Delen vinden we super lief

Als kind las ik nooit graag boeken. Voor mijn mondelinge examens heb ik braaf alle boeken gelezen zowel in het Frans als Engels. Mijn vervolg studie werd de Pabo waar ik in aanraking kwam met de wereld van kinderboeken en dát sprak mij enorm aan! Ik ben er zelfs op afgestudeerd, prentenboeken vertaald naar een belevenis/ poppenkast voorstelling. Na mijn afstuderen in 2002 kwamen de Harry Potters op de markt. Deze boeken heb ik samen met een vriendin van mij verslonden tijdens een vakantie op het eiland Corfu. Lezen is gewoon hartstikke leuk, spannend en leerzaam. Al zou ik het vaker willen doen en daar bieden luisterboeken de oplossing! Een aanrader is het overzicht van luisterboeken voor kinderen op deze site vol tips & tricks.

kinderbijbel voorlezen ochtendritueel

Verzameling boeken & luisterboeken

Als juf ben ik een verzamelaar van kinderboeken geworden. Mijn 3 kinderen hebben allemaal een boekenkast gevuld met de leukste prenten en voorleesboeken. Er gaat geen avond voorbij dat er niet wordt voorgelezen, sommige wel zo versleten van het herhalen. Maar ook wij gaan mee met de tijd, een verhaaltje wordt ook wel eens terug gekeken op de digitale manier. Maar een verhaaltje overslaan, oh nee hoor dat keurt onze middelste zoon écht niet goed, als we het ‘vergeten‘ zijn, komt hij er gerust op terug en zijn we alsnog de sjaak, want er wordt anders gewoon niet geslapen. En op die momenten als je echt helemaal leeg bent, zijn luisterboeken soms ook echt wel heel praktisch!

Als lezen nou lastig is?

Mijn oudste zoon van 8 heeft hoogstwaarschijnlijk een leesprobleem. Nou wordt er nog intensiever gelezen en voorgelezen, maar helaas gaat dit niet altijd even makkelijk en voor ons als ouder niet motiverend. Nou hebben we een ideale balans gevonden met begrijpend lezen en begrijpend luisteren. Voor onze zoon is het heerlijk ontspannend om een boek te luisteren en maakt het gelijk lekker leerzaam en leuk, de druk van het lezen is er dan even vanaf. En het voorkomt dat de schermtijd in ons huishouden te veel oploopt.

deltas, waarom, boek, antwoorden
Naast een gewoon boek, is een luisterboek ideaal voorhet slapen gaan

Me time!

Nu ben ik het lezen en het luisteren van luisterboeken steeds meer gaan waarderen en het is gewoon ook heerlijk en ontspannend, maar wanneer doe ik dit dan? Ons gezinsleven is hectisch en levendig en draait op volle toeren, weinig tijd voor ontspanning! En als die er dan is, is lezen soms net even te intensief. Maar wat een uitvinding toen er luisterboeken op de markt kwamen. Mijn eerste luisterboek werd een feit! In de auto, tijdens sporten/douchen, op de fiets naar het werk in bed gewoon met de ogen dicht! Dubbelop ontspanning.

Luisterboeken apps

Met een makkelijke app op de telefoon kan ik de mooiste, engste, spannendste  boeken aan zetten, oordopjes in en luisteren naar de verhalen waar ik dan ook ben. Je komt echt tot rust met mooie verhalen en ook de favoriete boeken van onze kinderen worden voorgelezen.

De populariteit van zowel internationale als Nederlandse luisterboeken is enorm gestegen en daarmee ook het aanbod van luisterboeken leveranciers. Met zo’n enorm aanbod van luisterboeken-apps, kan het lastig zijn om de juiste app te kiezen. Want welke app is nu echt het beste? Deze website verzamelt informatie over Nederlandse luisterboeken-apps waarmee jiij zelf kunt uitproberen welke app het beste bij je past. Ideaal toch?

Kijk maar gelijk, want je vindt er diverse kortingscodes en speciale aanbiedingen van verschillende apps zodat je gelijk kunt gaan beginnen met luisteren!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaatDelen vinden we super lief