Delen vinden we super lief

Kesbeke borrel party brand your party We organiseerden een heus Kesbeke Borrel-Kwis party bij ons thuis afgelopen weekend. Mijn borrel buddy’s zijn altijd in voor een feestje en als we er ook nog eens een quiz met aansluitende BBQ bij organiseren, zijn ze gelijk van de partij. Het smaakt echt naar meer, wat is het toch fijn om ongegeneerd hard te lachen! Omringd met heel veel lekkers!

Voorpret!

Om alvast in de stemming te komen, hebben we ons voorbereid op al het lekkers dat ons toegestuurd werd. Manlief was er op uitgestuurd om een rits aan speciaal biertjes te kopen. Supermarkt de Deen had een fijne aanbieding, waar we gelijk 3 boxen van hebben ingeslagen. Voorlopig kunnen we vooruit. Een kaasplank en Amsterdamse quiz gaat immers goed samen met bier van eigen bodem. Het bier werd alvast koud gezet en ook het vlees voor de BBQ vulde de koelkast. Er kon echt helemaal niets meer bij!

Kesbeke borrelkwiskesbeke borrelparty

De Kesbeke Borrelkwis heeft me weer aardig wat bijgebracht. Nu weet ik ook dat de eerste Amsterdamse coffeeshop ‘Mellow Yellow’ is. En ook weet ik hoeveel fietsen er elk jaar uit de Amsterdamse grachten getakeld worden! En weet jij wie Mr. Ajax is? Inderdaad… Sjaak swart~!

Alle ins & outs van Amsterdam zijn me nu bekend! Het was een oergezellige avond en de quiz over onze hoofdstad maakte de avond compleet. Als ultieme kaasfan kon ik mijn hart ophalen met de ‘Old Amsterdam’ kazen aangekleed met de tafelzuren van Kesbeke. Meer Mokums kan het haast niet worden!

Kesbekekesbeke borrelpartyKesbeke borrel party brand your party

Bij Kesbeke wordt elk uitje en elke augurk met zorg omringd en dat proef je. De collectie is bijzonder groot en de soorten mosterd heb ik met nieuwsgierigheid geprobeerd. Sambal mosterd, basilicum, of mierikswortel, allemaal leuk om te ontdekken!

De producten van dit fijne Amsterdamse merk worden met de hand geplukt, in bad gestopt, vertroeteld met kruiden en specerijen en komen uiteindelijk in een frisse pot. Daar mogen ze even rusten, voor die echte herkenbare Kesbeke smaak.

‘En als er ook maar één plekkie op zo’n augurk zit, gaat-ie er subiet tussenuit,’ aldus Kesbeke-eigenaar Oos.

Kesbeke borrel party brand your party Sterren chef!

Het is niet voor niets dat producten van Kesbeke niet alleen in veel kroegen, maar ook op de kaarten van sterrenchefs te vinden zijn. De bieten van Jonnie Boer waren een blije verrassing! De hilarische BorrelKwis was een extra verrassing waarna we een potje beerpong georganiseerd hebben!

De kinderen doken er eerst nog op, want het stapelen van de beerpong bekers was wel heel cool! Zodra ze in hun bedje lagen, konden de volwassenen los op de beerpong. Het was één en al hilariteit, te grappig.Kesbeke borrel party brand your party

 

Boodschappenlijstje

 • Augurken, zure bommen, en dwarsliggers
 • Amsterdamse ui, smuluitjes en zilveruitjes
 • Jonnie Boer & Oos Kesbeke uitjes met appelstroop
 • Kesbeke cornichons
 • Grove mosterd
 • Onovertroffen pittige mosterd met mierik
 • Mosterd sambal
 • Mosterd met basilicum
 • Piccalilly
 • Jonnie Boer & Oos Kesbeke gerookte bietjes
 • Old Amsterdam Kaasblokjes: de lekkerste kaas icm Kesbeke zuur
 • Old Amsterdam Geitenkaas
 • En natuurlijk dé originele Kesbeke Borrel-Kwis en de Beer-pong setkesbeke borrelparty

Bijna alle potjes hebben we weten te legen. We hebben fijne ontdekkingen gedaan. Vooral de mosterd met een smaakje is ons zeer goed bevallen! Ideaal voor op de borrelplank. En laten we daar nu zo van houden!

Augurken

Ik weet bijna wel zeker dat als je dit leest en je bent zwanger, dan ben je geobsedeerd door de augurken! Dit kan ik nog heel goed herinneren van de tijd dat ik hoogzwanger was.

Lees ook: De meeste gekke cravings tijdens je zwangerschap

PARTY- TIME! En onze eigen Tom Cruis test alvast de Kes~ Porter 🍻We organiseerden een heus Mokum’s Kesbeke Borrel-Kwis party bij ons thuis en aan de borrel tafel is het een gevalletje aanschuiven en genieten van heel veel lekkers, kaas, zuurtjes en Amsterdamse biertjes. En de hilarische Kesbeke BorrelKwis niet te vergeten met als afsluiter een potje BEERPONG ! Een PIKKETANNUSSIE gaat er altijd in! Aan alles is gedacht! #partytime #mierikswortel #sambal #augurken #brandyourparty #pickles #quiz #beerpong #kesbeke #foodporn #food #amsterdam #foodie #amsterdamcity #foodstagram #augurk #augurkenmix #borreltijd #friends 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Wat ligt er allemaal bij jullie op de favoriete borrelplank?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief