Delen vinden we super lief

Een meme is tegenwoordig niet meer weg te denken op onze sociale media. ‘Meme?’ Wat?! Je weet wel, van die plaatjes of filmpjes met een grappige, herkenbare tekst. Denk bijvoorbeeld aan een plaatje van een persoon die heel blij kijkt met de tekst ‘Wanneer je de ober met je bestelling naar je tafel ziet komen’. Deze plaatjes (meme) worden veel gedeeld, geliked en er wordt massaal onder getagd. Hierdoor gaan ze snel viraal. Terecht ook, want vaak kun je jezelf er enorm in vinden of ken je wel iemand voor wie dat geldt.

Uitleg ‘What do you meme’:

Het spel bevat 75 fotokaarten en een enorme stapel tekstkaarten om een meme te creëren. Op de fotokaarten staan kinderen, dieren en bekende personen. Ze laten een bepaalde (gezichts)uitdrukking en/of situatie zien.

De speler met de meeste Instagram volgers mag beginnen en is de jury. De jury bekijkt de fotokaarten, kiest er 1 en zet deze op de standaard. Zo kan iedereen de foto zien. De spelers krijgen elk 7 tekstkaarten. Ze kiezen vervolgens de grappigste tekst bij de foto. Er zijn 3 varianten meme tekstkaarten: basiskaarten, ‘HOT’-kaarten en ‘freestyle’-kaarten.

De ‘HOT’-kaarten zijn voor een wat extremere meme en hebben vooral met seks te maken, de ‘freestyle’-kaarten verplichten iedereen om zelf iets te verzinnen (freestylen) en de basiskaarten zijn divers en beschrijven allerlei gebeurtenissen. Nadat iedereen zijn/haar best passende tekstkaart heeft gekozen, geeft hij/zij deze met de tekst naar beneden aan de jury. De jury leest vervolgens alle teksten voor en kiest de grappigste.

Degene die deze kaart had gekozen wint de ronde en krijgt als prijs de fotokaart. De fotokaart staat voor één punt. Hierna neemt de speler links van de jury de rol van jury op zich. De speler ruilen hun tekstkaarten voor 7 nieuwe en de nieuwe ronde gaat van start. Het spel gaat door tot de eerste persoon 20 punten heeft behaald of tot iedereen er genoeg van heeft.

Degene die deze kaart had gekozen wint de ronde en krijgt als prijs de fotokaart. De fotokaart staat voor één punt. Hierna neemt de speler links van de jury de rol van jury op zich. De speler ruilen hun tekstkaarten voor 7 nieuwe en de nieuwe ronde gaat van start. Het meme spel gaat door tot de eerste persoon 20 punten heeft behaald of tot iedereen er genoeg van heeft.

Humor is je wapen voor een toffe meme

Voor dit spel heb je een nodige portie humor nodig. Niet alleen maakt dat het spel, ook is dit je belangrijkste eigenschap om te kunnen winnen. Want laten we eerlijk blijven: daar doe je het (ook) voor. De gebruiksaanwijzing begint al grappig en is duidelijk gericht op jongvolwassenen. Het spel is voor 18 jaar en ouder bedoeld en dat is waarschijnlijk omdat de kaarten soms wat grof kunnen zijn.

Dat is verder totaal niet erg, want dat zijn juist de grappigste. Heb je een aantal vrienden op bezoek en wil je eens wat anders dan een kringgesprek met blokjes kaas en plakjes worst? Trek dan dit spel uit de kast en ga een avondje lachen! #WhatDoYouMeme

What do you meme’ is genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het jaar 2019!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief