Delen vinden we super lief

Het raam op zolder moest hoognodig worden ingemeten voor een nieuw gordijn, of raambekleding. We hebben een uitbouw van 3 meter waar we onze studeer-werkkamer hebben ingericht. Ook hebben we er een mini badkamer geplaatst dat ideaal is met drie kinderen die steeds groter en ijdeler worden. En laten we er nu ook zelf douchen aangezien we onze eigen badkamer ook nog eens aan het verbouwen zijn. Om een gezellige blote billen parade voor de hele buurt te voorkomen, werden gordijnen toch wel echt cruciaal!

Maar laat dat nu zo’n kiepraam zijn aan beide kanten en in het midden een gesloten raam. Wat past hier het beste en wat is überhaupt mogelijk? Dit klusje ga je natuurlijk zelf even fiksen, dacht ik stoer. Want ach, hoe moeilijk kan het zijn? Een rolmaat langs de breedte en lengte en zie daar, kind kan de was doen, alhoewel……
Opmeten met het raam gesloten, staat garant voor je hoofd stoten. Doe je het raam echter open, dan zwiept het raam continu heen en weer, zodra je de rolmaat ter hand neemt. De overburen begonnen al naar me terug te zwaaien, omdat ze me veelvuldig zagen gebaren.

Blote billen parade voorkomen met raambekleding! Weg met de pottekijkers

Oké, dit is duidelijk niet de manier. We gaan het anders aanpakken. Geen idee waarom ze zo’n ding een rol “maat” noemen trouwens. Van een prettig contact tussen hem en mij was duidelijk geen sprake. Je had me moeten zien klungelen en of mijn maten kloppen is ook maar de grote vraag. En omdat het toch maatwerk is, besloot ik er een expert bij te halen!

raambekleding, jaloezien, gordijnen
Nieuwe raambekleding in de keuken

Op zoek naar een oplossing

Als je een beetje van je nederlaag bent bekomen, wordt het tijd een gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen. Een beetje speurwerk op het wereldwijde net toont dat er voldoende bedrijven expert zijn als het gaat om inmeten van raambekleding. Hmmm, van bescheidenheid hebben ze in ieder geval geen last. In de zoektocht koos ik voor kwaliteit en service en heel eerlijk ook door succesverhalen van bekenden!

Er werd een afspraak ingepland en ik kon de rolmaat in de kast leggen. Op de website ben ik me gaan oriënteren wat mogelijk was voor onze raampartij, ik had namelijk echt geen idee. Online werd ik blij verrast door de grote collectie van tussengordijnen, plisségordijnen, tot aan jaloezieën, rolgordijnen en allerhande andere raambekleding, kortom “the place to be”.

Veneta.com, raambekleding , jaloezie, interieur

Aangezien het een lastig raam is, kwam er een specialist bij ons over de vloer. Echt te gek dat hij ons van het juiste advies wist te voorzien. Bij deze ramen zijn enkel plisségordijnen geschikt die op het raam bevestigd worden aangezien het raam anders niet open kan als ik voor andere bekleding kies. Ik word al vrolijk van het idee, dat het raam voor de intrede van de wintermaanden is voorzien van raambekleding. We besparen de buurt een blote billen parade.

Plisségordijnen in laten meten

Plisségordijnen of tussengordijnen vind ik een stuk leuker dan de standaard verduisteringsgordijnen. Voor een kiepraam gebruik je ingespannen plisségordijnen want die blijven tenminste zitten als je het raam opent. Klinkt logisch met de kennis van nu! Dat had ik overigens niet zelf kunnen bedenken. Het is soms echt fijn om je twijfels tegen een specialist aan te houden. “Daar ben ik immers ook voor” zei hij vol enthousiasme!

Veneta.com, raambekleding , jaloezie, interieur

Een top down bottom up plisségordijn is het geworden, want die kun je zowel aan de bovenkant als aan de onderkant bedienen, zodat er een baan op je raam ontstaat en je zelf kunt bepalen, hoeveel licht er in de zolderkamer mag komen en hoeveel privacy je wilt. Ideaal als we er douchen, werken, of een zoom call hebben waar we minder licht, of inkijk bij willen. En overdag kunnen we het openen voor meer lichtinval.

Veneta.com, raambekleding , jaloezie, interieur

Je kunt overigens ook de online meethulp op de website inschakelen zoals mijn collega me adviseerde. ‘Ze vragen dan om een foto van je kiepraam’ vertelde ze me enthousiast. Doordat we een gratis advies/ gratis kleurstalen expert in huis hadden gehaald was succes gegarandeerd! Hij wist me van goed advies te voorzien. Ik twijfelde nog over nieuwe raambekleding in de keuken, maar ik zwichtte al snel bij het voorstel dat hij me liet zien. We hebben er nu suite luxaflex hangen die niet meer omhoog kan en veel te lang is. Hier wilde ik ook graag maatwerk en zo geschiedde! Ik verheug me nu al op het eindresultaat!

Veneta.com, raambekleding , jaloezie, interieur

Voorkomen is beter dan genezen

De afspraak was snel en eenvoudig gemaakt en binnen twee weken kwam er een expert langs om het zolderraam in te meten. In de wintermaanden is het altijd ietwat drukker omdat iedereen zich dat realiseert dat een gordijn, of aankleding wel welkom is. Na het inmeten duurde het 3 weken met maken en kwamen het bij ons thuis installeren. Je kunt dit ook zelf doen, maar hier investeer ik graag in. Dan weet ik ook dat het goed gebeurd. Zal het mij dan toch echt gebeuren dat de wintermaanden ook daarboven prettig verlopen? We delen uiteraard het eind resultaat!

raambekleding
Het eindresultaat tonen we zo snel als het kan

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief