Delen vinden we super lief

Een bezoek aan de ‘Internationale Lions conventie’ vond ik nooit van toegevoegde waarde en dat stond dan ook nooit op mijn Buck-iT list. Mijn inziens was het een feestje voor (inkomende) gouverneurs en oud gedienden van het landelijke Lions bestuur. Ik denk ook zeker dat vele lezers zullen denken … een ‘International Lions Convention”? …huh…

Voor de leken onder ons, (mezelf daartoe gerekend) geef ik een kijkje in de keuken van het belangrijke jaarlijkse ‘Internationale Lions Evenement‘. Samen met mijn ervaringsdeskundige vader was het dan echt zover en kon ik er aan geloven; ik had me voor de ‘International Lions Convention in Milaan ingeschreven.

Lion

Als lid van LC Amsterdam ‘t IJ maak ik liever lokaal het verschil en het bestaan van de ‘grote overkoepelende Lions organisatiegeloofde ik wel. Inmiddels ben ik hier anders naar gaan kijken. Onbekend maakt écht onbemind. Lions Clubs International maken wereldwijd het verschil. En om daar onderdeel van uit te mogen maken, geeft na het bezoek aan de conventie een extra dimensie….

Het verschil maken als Lion doen we in Amsterdam Lokaal

Met een vader waarvan z’n ‘middle name’ Lion is, én doordat de 102e conventie deze keer niet in Hawaï, Las Vegas, Haïti of Chicago is, maar op nog geen 2 uur vliegen, ging ik op stap met mijn vader. Een vader-dochter weekend is altijd een goed idee. Zijn enthousiasme over de conventie kon ik nu zelf ervaren en mijn eigen mening vormen.

Mijn koffer werd gepakt met een oranje outfit voor de internationale parade, tig outfits voor shows, events en seminars en uiteraard gala-outfits voor de ‘hospitality recepties’ … om de gympies niet te vergeten om de stad Milaan als toerist te ontdekken! Vooraf werd me door m’n paps ingefluisterd wat handig was om mee te nemen en zo geschiedde…

International Lions Convention, milaan
Hospitality Reception Scandinavion Lions

Zonder al te hoge verwachtingen ging ik het avontuur aan. Ik had geen idee in welke wereld ik me zou begeven, maar met mijn vader als ‘Lions veteraan’ aan mijn zijde, begaf ik me in goed gezelschap! En laat ik vooropstellen dat ik zelf ook geen “Lions rooky ” ben.

Off I Go

International Lions conventie waarbij de gele hesjes mij vooral zijn opgevallen

De 102e International Lions Convention was dit jaar in Europa en wel in Milaan, Italië. Ook voor mede Nederlandse Lions & Leo’s reisbaar waardoor we met zo’n 70-tal leden aanwezig waren in de stijlvolle stad. Bijzonder, aangezien het in verre oorden vaak enkel bij de Gouverneurs raad blijft. Van 5 t/m 9 juli kwamen vanuit alle hoeken in de wereld zo’n 20.000 Lionsleden in Milaan samen.

“Pintrade, Pintrade” Ieder land heeft zijn eigen pin en die zijn zeer gewild

Tijdens de officiële registratie waar we onze badge ontvingen, keek ik mijn ogen uit! Afrikaanse Dames met Lions jurken, Amerikanen met volgespelde gele hesjes, Indonesische en Braziliaanse dames die in de conventie hal volmondig riepen “Pin trade, Pin trade”

Er waren ook van allerlei snuisterijen te koop. Uiteraard ben ik gezwicht voor het iconische gele hesje! Of ik het ooit zal dragen, is de grote vraag!

Zowel in het conventie centrum, de Metro als in de stad Milaan zelf kwam je mede-Lions tegen het lijf. Iedere keer zorgde dit voor prachtige momenten en ook gekke, emotionele en bewonderenswaardige ontmoetingen. Mijn inbox zit vol met mooie berichten en uitnodigingen om naar Tahiti, Melbourne, of Indonesië te reizen.

Dit had ik nooit verwacht voordat ik deze kant op reisde. Het Lion netwerk is internationaal en de waterprojecten in Afrika, zicht-klinieken in Nepal, Peace Poster wedstrijd en Diabetici projecten hebben me geïnspireerd.

Wat ik er van vond

Het is magisch als een groep mensen bij elkaar komt, de handen uit de mouwen steekt en actief projecten opzet om hun gemeenschap beter te maken. Dat is wat Lions wereldwijd lokaal doen. “Het verschil maken“. Dat is ook de reden waar ik Lion voor ben geworden! Dat maakt het ‘Lion zijn’ zo waardevol!

Camp fire talks, postzegel club, Pin trades… Ik keek mijn ogen uit…..

Het Lionisme betekent het goede voorbeeld geven, relaties opbouwen en de wereld verbeteren door zorgzaamheid met een actieve instelling. En om nu met eigen ogen te zien dat daar wereldwijd meer dan 2 miljoen Lions actief mee zijn, heeft indruk op me gemaakt.

Make an impact.

Lions maken wereldwijd een verschil die er toe doet. Tijdens deze conventie ben ik me daar meer bewust van geworden. Iedere ochtend was er een plenaire bijeenkomst in een hal dat duizenden Lions kon hosten.

Internationale landen parade waar meer dan 150 landen aan mee deden.

De Italiaanse welkomst show, Keynote speaker Tony Blair, de speeches van International Director Gudrun, de vlaggenparade en met name de parade door de stad Milaan was magistraal.

Internationale landen parade

Het ene land was nog uitgesloten dan het nadere land

Ieder land had zich fantastisch uitgedost en we slingerden met 154 landen door de stad Milaan, waarbij we door inwoners van Milaan en toeristen werden toegezwaaid! Zoals Leonardo da Vinci ook wel zei: “science says it is impossible, physics says it is too heavy, I say: the man can fly”

Het waren inspirerende dagen in Milaan die ik samen met mijn vader heb mogen beleven. Dat maakte het extra bijzonder. De dagen waren ook eigenlijk te kort, aangezien we naast de ‘International Lions Convention’ (#LCICON2019) ook graag Milaan wilden ontdekken. En laat ik vooropstellen dat je met 30graden + je vooral niet druk moet maken.

International Lions Convention

Milaan was voor 2019 gekozen als locatie voor de jaarlijkse internationale ontmoeting, die nog nooit eerder in Italië en sporadisch in Europa heeft plaatsgevonden. De ‘International Lions Convention‘ werd georganiseerd door het MiCo, het grote congrescentrum in Milaan van 5 tot 9 juli 2019. Zo’n 20.000 afgevaardigden van over de hele wereld waren hierbij aanwezig dat zelfs tot 30.000 is gestegen als je er de aanhang bij op telt.

Op de Lions Club-agenda is de ‘International Lions Convention’ de belangrijkste datum. Het is een drukke, vijfdaagse agenda gevuld met evenementen en vergaderingen, waaronder de verkiezingen voor de ‘officers’ van de wereldwijde Lions organisatie.

Ook worden er richtlijnen opgesteld voor het liefdadigheidswerk, vinden er trainingen plaats voor Lions-gouverneurs en worden nieuwe vrijwilligersprojecten gepresenteerd.

Ook is er veel entertainment waaronder de Lions Clubs International Parade door de straten van het stadscentrum. Dit is gericht op de boodschap ‘vriendschap en oprechtheid’.

De stad Milaan

Milaan verwelkomde Lions van over de hele wereld

Milaan is een bruisende stad vol bezienswaardigheden en is daarnaast een centrum voor eten, kunst, mode en design. Het fungeert echt als springplank voor creativiteit en is echt een broeinest van ideeën. “Ok, Ok”, hier en daar doen de Milanezen het op de “Italiaanse“, ongeorganiseerde manier, maar elke stad heeft zijn eigenaardigheden.

Milaan op z’n mooist

De “international lions convention‘ was door de locatie extra bijzonder. Het was een onvergetelijke ervaring en voor aankomend jaar heb ik Singapore al wel op het vizier… Ik heb immers al vele mede-lions tot ‘volgend jaar’ gezegd …

Thanx Pap, je was de perfecte (lions)tourguide!

女 #ProudToBeALion

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief