Delen vinden we super lief

“Schrijf je overal over, bijvoorbeeld over seks & seksspeeltjes”? Dit werd me onlangs gevraagd. Nou…. Zei ik….”in principe wel”, zolang het mijn lezers interesseert en ik er een affiniteit mee heb. Ik blog voor mezelf, als hobby, bezigheidstherapie., schrijversdrang, gewoon omdat ik het leuk vind.. De gesprekken die ik met vriendinnen voer zou ik gerust online plaatsen.

En jep… dat gaat ook vaak over werk, je familie, mannen seks en…. seksspeeltjes. Hier kunnen we urenlang over bakkeleien tot bulderend van het lachen aan toe. Heerlijk deze meiden-avonden. Toen ik werd gevraagd of ik toys wilde reviewen bedacht ik me eigenlijk geen moment. “Jahoor” riep ik uit volle borst. Ik heb onlangs toch een best openhartige blog geschreven en dit sluit er naadloos bij aan.

Uit mijn comfort zone

Mijn blog is altijd ‘onder de radar gebleven’ en drie jaar lang schreef ik onder een pseudoniem. Het advies dat ik kreeg van grote influencers; “Doe iets wat je leuk vindt, zorg voor kwalitatieve content en lezers weten je vanzelf te vinden.” En zo geschiede. Inmiddels weten jullie me massaal te vinden en dat is tof. Bij ietwat pikantere onderwerpen krab ik me soms wel even achter mijn oren. Maar ach wat maakt het uit. Dus ook nu weer een persoonlijke blog over seksspeeltjes en als het “too hot to handle wordt”, klik gerust weg ;-D

Seks is gezond

Bij een chronische seks-tekort krijgt je gemoedstoestand een knauw. Je immuunsysteem wordt zwakker, volgens de fabeltjes krimpt de boel “Down under”, je libido wordt er niet beter op en je hebt steeds minder zin. Het blijkt ook dat je door een chronisch seks tekort sneller gestrest raakt. Dit alles geeft aan dat we vaker tussen de lakens moeten duiken. De schijf van 5, wordt gewoon de “schijf van seks’.

Bij het verschijnen van de sensuele boekenreeks ‘50 tinten grijs’ was er een ware seks-revolutie gaande in de wereld. Er kon ineens over seks gesproken worden. Ook over sekspeeltjes, dat voor sommigen best een taboeonderwerp is. Als je niet gelijk een partner in de buurt hebt zijn sekspeeltjes de uitkomst. Bij vrouwen zijn ze wereldwijd dan ook zeer populair laat Fun factory weten in hun persbericht.

Seksspeeltjes

Maar liefst 80% van Spaanse gebruikers van seksspeeltjes is vrouwelijk, in Rusland heeft zelfs 24 procent van alle vrouwen een sekspeeltje in haar handtas en in Brazilië lusten ze er wel pap van en is 70% van de gebruikers een vrouw. Dit vond ik hoge percentages. Ik ben dan misschien een beetje blue, want heb er tot voor kort nooit eentje gehad. Ik lees dat in Nederland 30% van de vrouwen weleens een speeltje gebruikt tijdens de seks. Hmmm dat is 1 op de drie. Daarmee kijk ik toch wat anders naar mijn omgeving.

Bij een rondvraag bij mijn vriendinnen is dit wel te vergelijken, merk ik aan de reacties als ik er naar vraag. En als ik iets door vraag geven sommigen aan er interesse in te hebben, al weten ze niet precies van de hoed en de rand. Voor deze seksueel geëmancipeerde vrouwen heeft Fun Factory een lijn van vrouwvriendelijke seksspeeltjes ontworpen. Ik ben er ook eens ingedoken…

Funfactory sekspeeltjes

Op de website is de keuze reuze en wisten de stylish seksspeeltjes mijn aandacht te trekken. Ik ben er eerst eens goed wezen rondstruinen. Ik had geen idee van het bestaan van sommige producten. Er is nog veel om ontdekt te worden. Ik licht er drie uit die mijn interesse wisten te wekken en die ik ook thuis heb mogen ontvangen om ze real-life onder de loep te nemen:

 • Met de smartballs kun je de bekkenbodemspieren trainen. Elke vrouw weet hoe belangrijk het is om deze goed getraind te houden. Vooral na het krijgen van kinderen is het geen onnodige luxe om ze onder controle te houden. Wat me gelijk opvalt is dat het kwaliteitsproducten zijn. Zacht en zwaar in de hand. Ik heb ze nooit eerder onder ogen gehad en lees er op de website van fun factory meer over. Ik wist stiekem niet wat je hiermee kan, schaam….De SMARTBALLS DUO passen zich makkelijk aan het lichaam en zijn nauwelijks voelbaar tijdens het dragen.
 • Door gewoon te bewegen komen er constante en praktisch geluidloze rotatie van de binnenste ballen tot stand waardoor de spieren samentrekken. Hiermee worden de spieren van de bekkenbodem versterkt. Daarnaast zorgt het voor een sensuele ervaring. Meer info over deze seksspeeltjes: link
 • seksspeeltjes

 • De LAYA II is een opleg vibrator. Hij is handzaam, sexy en stijlvol zwart die je in je handtas zou kunnen meenemen. Funfactory vindt dit een echte aanrader als eerste sextoy. De LAYA ll is bedekt met zachte siliconen en is stil en discreet. Daarnaast is hij makkelijk te bedienen en ligt aangenaam in de hand voor precieze controle. De on/off knop is stijlvol in het seksspeeltje verwerkt. Extra handig; Er zit ook een travel-lock op zodat je nooit gênant je koffer hoeft open te maken omdat de Laya is gaan trillen. De diepe vibraties (4 snelheden & 6 patronen) zijn krachtig en ook ideaal voor een full-body massage. Een leuk speeltje voor zowel hem als haar. De mogelijkheden zijn eindeloos. Meer info over deze seksspeeltjes: link
  seksspeeltjes laya


 • Patchy Paul De naam is catchy en ziet er veelbelovend uit. Hij is ook echt mooi met flashy kleuren. Sorry mannen maar jullie hebben echt een geduchte concurrentie voor “ the real deal”. De Patchy Paul heeft een ronde neus en ik lees op de website dat hij de G-spot feilloos weet te vinden en deze spannend en intens weet te stimuleren. De afwerking is geribbeld en zacht dat fijn in gebruik is. De ontwerpers begrijpen wat de vrouw wil. Wat mij opviel tijdens het testen van alle knopjes is de kracht van de motor en de vele ‘standen’. Zowel de Patchy Paul als de Laya hebben een click ‘n’ charge systeem kan je LAYA heel gemakkelijk opladen. Reinigen doe je met toy cleaner en warm water en gebruik als glijmiddel, glijmiddel op waterbasis. Meer info over deze seksspeeltjes: link

Preutse Nederlanders

Maar zijn de Nederlandse vrouwen wel klaar voor sekspeeltjes? Uit onderzoek is gebleken dat ze een stuk conservatiever zijn dan dat we denken. neurowetenschapper Gert Holstege heeft onderzocht dat Nederlandse vrouwen met sokken aan in bed veel sneller een orgasme kregen. Het percentage steeg van 50 naar 80! De vrouwen voelden zich met sokken aan namelijk een stuk comfortabeler. Dus waarom investeren in een seksspeeltje als je met een paar sokken ook het hoogtepunt weet te bereiken?

Dan kom ik toch weer terug op het voorgaande, seks is gezond en goed voor je. Trek die sokken uit en kom uit je comfortzone. Er is nog zoveel fun te ontdekken! Je kunt de temperaturen in je slaapkamer tot een hoogtepunt bereiken met een paar hulpmiddelen als seksspeeltjes. Om alvast een beetje in de stemming te komen hierbij een aantal geinige seks-feiten….

Funfacts

In Nederland worden er vaak seksfilmpjes gemaakt, bewees de recente mediarel met oa Patricia Paay maar weer eens. In Frankrijk heeft 26% van alle vrouwen een sekstape gemaakt blijkt uit onderzoek. Ik blijf me afvragen wat hier opwindend aan is, maar dat daargelaten. Ik hoef mezelf echt niet terug te zien op tape. Verder met leuke facts; 57 % van de Franse vrouwen doet aan sexting met hun partner. (seks bericht) 48 % van de Braziliaanse vrouwen stuurt weleens een erotische foto van zichzelf.

In de USA ligt dit percentage op 88% De Amerikanen zijn dus helemaal niet preuts zoals vaak wordt gedacht. In Nederland geven 60 % van de vrouwen aan het leuk te vinden om pikante seks berichtjes naar hun partner te sturen. Hier ben ik dan weer wel schuldig aan. Er is niets leukers om je eega wakker te schudden op een saaie werk-dag. Misschine toch eens de wondere wereld van seksspeeltjes ontdekken…

Grappige seks-feiten

 • Ratten hebben meer dan 20 keer per dag seks
 • Vreemd- gangers in Hongkong mogen door hun eigen vrouw vermoord worden. Maar dan wel met de blote handen.
 • Linker ballen hanger altijd lager dan rechter ballen. Kijk maar eens goed ;-D
 • Voor alle baard liefhebbers en hipsters onder ons, je baard groeit sneller bij het hebben van seks.
 • Er zijn mensen die grof geld betalen voor iemands maagdelijkheid Onlangs is er zelfs 1,7 miljoen geboden
 • Slechts 17% van de vrouwen hebben een orgasme bij penetratie
 • 85% van de mannen die sterven tijdens de seksuele daad zijn op dat moment niet bij hun wettelijke vrouw.
 • Onderzoekers hebben aangetoond dat vrouwelijke pinguïns zich zelf prostitueren in ruil voor mankracht om hun nesten te bouwen.
 • Het gemiddeld aantal seks beurten wereldwijd is 120 miljoen per dag
 • Met zoenen verband je calorieën, 26 per minuut. Tussen de lakens zelf 360 per uur. Leuke work-out
 • Ovuleerde vrouwen gaan het vaakst vreemd. Het eitje wacht om te worden bevrucht waar de vrouwelijke hormoonhuishouding onrustig van wordt
 • Het meest verkochte eetbare ondergoed is met een kersen smaak.
 • Het testosteron en sperma niveau bij de man is in vergelijk met een eeuw geleden met 75% gereduceerd.
 • Vrouwen die liefdes romans lezen, hebben tweemaal zoveel seks als de zware literatuur fans. En bij het lezen van 100 tinten grijs zelfs tig meer .. go for it!
 • Het groots aantal kinderen dat geboren is uit 1 vrouw is maar liefst 69
 • Varkens hebben een orgasme van mar liefst 30 minuten
 • De enige levende wezens die seks voor de fun hebben (voor zover we weten) zijn mensen , dolfijnen en de bonobo apen.
 • Seks is 20 keer efficiënter en veiliger om te ontspannen dan valium

FUN FACTORY

Deze Duitse producent van esthetische en smaakvolle seksspeeltjes vond ik een ontdekking. In Bremen bevind zich het hoofdkantoor waar de schetsen, het ontwerp, de technische implementatie en de productie plaats vindt. ‘Made in Germany’ en de Duitse kwaliteit zie je overal in terug. Fun factory GmbH is opgericht in 1996 door Dirk Bauer en Michael Pahl. Het eerste dochterbedrijf opende in 2003 in de USA.

Op dit moment bestaat het bedrijf uit meer dan 120 werknemers en verblijden ze klanten van over de hele wereld met hun brede en opwindende collectie. Met plezier ben ik de wondere wereld van seksspeeltjes ingedoken..

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

seksspeeltjes

Delen vinden we super lief