Delen vinden we super lief

In het stadscafé te Apeldoorn werden de hersenen gekraakt tijdens de charity pubquiz, georganiseerd voor stichting ‘Sint voor ieder kind’. Leden van Lionsclub Appelthorn organiseerden deze pubquiz waar in een gezellige sfeer de kennis over nutteloze en zinvolle weetjes werd gemeten. Door zo’n 20 teams werd er gelachen, overlegd, gefluisterd en werd het antwoord zo snel mogelijk ingevuld op vragen uit diverse categorieën.

Derde PUBQUIZ editie

‘Trots en dankbaar voor zo’n grote opkomst en de inzet van het Stadscafé dat deze ruimte beschikbaar stelt om stichting ‘Sint voor ieder kind’ financieel te kunnen ondersteunen in hun missie’ aldus Lion Gerda Welleweerd één van de vele organisatoren van deze, inmiddels al derde pubquiz editie.

De Pubquiz is een initiatief van Lions club Appelthorn waarbij de volledige opbrengst naar ‘Stichting Sint voor ieder kind’ gaat.

Meedoen is belangrijk dan weten 

Vriendengroepen, lionsleden, collega’s, volleybal- golf- en diverse sportteams kwamen bijeen om te delen wat ze weten, in teams niet groter dan 6 personen. De sfeer was uitgelaten. ‘Zo fijn dat dit weer mogelijk is’ sprak de quizmaster ons toe’ dat de gehele zaal beaamde.

Meer dan 15 tafels waren aanwezig in het stadscafé. Er werd gegrinnikt, gelachen en we hoorden vaak  ‘het ligt op het puntje van m’n tong’ en de bekende “Ochja, tuurlijk’ op deze avond vol gezelligheid. ‘Meedoen is belangrijk dan winnen’ aldus een deelneemster die er met de poedelprijs van door ging. ‘We kunnen kinderen toch geen sinterklaasfeest ontnemen’ vervolgde ze. ‘Dit initiatief omarmen we met ons team als geen ander”

Stichting “Sint voor ieder Kind”

Honderden kinderen groeien op in een gezin waar geen financiële middelen zijn om cadeaus te kopen. Stichting “Sint voor ieder Kind” zorgt ervoor dat op pakjesavond In de regio Voorst/Apeldoorn/Deventer niemand wordt overgeslagen.

Foto credits Joppe Kaspers

Het Sinterklaasfeest hoort immer voor alle kinderen dé tijd van het jaar te zijn waarbij pakjesavond een magisch feest is. Om dit te bewerkstelligen zijn ze afhankelijk van financiële giften of cadeaus van particulieren of initiatieven als deze. Sint voor Ieder Kind geeft zelf de cadeautjes waarbij vrijwilligers vermomd zijn als piet. Uiteraard krijgen ze altijd meerdere cadeautjes van hun eigen, zodat de magie blijft bestaan.

Tevens verzamelen ze kerstpakketten in om gezinnen die extraatje kunnen gebruiken met de kerst, te voorzien van een extraatje! Het is een relatief kleine stichting zonder subsidies of structurele inkomsten dat 100% afhankelijk is van donaties van particulieren en bedrijven.

NB: Door de oorlog in Oekraïne, waar kinderen in angst en pijn leven, krijgt dit goede doel Sint voor ieder kind een andere betekenis. In slechte tijden is extra aandacht voor kinderen, ver weg en dichtbij, onverminderd belangrijk!

Lions Club Appelthorn

LC Appelthorn is 19 mei 1976 opgericht en tijdens de charternight werd op 16 oktober 1976 het charter verkregen. De leden komen tweemaal per maand bij elkaar en zijn vervolgens actief betrokken bij verschillende acties. Hiermee geven de Lions invulling aan het motto We Serve en bij het maatschappelijk, culturele en sociale welzijn van de samenleving.

Lions zijn leden van de serviceorganisatie Lions Clubs International, een wereldwijde organisatie waarin mensen vanuit vriendschap, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding, op vrijwillige basis zich inzetten voor een betere samenleving. Tegenwoordig tellen we in Nederland circa 400 Lionsclubs met 11.500 leden. Wereldwijd gaat het hierbij om bijvoorbeeld het realiseren van medische voorzieningen voor blinden, het terugdringen van diabetes, ondersteuning van scholen, ziekenhuizen e.d.

De leden van LC Appelthorn zijn betrokken Lions die zich vrijwillig, onbaatzuchtig, enthousiast en met resultaat inzetten voor de maatschappij met het motto. ‘We Serve’. Lions international is een succesvolle, betrouwbare en wereldwijd de grootste, organisatie van lokale serviceclubs. En daarnaast de enige N.G.O met een zetel in de VN

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief