Delen vinden we super lief

Lang geleden Van hoorne entertainment Ga je mee op een muzikale tijdreis? Van Hoorne Entertainment en Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum presenteren de gloednieuwe, educatieve familievoorstelling ‘ Lang geleden …’, gebaseerd op het populaire gelijknamige geschiedenisboek van Arend van Dam en Alex de Wolf.

lang geleden Wist je dat van dit boek “Lang geleden” ruim 200.000 exemplaren zijn verkocht? Het boek is zelfs winnaar van de zilveren griffel(2008). Het is inmiddels niet meer weg te denken uit het basisonderwijs! Voor de familievoorstelling reisden af naar een pracht van een schouwburg om het boek tot leven te zien komen in een spraakmakende familievoorstelling….

Bekentenis

Allereerst moet ik bekennen dat het boek nog niet bij ons in de boekenkast stond. Olivier is bijna 5 en zit in groep 1. Zijn dagen zijn momenteel gevuld met basisonderwijs en met héél veel spelen. Geschiedenislessen zullen later geïntroduceerd worden. Tijdens ons bezoek in het rijksmuseum merkte ik al wel interesse voor de geschiedenis van Nederland. Het boek is daarom een ideaal cadeautje voor zijn verjaardag!Lang geleden Van hoorne entertainment

De geschiedenis van Nederland bevat veel mooie en spannende verhalen, al is het voor jonge kinderen nog best ingewikkeld. Daarom ben ik zo blij met een voorstelling waarin alles luchtig en vrolijk wordt uitgebeeld. Hier is Van Hoorne entertainment heel goed in, zoals ze keer op keer bewijzen:

Videoimpressie Lang geleden …

Volg verwachting klopte ons hart en zijn op zondagmiddag naar Leiden afgereisd…. De trailer wist mijn interesse enorm te wekken en keken uit naar de officiële premiere.

Bijzondere Locatie Familievoorstelling Lang geleden

We waren bij de historische première van de familievoorstelling ‘Lang geleden…’ op een wel zeer bijzondere plek, namelijk de Leidse Schouwburg in Leiden. Er is geen betere plek om de premiere te organiseren als hier, omringd door traditionele rode pluche, kroonluchters en de gouden ornamenten uit de 19de eeuw. We keken beiden onze ogen uit, wat is het hier prachtig! Olivier vroeg me zelfs hoe ze de muur hadden geschilderd. ” uhm, nou ik denk liggend lieverd op een hoge stellage” “Maar mam, dan smeren ze toch?” LeidseSchouwburg leiden Lang geleden

Muzikale tijdreis in Lang geleden… 

Samen met Olivier (4) beleefden we de muzikale tijdreis door spraakmakende verhalen uit de Nederlandse geschiedenis. Tijdens de voorstelling kwamen we oog in oog te staan met prins Willem van Oranje en met Hugo de Groot die in een boekenkist uit Slot Loevestein wist te ontsnappen. De ene woordgrap na de andere werd gemaakt. Het is fun voor groot en klein. Al snap ik het leeftijdsadvies van 6 jaar wel. Toen ik Olvier vroeg wat hij het tofste vond, was zijn antwoord: “de knallen mam”

En wat dacht je van het verhaal van jonge Jacoba van Beieren, die op haar vijfde uitgehuwelijkt werd aan een Franse prins. Samen met Olivier luisterden we ademloos naar alle bijzondere verhalen. Hij zat op het puntje van de stoel. Deze familievoorstelling ‘Lang Geleden…’ maakt de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis echt toegankelijk voor kinderen. En schaaft gelijk ook mijn kennis van de nederlande geschiedenis bij. Hugo de Groot was bij mij soort van weggezakt…Lang geleden Van hoorne entertainment

Waar gebeurde verhalen

De voorstelling was gevuld met swingende livemuziek, onvervalste humor en prachtige kostuums. Je ziet dat hier met heel veel liefde aan is gewerkt. Het was bijzonder om op deze unieke wijze onze vaderlandse geschiedenis aan je voorbij je te zien komen.

Lang geleden Van hoorne entertainment

Ik was vroeger altijd een oplettende student, maar heel veel informatie zat ergens ver achter in mijn hersenpan verstopt. Wat was het leuk om weer helemaal op de hoogte te zijn en al helemaal om mijn kleine mannetje te zien glunderen. Voor hem is het allemaal nieuw en sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd!

Korte videoimpressie


Lang geleden Van hoorne entertainment februari weekoverzicht lang geleden Van Hoorne

Meet & Greet en Geschiedenis Experience

Voor de voorstelling in de foyer konden we deelnemen aan de “Geschiedenis Experience” die bestaat uit diverse activiteiten over de Nederlandse geschiedenis. Ook voor mij was het een leerzame middag! Na afloop van de voorstelling waren wij welkom om samen met de cast op de foto te gaan op het podium tijdens een uitgebreide Meet & Greet. Gelukkig waren we geheel in stijl gekleed. Lang geleden Van hoorne entertainment

Ik heb mijn hoofd lopen kraken hoe ik Olivier kon verkleden in een Willem van Oranje, Jacoba van Beieren, of Hugo de Groot. Dit was lastiger dan gedacht en dat terwijl zijn hele kast volhangt met verkleed kleren. Ik ging zelf verkleed alsof ik van een rembrand schilderij af liep met bloemen patronen. In deze setting helemaal een match. Olivier was een heuze heer uit de oudheid, inclusief zwaard en schild.

Nieuwsgierig geworden?

Lang geleden Van hoorne entertainment Lang geleden Van hoorne entertainment

Wij hebben genoten en vinden het een aanrader. De voorstelling zal in diverse theaters in het land gespeeld worden en kaartjes zijn als verkrijgbaar v.a 12,50€ Op de website zijn alle locaties snel terug te vinden. Tot die tijd kun je alvast het geschiedenisboek “Lang geleden” van Arend van Dam en Alex de Wolf lezen… Ik heb het boek ter plekke gelijk gekocht en laten signeren door Schrijver Arend vanDam en tekenaar Alex de Wolf.

Laat je ons weten als je geweest bent, ik ben benieuwd hoe jullie het vonden!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief