Delen vinden we super lief

Koffie: ‘you hate it or you love it’ Er zijn personen die de dag starten met het drinken van een kopje koffie en dit de hele dag volhouden. Ook zijn er koffieleuten die na het drinken van dat ene kopje het voor gezien houden. Zelf schaar ik mij onder de koffie genieters en houd ik het op 2-3 koppen. Dat ligt iets boven het landelijke gemiddelde met 1,84 kopjes gemiddeld per dag. We staan daarmee als Nederland op de derde plaats qua koffieconsumptie. Noorwegen staat op de tweede plaats en de Finnen met een consumptie van 2,64 kopjes per dag zijn de absolute koplopers.

koffie, bonen, plus, huismerk, hoe drink jij je koffie
Plus introduceert een premiumlijn koffiebonen Intenso en Orgins. met slow roasted koffiebonen. Doordat het proces van branden langer duurt, krijgen de aroma’s en smaken in de koffiebonen meer tijd om vrij te komen.

Koffie time

De afgelopen periode zijn we door het thuiswerken veel meer koffie gaan drinken en draaide onze koffiemachine thuis overuren! Het was echter minder gezellig bij het koffiezetapparaat zonder mijn collega’s. Gelukkig mocht ik weer snel naar een veilig kantoor om hier ouderwetse koffiepraat te hebben, uiteraard op gepaste afstand. Dat gold niet voor mijn man waar we veel koffiebonen voor hebben ingeslagen. Gaandeweg hebben we onze favoriete slow roasted bonen gevonden. We hadden immers genoeg tijd om de bonentest te doen.

Hoe drink jij je koffie?

Er zijn veel personen die de koffie met melk en suiker drinken. Het is iedere keer weer een verassing hoe ze het drinken, want met enkel suiker of melk hoor ik ook nog vaak. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur van koffiedrinken. Thuis drinken we het beiden zwart om de bonen goed te kunnen proeven. Op verjaardagen en bij visite moeten we onze suikerpot er echt weer bij zoeken. Het is overigens ook een leuke wetenschap dat het onschuldige drankje veel kan vertellen over je mentale gesteldheid.

Wat zegt de manier van het koffiedrinken over je karakter?

Een studie uit 2015 heeft uitgewezen dat personen die van de bittere koffiesmaak houden, de zwart drinkers, tikkeltje psychopatische karaktertrekken kunnen hebben. Ze vertonen meer agressieve trekjes aldus het onderzoek in tegenstelling tot de melk en suiker koffiedrinkers.

Een psychopaat is ook wel iemand die een persoonlijkheidsstoornis heeft met ziekelijk gedrag. Er wordt ook wel beweerd dat je dan een gevaar voor andere mensen vormt, oeps… Eigenlijk best zorgwekkend aangezien ik mezelf onder de zwarte koffie drinkers kan scharen.

No worries

Het is wel een verklaring waarom ik in de ochtend chagrijnige trekjes kan vertonen. toch hoef ik (en collega’s) me niet al te veel zorgen te maken, lees ik tot mijn grote opluchting

Koffie kun je uiteraard op allerlei manieren drinken. Zwart, met veel, of weinig melk en met suiker of zonder. Mijn vader drinkt het met Canderel, die we thuis zoetjes noemen. Ook kun je houden van de koffiesmaak die gezet is met een filter. Filter koffie wordt nog steeds veel gebruikt ondanks de opkomst van Senseo, Nespresso en echte bonen machines. In ons vakantiehuisje hebben we filter koffiezetapparaat, maar toch geef ik de voorkeur aan versgemalen koffiebonen met een sterk eigen karakter. Het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

koffie, bonen, plus, huismerk, hoe drink jij je koffie
Naast de nieuwe koffieproducten en de restyling heeft PLUS, haar huismerk koffieverpakkingen ook verduurzaamd. Het aluminium is uit de verpakkingen van de PLUS koffiebonen en filterkoffie gehaald en kunnen daardoor gerecycled worden.

Kenmerken van koffiedrinken

Het drinken van koffie met cafeïne maakt je alerter. Er zijn studenten die veel koffiedrinken wanneer ze moeten studeren. Ze blijven er beter wakker van. Toch is de hoeveelheid koffie niet altijd bepalend voor je alertheid. Door te veel koffie te drinken, belast je je bijnieren. Ook heb je daardoor de kans op een verminderde opname van belangrijke voedingswaarden.

Ook is er veel positief nieuw over koffie! Gelukkig maar aangezien ik mijn bakkie niet graag laat staan. De stofjes van de cafeïne verkleinen de kans op het krijgen van Parkinson, leverkanker of diabetes type 2. Het is ook goed voor je concentratie en alertheid. Wanneer je er suiker in doet dan is dat natuurlijk niet goed voor je lichaam. Van suikers krijg je te veel lichaamsvet en dat kan ook weer leiden tot ziektes. Koffiedrinken als eerste in de ochtend is overigens niet aan te raden omdat je maag dan echt een klap krijgt. Het is niet goed voor je, al die ik het zelf soms ook vaak hoor. Drink eerst een glas water of thee, dat doe ik vanaf nu dan ook braaf tijdens mijn miracle morning!

En jij? Hoe drink jij je koffie?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief