Delen vinden we super lief

Als je om je heen kijkt zie je het Thule Yepp fietszitje overal rondfietsen in alle kleuren van de regenboog. Ook op het schoolplein ontkom je er niet aan en staan ze overal geparkeerd. En eigenlijk niet zo gek dat velen de Thule Yepp verkiezen als de beste feitszitjes. Ze hebben persoonlijkheid, zitten comfortabel voor de kleintjes met een slim en intuitief ontwerp voor zowel ouder en kind. En nu heeft de welbekende Thule Yepp een upgrade gekregen, die we dan ook graag verder uitlichten… We stellen je graag voor aan de Thule Yepp 2 mini en Thule Yepp 2 Maxi fietszitjes die aankomende december verkrijgbaar zijn!

Thule Yepp 2, Yepp mini, yepp maxi, yepp 2 mini. eerste fietszitje, fietszitje, het beste fietszitje, veiligheid, het fietszitje voor e-bike, de beste fietszitjes, veiligste fietszitje
We spotten de Thule Yepp 2 fietszitjes al op het We are Pregnant Event in Utrecht

Reden update Thule Yepp 2 mini en Thule Yepp 2 Maxi fietszitjes

De huidige Thule Yepp stijliconen hebben een update gekregen waardoor deze fietszitjes een extra modieuze twist heeft gekregen. Het wiel is niet compleet opnieuw uitgevonden, want: wat goed is, blijft goed. Toch heeft Thule meer slimmigheden toegepast aan het beste fietszitje van stal zodat ook deze vernieuwde modellen nu al voldoet aan de nieuwe strengste internationale veiligheidsnormen.

Vanaf mei 2023 gelden voor producenten namelijk nieuwe European safety standaarden (EN 14344:2022), dat meer inspeelt op het belang van veiligheid op de weg. Thule staat voor veiligheid en heeft er dan ook gelijk voor gezorgd dat fietsen met je kleintje wederom optimaal veilig is zonder afbreuk te doen aan het iconische ontwerp van het Thule Yepp design.

Ook zijn veel fietsen moderner geworden waar op in is gespeeld met een universeler systeem. De fietszitjes passen nu ook op de echt smalle bagagedragers en op de grovere waar een accu onderzit. En doordat de draaiknop nu aan de zijkant is geplaats kan hij ook verder naar achteren op bagagedragers die vanachter iets oplopen. Helemaal on trend dat je dan ook veel in het straatbeeld terug ziet.

Wat is gebleven

Deze iconische fietszitjes hebben persoonlijkheid en hebben een slim, intuïtief ontwerp dat snel en stevig te monteren en demonteren is. Bij de update zijn dan ook de sterke punten behouden gebleven:

Sterke punten

De zachte, waterafstotende en schokabsorberende, geventileerde EVA zitting is behouden. Dankzij het zachte “Crocs” materiaal is het super stevig, maar toch zacht voor je kleintje zonder dat je met een kussentje zit. Ook ziet het er uitnodigend uit. Het materiaal is bovendien bestand tegen weer, wind en ijsjes én is eenvoudig schoon te houden.

Ik ben dus ook zo’n moeder die haar fiets het hele jaar buiten laat staan. het ondergaat weer, wind, sneeuw en valpartijen waarbij ik kan rekenen op de kwaliteit van het frame en materiaal van de Thule Yepp. Dat heeft zich in de jaren buiten inmiddels wel bewezen. En zo ook bij vele mede fietsmoeders als ik buiten de hele regenboog aan kleuren van de Thule Yepp ziet rondfietsen. Soms zie ik zelfs kleuren van 10 jaar geleden. Dit laat toch wel zien dat ze echt UV bestendig zijn en tegen een stootje kunnen.

Thule Yepp 2, fietszitje, het beste fietszitje, veiligheid, het fietszitje voor e-bike, de beste fietszitjes, veiligste fietszitje
De beste zitjes in de branche voldoen aan de kwaliteitseisen

Verbeteringen Thule Yepp 2 Mini & Maxi

De Thule Yepp 2 fietszitjes blinken uit in gebruiksgemak; comfort, kwaliteit en met name het plug and play spreekt me aan. In de ochtend zet ik de kinderen op school af en in 30 seconden heb ik het zitje er af geklikt om mijn weg zonder zitje te vervolgen. Met een 2e adapter op een andere fiets (los verkrijgbaar) kun je het zitje ook snel overzetten o pde fiets van opa, oma, of papa. Onderstaande punten zijn nieuwe slimme toevoegingen.

Hoofd-, arm- en voetbescherming die boven de nieuwe normen uitsteken voor nog meer veiligheid en bescherming van je kleintje. En als je goed kijkt zie je het zitje iets zweven voor meer zitcomfort voor het kindje. (je kunt je hand tussen de zitting en het frame doen) Hierdoor vangt het fietszitje de schokken moeiteloos op.

Kwaliteit staat voor Thule op de eerste plek. In het Thule HiIlersdorp testcentrum is het fietszitje dan ook in de meest extreme condities getest en overtreft zichzelf in de standaarden van de EN eisen. En denk aan extreem, ook echt aan extreem: Grote hoogtes, crash testen, extreme weersomstandigheden, etc

Ingebouwde reflectoren voor nog meer veiligheid en een verbeterde zichtbaarheid. Ook zit er een bevestigingspunt voor veiligheidslicht in verwerkt!

• Een geïntegreerd rekmontagesysteem met een bredere dekking dan concullega’s, dit was een grote vraag uit de fietsbranche. Ideaal als papa, opa of oma de kinderen ophaalt zodat je de zitjes snel en eenvoudig kunt overzetten met het eenvoudige plug en play systeem.

• Verbeterde gebruiksgemak en het unieke één sleutel Thule-systeem. Installeer of vervang alle cilindersloten op je Thule producten en gebruik één sleutel voor al jouw producten

• Verkrijgbaar in Frame, rack en front versie. Als het zitje aan het frame bevestigd zit, zie het ook ook heel mooi zweven boven de bagagedrager. Plug and play en de maxi heeft altijd spaakbescherming. Het zitjes zelf is overigens ook veel lichter door kunststof in plaat van een metalen frame. Dit voel je goed tijdens het fietsen.

• 6 nieuwe trendy kleuren

Comfort, stijl en kwaliteit gaan hand in hand

Naast gemak voor de ouder, is er ook aan het comfort van de kleine gedacht.

• Rugleuning met twee zachte schouderbandjes waardoor het ook voor het kindjes comfortabel zit.

• De meest veilige vijfpuntsgordel met een kindveilige sluiting. Deze is met 1 hand te openen en sluiten.

Anti-slip gordel waardoor het op zijn plek blijft zitten. Hierdoor heb je geen last meer van afzakkende schouderbandjes!

Verstelbare voetsteunen en straps zodat de beentjes op de juiste comfortabele hoogte zitten. Deze zijn zonder gereedschap te verstellen.

• Bij de mini de handlebar

• Ontworpen en getest voor kindjes vanaf 9 maanden waarbij de mini t/m 15kg draagkracht heeft en de maxi tot 25 kilo. (voorzitje 2,4kg, achterzitje FM: 5 kg / RM: 3.5 kg )

)

Last but not least

Tot slot is het nog goed om aan te geven dat deze fietszitjes nog geen Mik systeem hebben. MIK is namelijk niet genoeg moet voor een zitje. Je hebt dan MIK HD nodig dat te weinig fietsen op dit moment hebben. Je hebt dan weer een adapter nodig op je fiets. Het huidige model is dan ook veel universeler en je bepaalt zelf of de kleine meer naar voren of naar achter zit. Ook zie je dat veel fietsen zeer moderne sturen hebben. Dit past vaak, maar om het voor alle fietsen te laten passen komt Thule volgend jaar met een oplossing.

Tot slot

Met bovenstaande voordelen zie we de komst van de Thule Yepp 2 fietszitjes als een enorme aanwinst in het beste fietszitjes landschap. Nog eenvoudiger, sneller en vaker te monteren. Geen vaste frames, of montageblokken nodig, goed afsluitbaar en de voetsteunen zijn snel en eenvoudig aan te passen. Vanaf december zijn alle kleuren verkrijgbaar en zullen er vast veel ouders met kinderen mee op uit gaan. Wat wordt jouw volgende fietstocht? En wel met helm hé, ook al hebben we geen helmplicht, met een helm op ben je nog veiliger op de weg!

e-bike, cortina, de beste e-bike
Welke E-bike past bij jou?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief