Delen vinden we super lief

Net als bij ieder gezin, vriendengroep, of tussen collega’s op de werkvloer kent iedere Lionsclub eigen highs en lows. Met ruim 10.000 actieve Nederlandse Lions in meer dan 435 Lionsclubs ook niet zo gek. Iedere club kent immers een eigen mix van leden met diverse achtergronden, karakters en eigenaardigheden

Respect en vreugde

De nitwit, initiator, de crisismanager, die elk vuurtje weet te blussen, of de People manager die nieuwe leden aantrekt. De één zet een pracht van een activiteiten kalender in elkaar, terwijl de ander floreert als voorzitter en een vergadering vol gezelligheid aan elkaar breidt. Of wat dacht je van het financiële brein dat de clubkas op orde houdt, of de introverte webbouwer waar we als club op leunen als we voor een actie een landingspagina nodig hebben. 

En ook kennen we de Lion die de statuten van A tot Z kent en van een mug een olifant kan maken. Er zijn momenten geweest dat ik tijdens een nationale conventie van mijn stoel viel van verbazing, of dat de tailtwister tijdens een vergadering een wel zeer gevoelig punt aansneed, met een geanimeerde discussie als gevolg. Maar eerlijk, is dat niet precies waarom het lidmaatschap van zo’n diverse, internationale serviceclub zo aanspreekt?

Het is net een huwelijk waar je scherp gehouden wordt, zodat elke ingezamelde euro van het huishoudpotje op de juiste, afgesproken plek terecht komt. De wereld zou zo kleurloos zijn zonder vreemde vogels, besef ik na iedere ledenvergadering. Vol kennis, enthousiasme en gedrevenheid ga ik dan huiswaarts met ook het besef dat ik een kleine radar ben in het grote geheel.

lions club Amsterdam het ij Lion

Ieder zijn eigen doel

Qua acties maakt de één zich sterk voor een cultureel project, een ander loopt warm voor de Oud & Vreemd geld inzamelingszuilen, verzamelt DE punten, of wil sustainability op de kaart zetten. Iedere Lion heeft eigen idealen, wensen, dromen en verwachtingen van hun lidmaatschap. Door de krachten te bundelen, elkaar aan te moedigen en door het combineren van talenten, enthousiasme en inzichten, maken we het verschil voor deze maatschappij.

Daarbij staat ieder lid in zijn kracht, want lidmaatschap moet immers wel energie geven en niet kosten. Zo is fundraising persoonlijk niet mijn favoriet, maar wel nodig om elders de handen uit de mouwen te kunnen steken en initiatieven financieel te kunnen ondersteunen. Samen brengen we dit naar een zo hoog mogelijk niveau en vult de één de blinde vlekken in van een ander.

lionsclub

Kleur in iedere Lionsclub

Lions, weserve, waarom lion, lions lidmaatschap

En door de jaren heen ben ik gaan inzien dat andere meningen, inzichten of idealen niet beter of slechter zijn, het is gewoon anders en brengt kleur aan iedere Lions club. De ene Lion is een introvert, de ander extravert, de voorzitter kan met te veel nieuwe ideeën komen die jou niet aanstaan, terwijl een ouder lid het wellicht bij het oude wil houden. Binnen iedere Lionsclub is het belangrijk dat elk lid in zijn kracht staat en hier de ruimte voor krijgt. Iedereen heeft immers andere kwaliteiten waarbij we diversiteit op alle fronten stimuleren. 

We kunnen dus wel zeggen dat geen enkele club en ook geen enkele lion hetzelfde is. Maar allemaal dragen we hetzelfde motto uit: Lions helpen! De band die ons verbindt is niet een van bloed, maar van respect en vreugde en de gemeenschappelijke WeServe gedachte waarbij er acties van de grond komen waarmee we goed doen.

En over de nitwit gesproken, daar doelde ik op mijzelf want ik geef het maar gewoon toe dat er ook echt momenten zijn dat ik minder weet dan dat je van me zou verwachten. #guiltysascharged

Marjolein Goedhardt – Lionsclub Appelthorn in Apeldoorn
NB: Onderstaande video wil ik je niet onthouden…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief