Delen vinden we super lief

Heb je een goede woonverzekering afgesloten? Heb je dit nog niet gedaan, dan is het belangrijk om hier een keer naar te kijken. Je loopt namelijk grote risico’s zonder deze polis. Dat heb je nu misschien niet zo in de gaten omdat alles pais en vree lijkt, maar loop je een keer forse schade op aan je woning of je spullen, dan kun je zonder woonverzekering van een koude kermis thuiskomen. Je hebt dan namelijk niets achter de hand waarmee je de schade kunt herstellen. Zorg er daarom altijd voor dat je dit vangnet achter de hand hebt, want dit is echt alles wat je nodig hebt als je door het noodlot getroffen wordt. Om je een eindje op weg te helpen, laten we je in dit artikel zien hoe je je polis kunt samenstellen. 

Wat mag je precies van een woonverzekering verwachten? 

Wat is een woonverzekering precies? Dit is een polis die je afsluit en waarmee je de spullen in je huis en/of je woning zelf mee verzekerd bent tegen allerlei vormen van schade. De oorzaak van de schade kan velerlei zijn, denk bijvoorbeeld aan schade door kleine ongelukjes, maar ook vooral aan grote schade als gevolg van brand of een lekkage. Heb je geen verzekering, dan moet je deze schade zelf afhandelen en dat kan fors in de papieren lopen. Wat veel mensen niet weten, is dat een woonverzekering niet alleen schade dekt als gevolg van de genoemde oorzaken, maar dat je ook een beroep op je verzekeraar kunt doen wanneer je slachtoffer bent geworden van cybercriminelen. Dit is een vorm van criminaliteit die veel schade kan opleveren, omdat ze er met al je gegevens vandoor kunnen gaan. Heb je een goede woonverzekering afgesloten, dan helpt je verzekeraar om de schade beperkt te houden. Zorg er daarom altijd voor dat je er een hebt. 

Deel 1: de inboedelverzekering heb je altijd nodig 

Een woonverzekering bestaat uit twee delen. Ten eerste heb je altijd een inboedelverzekering nodig. Met deze polis kun je de schade die ontstaan is aan je spullen laten herstellen. Er kan zomaar iets gebeuren waardoor je schade oploopt, denk aan een ongelukje in huis waardoor je een duur tapijt verwoest dat de vlam in de pan slaat waardoor je veel vuur- en rookschade oploopt. Ook kan het zijn dat je radiator gaat lekken en je vloerbedekking vernielt. Ook de genoemde cyberschade valt onder je inboedelverzekering Univé. Sluit deze dus altijd af want of je nu huurt of een woning gekocht hebt, deze polis is zijn gewicht in goud waard. Kijk even op de site van je verzekeraar voor alle details en sluit je polis dan gelijk af. Vergeet niet om ook de aanvullende dekkingen even te bekijken. 

Deel 2: je opstal verzekeren als je een woning gekocht hebt 

Als je een eigen huis gekocht hebt, moet je je opstal verzekeren. Hiermee wordt de structuur van je woning bedoeld. Dat is niet alleen je woning zelf, maar ook alles wat daar aan vastgemaakt is. Denk bijvoorbeeld aan de zonnepanelen die je op je dak hebt liggen. Omdat bij een brand de grootste schade vaak ontstaat aan je woning zelf, is het van groot belang dat je je opstalverzekering goed regelt. Dit kan het verschil betekenen tussen je huis voorgoed verliezen, of dat je hem weer kunt opbouwen. Ook hier kun je weer extra dekkingen toevoegen, dus bekijk de opties altijd even.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief