zat vol onderbroeken kinderhumor en wat hebben we gelachen om Olaf in Frozen. Ook in het theater kan er worden gelachen met Titus en Fien, de gekke koningen bij de kerstshow en voorstellingen van Maastheater. Een kind hard zien lachen is goud waard.

wanapix, cadeaus, gepersonaliseerd, kinderhumor, humor, lachen

Ook spelletjes vol humor doen het goed bij ons. We gooien met burrito’s door de woonkamer, of trekken gekke bekken bij ‘What do you meme‘.

7. Communicatiemiddel

Met humor kun je dingen relativeren. Kinderen hebben soms ook een afleidingsmanoeuvre nodig bij schrik of pijn. Gekke bekken trekken, lachen, of een flauwe grap helpt ze lachen, waarmee alle stress wordt losgelaten! Ook beginnen ze daarna vaak met praten en luchten ze hun hart.

Asmodee, Throw Throw, Burrito, humor, lachen

8. Doe eens gek

Een leuke tip om humrp thuis te stimuleren is ‘Doe eens gek’ In de box zitten 80 KNOTSGEKKE OPDRACHTEN waar je zeker van gaat lachen! Trek een kaartje met een opdracht uit deze doos en de pret kan beginnen! Of je nu met twee of met meer mensen speelt, met je vrienden of familie, pret is gegarandeerd! De grappige uitdagingen zijn ideaal voor een leuke avond met het gezin of voor op een familiefeestje.

Originele & hilarische uitdagingen voor jong en oud

Voorbeelden van opdrachten: ~ Teken een huis met je potlood tussen je tanden. ~ Steek je tong uit naar links en knijp je rechteroog dicht. ~ Probeer je oksel te krabben met je tenen. Bij ons liggen de kaartjes op tafel en zo nu en dan pakken we er eentje voor wat gekkigheid.

Doe eens gek! 9789044757323 | NUR 023 | €12,95 | 40 kaarten | doos | 9 x 11,2 cm volledig in kleur

9. Lachen met de zoete zusjes

Het leuke moppenboekje van de Zoete zusjes met 365 grappen en raadsels is ook een aanwinst bij ons thuis. De slappe lach ligt op de loer met het nieuwe De Zoete zusjes moppenboek van Hanneke de Zoete (moeder van de twee meiden). Fans van de twee leuke meiden stuurden massaal moppen op naar de Zoete zusjes en budneleden de 365 allerallerleukste. Voor elke dag is er een goeie grap! Dat wordt lachen, gieren en brullen met Janna en Saar.

Tot slot

Kinderen met een goed gevoel voor humor staan vaak vrolijker en optimistischer in het leven. Ook helpt het bij een groter gevoel van eigenwaarde en het geeft ze meer zelfvertrouwen. Er komen al genoeg uitdagingen op de kleine wezentjes af met name in de gekke tijden van Corona. Met veel kinderhumor zijn ze net even wat weerbarstiger en kunnen we samen de wereld aan.

verkleden kinderachtig, humor, lachen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram|TwitterFacebookYoutube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief