Delen vinden we super lief

Soms zijn we gewoon te lui om op te staan en om de gordijnen open en dicht te doen. Op de zondagochtend kan ik dan ook best dromen over automatisch sluitende gordijnen, of een app die het werk voor me doet. En wat zou het handig zijn om van een afstand, of tijdens je vakantie je gordijnen te kunnen openen en sluiten. Met name als je lang niet thuis bent om de inbrekers weg te houden en om ze te laten denken dat we thuis zijn. Een timer op de lampen en een robot op de gordijnen maakt al een wereld van verschil!

Slimme gordijnen

En laten deze slimme gordijnen nu ook bestaan! Diversen huizen om ons heen worden slimmer waarbij we met onze telefoon diverse devices kunnen bedienen. Inmiddels kunnen ook wij op afstand de thermostaat, verlichting en wifi deurbel op afstand bedienen. Ik ken vrienden die er een sport van maken om echt hele hele huis slim te maken en waren er dan ook als eerste bij om de SwitchBot Curtain te bestellen, inderdaad een smart-home toepassing om je gordijnen op afstand te bedienen.

Slimme gordijnen met de SwitchBot

Mijn oma had ook gordijnen die automatisch open en dicht gingen, maar daar was een dure installatie mee gemoeid. De SwitchBot Curtain is een kleine draadloze robot die alle gordijnen gemotoriseerd en slim maakt met een installatie in minder dan 30 seconden. Je monteert de SwitchBot Curtain op jouw bestaande gordijnrails of -roede, je installeert de app en voilà: jouw gordijnen kun je open of dicht doen wanneer het jou uitkomt, op afstand. De installatie is letterlijk net zo eenvoudig als het vervangen van een gloeilamp dankzij het unieke mechanische ontwerp.

Extra accessoires

Als je er een SwitchBot Hub Mini aan toevoegt, kun je zelfs je gordijnen bedienen als je 1000 mijl van huis bent! Is dat even handig. Dit leek me fantastisch om in gebruik te nemen en toen we er een presentatie over kregen tijden de blogboot, was ik om. Een andere slimme toepassing is de temperatuurmeter waarmee je het openen en sluiten van de gordijnen kunt regelen als de zon te fel op het raam staat, of juist opent als het een beetje somber weer is buiten. Ideaal voor de hete zomers om de hitte buiten te houden. 

slaapkamer make over, make-over, nachtrust, interieur
Op zondagochtend niet meer opstaan om de gordijnen te openen. We kunnen blijven liggen en de gordijnen via onze smartphone openen Subliem om het ultieme hotelkamergevoel vanuit je eigen slaapkamer te ervaren.

Voor elk type gordijnrail:

De switchbot is geschikt voor ieder type gordijnrail. Het maakt niet uit of het een staaf-, U-rail- of I-railbaan is, de SwitchBot past altijd. Zorg ervoor dat je het juiste type kiest en meet de afmetingen van je gordijnrails, zodat het soepel zal werken. Bij ons thuis hebben we de U-rail en na een week hadden we onze bestelling in huis. De installatie verloopt inderdaad snel en het is toch wel heel cool om een geek te zijn met gordijnen die aan te sturen zijn!

slaapkamer make over, make-over, nachtrust, interieur
Met name tijdens de winter ochtenden is het een geworstel om wakker te worden. De SwitchBot is dan ideaal , waarmee je de gordijnen automatisch kunt openen voordat je bruut wordt gewekt door je alarm klok.

Prijs en beschikbaarheid 

De SwitchBot Curtain is verkrijgbaar via www.switchbot.com en via Amazon voor de volgende prijzen. Wij zijn er echt blij mee en bovendien geeft het een veilig gevoel als we niet thuis zijn!

ProductNaamKleurPrijsTe verkrijgen via
SwitchBot CurtainCurtain (U Rail)black / white$89Web store & Amazon
Curtain (Rod)black / white$99Web store
Curtain (I Rail)black / white$89Unlisted
SwitchBot Solar PanelSolar Panelblack / white$25Web store & Amazon
SwitchBot Hub MiniHub Miniwhite$39Web store & Amazon
SwitchBot Thermometer & HygrometerMeterwhite$19Web store & Amazon
SwitchBot RemoteRemotewhite$19Web store & Amazon

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief