Delen vinden we super lief

Weer zo een leuk spel dat genomineerd is voor de peelgoed van het jaar verkiezing. En terecht! Wat een heerlijk spel is Stay Cool! En cool blijven, is precies waar het om draait bij dit gezelschapsspel. Er gebeurt zo veel tegelijkertijd en jij moet vooral je hoofd koel houden. Als dat je lukt, kan je best wel eens als winnaar uit het spel komen.

Cool met het hele gezin

stay cool

Stay Cool is een echt partyspel voor jong en oud. Oké niet voor de allerkleinsten maar super leuk voor kinderen vanaf een jaar of 12. Er zit lekker tempo in het spel want wat er ook gebeurt na de derde ronde is het afgelopen. Degene die na drie rondes de meeste punten heeft, is de winnaar. Ik ben zelf wel een liefhebber van spelletjes waar snelheid in zit. Het spel kan gespeeld worden met 3 tot 7 personen.

Dat is nog eens multitasken

cool

Het gaat vooral om snelheid en multitasken. De vragen zijn simpel. De moeilijkheid zit hem in het feit dat er van alles tegelijkertijd moet gebeuren. Je moet een vraag beantwoorden door het antwoord te roepen. Tegelijk moet je op een andere vraag antwoord geven door het een woord te schrijven. En dan moet ook de tijd nog worden bijgehouden. Elke ronde wordt het je lastiger gemaakt.

Houd je hoofd cool!

Probeer maar eens cool te blijven terwijl je wordt gebombardeerd met vragen. De vragen worden namelijk tegelijkertijd gesteld. Als je de kaarten leest, lijkt het allemaal appeltje eitje maar het is een stuk lastiger dan het lijkt. En dan die zandloper! Die heeft zijn eigen “spelbordje” waar ook weer elk cijfer ergens anders voor staat. In de eerste ronde houdt iemand het nog voor je bij maar aan het eind moet je zelf gokken wanneer de tijd om is. Als je maar niet te laat bent….

Oh is dat alles?!

“Uit hoeveel jaren bestaat een eeuw?“. Nou dat lijkt me nog geen hogere wiskunde. Of wat dacht je van een hele persoonlijke vraag zoals: “Wat is je favoriete hobby”? Hoe verder je komt, hoe lastiger de vragen worden en ondertussen tikt de tijd maar door. En hoe zit het dan met die geschreven antwoorden? Schrijven?! Was het maar zo makkelijk! Je moet onder grote druk lettertjes zoeken op gekleurde dobbelstenen. Ahhh word je er al gek van?

Oooooh wat een stress!

De ultieme test om te zien of je stressbestendig bent! Zouden de tieners hier een voordeel hebben? Ik kan misschien makkelijker drie kunstenaars opnoemen dan mijn twaalfjarige tegenspeler maar oh wat gebeurt er veel tegelijk! Een heerlijk spel! Daar kom ik wel heel wat koude winteravonden mee door.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief