Delen vinden we super lief

Velen van ons kijken ernaar uit om in de zomer buiten te zijn en vanuit een lounge stoel te genieten van de essentie van een goed voorbereide tuin. Hier zijn daarom een aantal tips hoe je je tuin kidsproof en zomerklaar kunt maken. Op deze manier kan iedereen veilig genieten van de lente en al zijn charme. Mijn oog is al gevallen op een prachtige houten loungeset en we kunnen niet wachten op de zonnige dagen.

tuinmeubelen juni schoolvakantie

Kunstgras

We houden misschien van natuurlijk gras in de tuin, maar het is de moeite waard om te investeren in kunstgras voor de kinderen. Het is duurzaam, sterk en de perfecte keuze voor kinderen die het hele jaar door buiten willen spelen. Om het aantal valpartijen te minimaliseren, moet je goed kunstgras gebruiken. Het is een bescherming voor je kids tegen uitglijden, modderig, vochtig gras en de jeukende en vervelende grasvlekken die op kinderkleding verschijnen (bespaart je dus ook weer een wasje draaien).

De schutting

Als je onvermoeibare kinderen hebt die graag in de tuin spelen in de lente, dan kan het hebben van een sterke haag of een schutting raadzaam zijn. het is zelfs nog belangrijker dat je een hek vindt dat je zowel beveiliging als veiligheid biedt, wanneer je aan een drukkere weg woont. Het geeft je gemoedsrust in de wetenschap dat je kind veilig is en plezier heeft met anderen in het gezin. Zorg ervoor dat je een afrastering gebruikt die niet gemakkelijk beschadigd kan raken of die letsel kan veroorzaken. Je kunt overwegen een splintervrij en onderhoudsarm hek te gebruiken.

leuke tuin, trampoline, achtertuin, kindvriendelijke tuin

Kindvriendelijke bloemen

Voor tuinliefhebbers betekent het voorjaar een periode van veel bloemen in de tuin. Het planten van een giftige bloem in je tuin kan echter gevaar voor vergiftiging van je eigen kind opleveren. Overweeg dus om kindvriendelijke bloemen te kopen. het is belangrijk om op de hoogte te zijn van gevaarlijke bloemen. Koop bloemen en planten die niet alleen super veilig zijn voor kinderen, maar er ook nog mooi uitzien. Plant ze op een praktische plaats, zodat de bloemen en de plantjes ook veilig staan. Een bal in een mooi verzorgde rozenstruik is niet bepaald plezierig.

bakkum

Beveilig de vijver

Sommigen hebben een vijver in de tuin, waardoor deze er niet alleen elegant uitziet, maar ook natuurlijker en aantrekkelijker is voor de avonden in het voorjaar. Je kunt het voor je opgroeiende kind nog veiliger maken tegen gevaren en andere risico’s door roosters of netten over de vijver te plaatsen. Misschien vind je het ook praktisch om het af te sluiten, totdat je kind oud genoeg is om dichter bij de vijver te komen. Je kunt er bijvoorbeeld een mooi hekje omheen zetten.

intratuin

Antislip terrasplanken in je tuin

Het hebben van een terras van goede kwaliteit kan je kinderen meer veiligheid bieden in de tuin. Vooral als het nat is, kan het dek glad worden, waardoor het een nachtmerrie is voor diegenen die tijd willen doorbrengen met hun kinderen op hun tuinmeubelen. Installeer dus zeker een antislipterras. Het is stijlvol en kidsproof. Het is zeker de moeite waard om dat extra beetje geld uit te geven om ongelukken te voorkomen en er echt een kinderparadijs van te maken.

intratuin

Buitenzitten en tuinmeubelen

Natuurlijk is de lente ook de tijd om de tuinmeubelen uit de schuur te halen, op te poetsen of om een nieuwe set te kopen. Ga echter voor een set die kidsproof is. Witte kussens zijn mooi, maar zeer besmettelijk. Met een groot huishouden is de kans dat witte buiten meubelen ook echt wit blijven, relatief klein. Ga dus voor gemakkelijke tuinmeubelen met een wat donkerdere kleur en stevig materiaal. Ook wil je natuurlijk een stevige tafel op het terras hebben staan in je tuin. Je weet maar nooit wanneer die bal de verkeerde kant op stuitert…

Met deze tips zijn jullie kleur om heel veel vitamine D in de tuin. Laat de zon maar komen!

familievakantie

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief