Delen vinden we super lief

We werden getipt op een pareltje van een boek dat ik graag met jullie deel! Samen met de kinderen bleven we op iedere pagina ontdekken waarbij we niet raakten uitgekeken. Alfabet is een prachtig geïllustreerd meesterwerk waar je in kunt blijven zoeken en kijken. Mijn dochter ontdekte ook hele andere elementen dan mijn zoontje. Ze gingen er helemaal in op! Leerzaam, origineel en de fantasie ging alle kanten op.

“T is van tandarts – een teckel – die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent – een tapir – toekijkt.”

Het alfabet leren

De A is van Alfabet! Alfabet is een geniaal bedacht boek! Spelenderwijs leren we de kinderen letters die elk een eigen spectaculaire tekening hebben. Op iedere pagina staat er 1 letter centraal waar je creatief mee aan de slag gaat! Al zoekend en giechelend leren de kindjes nieuwe woorden. En via de gratis speciale app en website kun je ook nog alle woorden opzoeken, want niet alle plaatjes konden we een naam geven.

“B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt.”

Verrassingen

Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest. “Mam welke letter is het op deze pagina?” Het is eigenlijk een retorische vraag, want na 2 plaatjes ziet hij het al.

In de tekeningen zelf kun je ook de letters proberen te vinden, voor de dief ermee vandoor gaat! Zie je welk voorwerp hij van bijna elke bladzijde meeneemt? Het werd echt een onderlinge wedstrijd wie dit als eerste zag. Dit boek is alleen al fantastisch als je als moeder ook zo dol bent om je kids op je schoot en rondom je te hebben. Leunend tegen je aan waarbij ik mijn hart voel volstromen van liefde… dit is een boek dat echt een aanrader is!

Charlotte Dematons, heeft het briljant geïllustreerd. En de uren kijk- en ontdekplezier, is echt niet alleen leuk voor kinderen! Ook ik leerde vele nieuwe woorden dankzij de website en de toffe app.

Charlotte Dematons (1957)

Ze ging na haar middelbare school in Frankrijk naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hier specialiseerde ze zich in illustreren en ontwerpen en debuteerde met Dido als prentenboekenmaakster. Sindsdien heeft ze illustraties gemaakt voor een groot aantal uitgeverijen en tijdschriften. Voor Grimm ontving Charlotte Dematons de Zilveren Penseel 2006. Op bol.com vind je alle boeken van Charlotte Dematons, waaronder Alfabet. Een hele toffe ontdekking!

alfabet

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief