Delen vinden we super lief

INTERNATIONALE CAPSLOCK DAGRaar maar waar er bestaat een internationale CAPSLOCK DAG! Ik bespaar je een blog met enkel hoofdletters. Niets is zo vervelend als een bericht ontvangen met hoofdletters. Maar op je werk, of online mag je op deze dag ongegeneerd van je aftikken en los gaan op je toetsenbord.

Ode aan de hoofdletters op CAPSLOCK dag

Zowel 28 juni en 22 oktober is het internationale CAPSLOCK dag en brengen we een ode aan deze fijne HOOFDLETTERS. Soms is het best een opluchting om even van je af te tikken, al mag de toets van mij best van mijn toetsenbord afgehaald worden. Het kan je namelijk in ongemakkelijke situaties brengen…juni weekoverzicht INTERNATIONALE CAPSLOCK DAG

 

Het initiatief

Het initiatief van de CAPSLOCK dag komt van Derek Arnold, een computerprogrammeur die niet eens even lekker van zich af willen schreeuwen, maar het schreeuwerige ‘ge- ÇAPSLOCK vervelend vond. Het begon oorspronkelijk als een grap. Hij ondervond dat mensen op social media vaak met grote letters tikken en dat wordt ervaren als schreeuwen en schelden.

CAPSLOCK  dag een INTERNATIONAAL SUCCES

Zoals vaker met een grap gebeurd, wordt het al snel internationaal opgepakt. Velen herkennen zich er in, want hoe vaak gebruik je toets niet per ongeluk! Dankzij Social media is de dag beroemd geworden en weten alle social media kanalen er goed op in te spelen. Voor velen wordt het als enorm irritant ervaren, maar vandaag doen we er even gezellig aan mee.INTERNATIONALE CAPSLOCK DAG

Online schreeuwen

Schreeuwlelijkerds gebruiken de CAPSLOCK graag om hun punt te maken, of als ze heel erg boos zijn en een punt willen maken. Bij mij gebeurd het vaak per ongeluk. Ik zou het heel graag willen leren, maar ik kan niet blind typen.

CTR-X

Na mijn verhaal getikt te hebben lees ik het na en kom er vaak achter dat mijn getypte tekst in hoofdletters op het scherm verschenen is. Er zit dan niets anders op om het opnieuw te tikken. Er bestaat helaas geen CTR-X toets die alles in kleien letters doet veranderen.

Waarom een CAPSLOCK TOETS

In de tijd van de typemachine is de CAPSLOCK toets gemaakt voor mensen met een handicap. Velen hadden moeite op de typemachine om meer dan één knop tegelijk ingedrukt te houden. Op de typemachine was het sowieso moeilijker om de shift-knop voor meer dan twee of drie letters ingedrukt te houden.smartphone verslaafd INTERNATIONALE CAPSLOCK DAG

Gelukkig zijn de tijden veranderd. Nu rijst de vraag, of wij de toets nog wel nodig hebben. Want waarom is het nodig om de hoofdletterfunctie vast te zetten? Zullen we deze toets niet gewoon verwijderen van het standaard QWERTY toetsenbord? Velen klikken deze toets vaak aan zonder dat het eigenlijk de bedoeling is. Ik kan het niet geloven dat ik daarin de enige ben!

Happy CAPSLOCKDAG!

Als het niet lukt om mee te casplocken vandaag heb je op 22 oktober een herkansing, dan is het weer INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG. En laten we hopen dat we verder in het jaar met kleine letters blijven typen. Hiermee doel ik voornamelijk op alle online schreeuwlelijkerds.

VANDAAG KUN JE JEZELF UITLEVEN MET DE CAPSLOCKTOETS , VEEL PLEZIER!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief