Delen vinden we super lief

Tijdens het ShowUp event stonden we oog in oog met het fijne merk Return to Sender. Ook in Parijs tijdens het ‘Maison & Objet’ presenteerden ze de geheel nieuwe collectie 2018/2019 dat enthousiast ontvangen werd. In het uitgebreide assortiment ligt de nadruk op keuken & tafelen. Helemaal mijn ding aangezien we veel borrelen, tafelen en eigenlijk altijd aan die keukentafel te vinden zijn. Lang leve ons bourgondisch leventje. En ken je de designers achter de mooie designs en producten? Lees snel verder…

De producten spreken me vooral aan doordat ze met tachtig nieuwe producten er wereldwijd meer vrouwen ondersteunen en Return to Sender hen een kans op een betere toekomst biedt. Op die manier zit je met een extra goed gevoel aan tafel!

Drie thema’sreturn to sender collectie 2018

De collectie van Return to Sender is een initiatief van Katja Schuurman. De collectie is nu uitgebreid met wel tachtig nieuwe producten in drie verschillende thema’s. Iedere thema heeft een eigen unieke uitstraling:

  • Het thema ‘Love nature’ is ontwikkeld uit liefde voor de natuur en straalt rust en eenvoud uit. Denk daarbij aan duurzame materialen, zachte aardetinten met veel groen en eenvoudige vormen.
  • Het 2e thema ‘A colourful story’ kenmerkt zich door uitbundige kleuren en prints. Stiekem mijn favoriet, het is ook wel een bombarie aan gezellige, levendige producten die door speelse vormen en een mix van materialen op zichzelf staan.
  • ‘Surprising design’ is het derde thema en  laat vooral vernieuwende ontwerpen zien. Hier wordt ‘out of the box’ geëxperimenteerd met materialen en vormen, speels maar toch gestileerd. De producten hebben een vriendelijk, origineel en grafisch design.

return to sender

return to sender collectie 2018Nieuwe designers

  • Kiki van Eijk

De Nederlandse ontwerper Kiki van Eijk staat bekend om haar designs voor onder anderen Hermes, MOOOI en Haagen-Dazs. Haar design talent heeft ze hiermee echt laten zien en is aan de slag gegaan voor de nieuwe collectie van return to sender. Tijdens het proces liet Kiki zich inspireren door de kleuren van pauwen en de ‘bindi’. Dit is een gekleurde stip op het voorhoofd. Haar coproductie met vrouwen in Bangladesh heeft geleid tot eigentijds en kleurrijk keukentextiel dat in elke Nederlandse keuken past. Echt gave designs en producten.

  • Jouelle Cuppen

Ook designer Jouelle Cuppen heeft voor Return to Sender haar handen uit de mouwen gestoken. Haar kracht ligt in haar oneindige creativiteit en de snelheid waarmee ze haar ideeën op papier zet. Jouelle is in India met producenten aan de slag gegaan waar prachtige items uit ontstaan zijn. Met één van deze producenten ontwierp zij bijvoorbeeld een bijzondere waterkaraf met bijpassend glas, gemaakt van gerecycled materiaal. Naast glaswerk heeft Jouelle ook vrolijke jute mandjes en een jute vloerkleed ontworpen. Items die echt van toegevoegde waarde zijn in elk interieur! En producten met een verhaal!

“Together we have a great story to share. Come and join us on our mission! “

return to sender collectie 2018

  • Laura de Monchy

Herinner je je de porseleinen ‘two colour cups’ van designer Laura de Monchy uit de vorige collectie nog? Dit jaar wordt haar assortiment aangevuld met porseleinen espressokopjes, bakjes en kandelaars. Al deze producten zijn handgemaakt, waardoor momenteel meer dan tweehonderd maaksters hun familie kunnen ondersteunen. Daarnaast bestaat de nieuwe collectie uit houten dienbladen, kandelaars, theelichten en een fruitmand uit India en vilten onderzetters uit Nepal.

  • Woonartikelen

Ook woonartikelen als een spiegel, lamp, kussens, opbergers en symbolische kaarsen maken deel uit van het nieuwe assortiment. Alles is handgemaakt door vrouwen uit India, Nepal en Indonesië. Elk product heeft zijn eigen verhaal dat de collectie zo bijzonder maakt.

  • Kantoorartikelen

En ook zitten er kantoorartikelen in de collectie. Denk hierbij aan notitieboekjes, postkaarten en opbergdozen die ook in Nepal gemaakt worden. Deze producten zijn gemaakt van lokta-papier: een omvangrijk productieproces waarbij het artikel door de handen van minstens honderd maaksters gaat. In India zijn met veel liefde armbanden vervaardigd, ingelegd met gekleurde stukjes hout. Zo wordt Return to Sender ook buitenshuis meegedragen.

return to sender

‘Gifts that make a living’

Een fijn motto van de nieuwe campagne van Return To Sender. Het vat in 1 zin weer waar het om draait: de producten van Return to Sender zijn originele cadeaus waarmee voornamelijk vrouwelijke ambachtslieden in ontwikkelingslanden een eigen inkomen kunnen verdienen. En door deze artikelen te kopen geef je jezelf een prachtig geschenk, terwijl je de maaksters een betere toekomst geeft. Win-Win dus!

  • De wereld van de maaksters komt tot leven

De maaksters staan centraal in de campagne, samen met de unieke, handgemaakte producten die ze vervaardigen. Dat vervaardigen gebeurt door oude technieken te combineren met Nederlands design. Schitterende producten die met liefde en aandacht worden gemaakt en waarmee de wereld van de maaksters tot leven komt. En hiermee ook een stukje mooier wordt.

Lees ook: De waarden en levenslessen die ik mijn kinderen heel graag mee geef in de opvoeding

return to sender collectie 2018

Over Return to Sender

Katja Schuurman begon in 2006 Return to Sender, dat handgemaakte producten uit de armste regio’s van de wereld verkoopt. Return to Sender creëert op deze manier werkgelegenheid voor vrouwen in ontwikkelingslanden en krijgen zo een eigen inkomen. Niet geheel onbelangrijk, omdat ze hiermee de armoedecyclus kunnen doorbreken en daarmee onafhankelijker worden. De vrouwen die de producten maken verdienen een eerlijk loon, waardoor ze zelf voor hun gezin kunnen zorgen en hun kinderen naar school kunnen. Het is hun weg naar een betere toekomst.

Samenwerking Plan Nederland

Return to Sender bundelt krachten om nog meer impact te maken op armoedebestrijding en vrouwelijk ondernemerschap en werkt daarom samen met Plan Nederland. Een deel van de winst wordt geïnvesteerd in beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Met deze samenwerking biedt Return to Sender een nieuwe generatie de kans op een baan, om op deze manier de spiraal van armoede te doorbreken.return to sender collectie 2018

Katja Schuurman: “Het is fantastisch om te zien hoe onze producenten en designers er weer in zijn geslaagd om prachtige producten te ontwikkelen. Ik ben een levensgenieter en houd enorm van gezellig en lang tafelen, daarom vind ik het zo leuk dat Return to Sender nu meer eerlijke producten voor de keuken op de markt brengt.”

Lees ook: Share what moves you! Wat is jouw passie en waar sta jij elke morgen voor op met een big smile!?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief