Delen vinden we super lief

Onze keuken is al een tijdje een doorn in het oog. Het ontwerp is gedateerd, de kleuren spreken ons niet aan en de keukenkastjes met glas zou ik graag afsluiten. Gelukkig zijn er ook positieve aspecten; het keukenblad is van stijlvol marmer, de indeling is prima en ook het apparatuur is van hoogstaande kwaliteit. Een keuken compleet vervangen is een nice to have , maar geen noodzaak. We werden dan ook getipt over de mogelijkheid van keuken wrappen voor een complete keukenrenovatie. Toch twijfelde ik, want ik ken nog niemand die dit heeft laten doen. Tot ik het op de TV voorbij zag komen. Zou dit iets voor ons zijn … ik dook er in...

Voor en nadelen keuken wrappen

Als je gaat zoeken op ‘keuken wrappen’, of “wrappen van je keuken” gaat er een wereld voor je open. Bovendien past je algoritme op social media zich er gelijk op aan en wordt je gespamt met aanbieders van wrappers en keukenbedrijven die de oplossing voor je denken te hebben. Eigenlijk best storend aangezien ik bij de beste wrapper wil uitkomen, niet bij die de beste online marketeer. Na ons eerst in te lezen besloten we om er een expert bij te halen die ons vrijblijvend en zeer professioneel van alle informatie wilde voorzien. Een website is het beste visitekaartje en kwamen uit bij een professionele, bekende partij. Ik neem je dan ook met plezier mee in onze keuken make-over avonturen.

keuken, make-over, wrappen, raambekleding, keuken make-over
Keuken wrappen een yay of nay

Voordelen van het wrappen van een keuken

1. Kostenbesparend

Met stip op 1 is de prijsbesparing toch wel een groot voordeel. Het wrappen van een keuken is aanzienlijk goedkoper dan het volledig vervangen van de keukenkastjes en het aanrechtblad. Het is een kosteneffectieve manier om de uitstraling van je keuken compleet te veranderen. Met een nieuwe keuken hebben we echt een hele andere leefruimte.

2. Verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden

Keukenwraps zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Hierdoor kunt je jouw keuken een geheel nieuwe uitstraling geven die past bij jouw persoonlijke stijl, de huidige keukentrends en voorkeuren.

vt wonen, interieur, keuken wrappen, grote,keuken, basis, grohe, kraan, keuken

3. Tijdsbesparend

In vergelijking met een volledige keukenrenovatie is het wrappen van een keuken veel sneller. Je hoeft niet wekenlang zonder keuken te zitten, aangezien het wrapproces doorgaans in enkele dagen kan worden voltooid. Wel zo fijn met ons drukke gezin en we in ons rijksmonument nooit klaar zijn met klusjes en werkzaamheden.

4. Bescherming van het oorspronkelijke oppervlak

Keukenwraps kunnen fungeren als een beschermende laag voor de oorspronkelijke oppervlakken van de keukenkastjes. Ze kunnen helpen bij het voorkomen van krassen, slijtage en verkleuring door dagelijks gebruik.

Nadelen keuken wrappen

1. Tijdelijke oplossing

Hoewel keukenwraps duurzaam kunnen zijn, zijn ze over het algemeen geen permanente oplossing. er is een mogelijkheid dat het gaat slijten of beschadigd raakt. Met name op de kastdeuren en ladefronten die intensief gebruikt worden.

2. Beperkte reparatiemogelijkheden

Als een keukenwrap beschadigd raakt, kan het moeilijk zijn om het specifieke gebied te herstellen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om het hele oppervlak opnieuw te wrappen. Toch is dat ook het geval als je een kastje beschadigd en voorkom je het als je voor kwaliteit boven prijs kiest!

3. Kwaliteit van het eindresultaat

De kwaliteit van het eindresultaat hangt af van de vaardigheid en ervaring van de persoon die het wrapwerk uitvoert. Een slecht uitgevoerde wrap kan er onprofessioneel uitzien en kan de algehele uitstraling van je keuken negatief beïnvloeden. Kies dus met geed verstand een partij die je in huis haalt.

keuken, make-over, wrappen
De wandtegels zijn een doorn in onze oog, net als de bovenste keukenkastjes met melk glas

Kosten keuken wrappen

De kosten van het wrappen van een keuken is afhankelijk van de grootte van je keuken, het type materiaal dat je kiest en de complexiteit van het wrapwerk. We adviseren dan ook om offertes op te vragen bij professionele keukenwrapbedrijven om een nauwkeurige schatting te krijgen van de kosten. Iedere situatie is immers anders waarbij een expert je goed van informatie kan voorzien. Over het algemeen is het wrappen van een keuken aanzienlijk goedkoper dan het volledig vervangen van de keukenonderdelen.

raambekleding, jaloezien, gordijnen
Hoezeer we in ons huis een klassieke woonstijl hanteren, verkiezen we in de keuken voor raambekleding dat er ‘strak’ uit ziet. De gordijnen maken plaats voor zwarte houten jaloezien.

Extra aanpassingen

Als je bij de juiste partij aanklopt, krijg je vaak extra advies waar je misschien zelf nooit eerder aan hebt gedacht. De wandtegels wilde ik bijvoorbeeld graag vervangen, maar dat is lastig. Toch kwamen ze met een fantastisch voorstel om er een front voor te plaatsen. Tijdens het doorbladeren van hun lookbook kon mijn blijdschap niet groter zijn. Dit is precies wat onze keuken nodig heeft om een upgrade te krijgen zonder al te veel extra kosten.

Een andere wens is een kast voor onze kookboeken en enkele design items, het liefst in dezelfde stijl als de keuken. Ook hierin konden ze meedenken en voor de bovenkastjes hadden ze ook gelijk de juiste oplossing. Ons advies is dan ook, bereid jezelf goed voor, maak een tekening op schaal van de keuken, creeer een moodboard (Pinterest en VT wonen magazines) en geef aan wat je graag anders zou willen zien. Als het balletje eenmaal gaat rollen, krijgt het steeds meer vorm en heb jij dadelijk je droomkeuken, dat ook hier echt de kern van het huis is.

make-over,keuken, make-over, wrappen, raambekleding, keuken make-over
De oude Bosch koelkast is verkocht op marktplaats en maakt plaats voor een Samsung the frame, of misschien toch kleurrijke wanddecoratie.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief