Delen vinden we super lief

national chocolate milkshake day De internationale dag van de koffie, dag van het bier en de ananas waren me niet ontgaan. Maar dat er ook een dag van de MILKSHAKE was, wist ik nog niet. Best een fijne ontdekking, want dat is een goed excuus om die ‘Guilty Pleasure’ eens toe te laten.

Laat die rijke, romige caloriebom maar komen! Rietje er in, goed koud en genieten maar! Normaliter kies ik voor vanille, of aardbei, maar aangezien het vandaag ‘chocolate milkshake day’ is, ben ik uiteraard geen partypooper.

Guilty pleasure

Laten we wel wezen, een milkshake is niet altijd een goed idee is. We eten niet vaak ongezond, maar het komt voor dat we naar de gouden M rijden voor een kindermenu en een burger. Ik kan me vaak weerhouden en neem een cola light, maar ach als je toch fout bezig bent, waarom niet ook een milkshake?national chocolate milkshake day

Nationale Milkshake day

Elk jaar wordt er op 12 september de ‘National Chocolate Milkshake Day’ gevierd door chocolade- en ijsliefhebbers. Laten we de calorieën voor een dag vergeten en ga genieten van een mooie hoge, romige en heerlijke, chocolademilkshake!

Wist je dat de eerste keer dat de term “milkshake” op papier werd gebruikt dit  in 1885 was? In die periode was de milkshake een alcoholische drank dat werd omschreven als een “stevige, gezonde eier-achtige drank”. Ook wel een mengsel van eieren, whisky en andere ingrediënten dat meer een medicijn was.

“Milkshakes are the gift from heaven that come in different flavors.”

Instagram

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het is NATIONAL CHOCOLAT MILKSHAKE day! 🍧🥛🍫Ok, ok, in Amerika, maar dat is toch een goed idee om toe te geven aan deze Guilty Pleasure? zet je schuldgevoel UIT en denk niet aan die calorieën, vandaag vieren we gewoon deze feestdag mee. En als je toch die calorieën niet helemaal uit je systeem kunt zetten, kies van voor dit proteïne drankje! Toffe vondst en mega lekker! En weet jij wat de DUURSTE milkshake ever is!? ⏩ blog online #linkinbio . . . . #milkshakeday #milkshake 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

De Milkshake

Tegen 1900 kwam er verandering in er werd het niet meer als medicijn gezien. Milkshakes werden ‘gezonde’ dranken gemaakt met chocolade, aardbei of vanillesiroop’. In de vroege jaren van 1900 was het drankje met een bolletje ijs een heuse traktatie. In 1922 werd de mixer uitgevonden door Steven Poplawski waarmee de milkshake al snel een vast item op de menu kaart werd. Het was toen nog wel een dikke emulsie.

Pas met de uitvinding van de blender begon de milkshake een luchtigere vorm te krijgen. Het was tegen de jaren ’30 dat milkshakes een zeer populaire drank werd.national chocolate milkshake day

Frappes of frosted drinks

Zoals je kunt zien, is de chocolademilkshake feitelijk ouder dan de milkshake die we vandaag kennen, maar de shake bereikte echt de perfectie zodra ijs een onderdeel van de drank werd. Wat vaak onbekend is, is dat milkshakes niet altijd milkshakes werden genoemd. In de jaren 1950 werden ze frosted drinks, cabinets, velvets of frappes genoemd.

‘If you can’t suck your milkshake through a straw, it’s not a milkshake – it’s a glass of ice cream.
Bill Maher, The New New Rules’

Homemadenational chocolate milkshake day

Laten we aan de slag gaan, aangezien ik spontaan zin in een milkshake krijg. Met slechts drie ingrediënten heb je het eenvoudig thuis zelf gemaakt in minder dan 10 minuten. En aangezien het vandaag de feestdag van de milkshake is, trek ik het ijs, melk en chocolade stroop uit de kast. Mix ¾ mok melk, drie bollen ijs en een scheut chocoladesiroop in de blender et voilà! Je kunt zelfs nog helemaal ‘over the top’ gaan en je milkshake hilarisch versieren met snoep, een bol ijs en slagroom. Pak je dekentje, kruip op de bank, netflix aan en chillend genieten maar.

De duurste Milkshake ooit

national chocolate milkshake day

En als je dan toch bezig bent kun je ook een 100+ dollar milkshake bouwen en een poging wagen het wereld record te breken van ’s werelds duurste milkshake. Chef-kok Joe Calderone van restaurant Serendipity 3 in NY heeft nu de duurste milkshake ter wereld op zijn naam staan. Voor slechts 100 dollar (zo’n 80 euro) mag je er aan lurpen. Hij staat er mee in het Guiness World Records.
Wel even op zoek gaan naar bijzondere melk, Jersey cream, Vanille uit madagascar vanille en Tahitiaans vanilleijs en ach ja 23 karaats eetbaar goud! En dan de kers niet te vergeten…Lekker joh! En dan wel serveren in zo’n puik glas natuurlijk!

Video

Wijnliefhebbers

Voor de alchohol en dan specifiek de wijnliefhebbers is er ook een perfecte milkshake te maken. Onderstaande video laat precies zien wat je moet doen, It’s so easy!

Verantwoord Milkshake drinkennational chocolate milkshake day

Je kunt ook de romige Milkshakes van Barebells proberen met maar liefst 24 gram proteïne per flesje! Gelijk klaar en Ready to drink. Handig om kant & klare eiwitdrinks op elk tijdstip te kunnen nemen.’S ochtends, voor de training, na de training of tussendoor. Perfect voor een lowcarb- en eiwitdieet, voor fanatieke sporters of als je gewoon bewust over je voeding nadenkt. Het is overigens vrij van toegevoegde suikers of lactose! Het pas perfect bij een verantwoorde lifestyle. Dit was een fijne ontdekking tijdens de persdag van HouseofRebels.

Iedereen een hele fijne milkshake dag! mmmmm…slurp

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief