Delen vinden we super lief

Val jij voor een donkere of toch een lichte keuken? Kies je voor een ‘out of the box‘ keuken, of zou je eerder kiezen voor een tijdloos design? Nu onze keuken een upgrade gaat krijgen, is mijn online zoektocht gestart naar de perfecte opstelling, kleur en de juiste materialen. Pinterest wordt afgestruind, er worden foto’s gemaakt en inspiratie opgedaan op het gebied van luxe keukens. Onderstaande keukentrends ben ik tegengekomen in mijn zoektocht naar de ultieme design keuken. Ik ben benieuwd welke keukentrends jou het meeste aanspreken….

1. Less is more in je keuken

Een opgeruimde keuken is een opgeruimd hoofd! Iedere ochtend ruim ik de ontbijttafel af en zorg ik dat rust wordt gecreërd door alles op te bergen, schoon te maken en de afwas in de vaatwasser te stoppen. Als alles aan kant is, maak ik mijn eerste kopje koffie.

Afgelopen kerst was er geen sprake van rust en reinheid in de keuken. Na drie koningen was ik dan ook heel blij om de rust weer terug te brengen.

Om rust te creëren laat ik het keuken apparatuur, dat ik dagelijks gebruik, op het aanrechtblad staan en de rest wordt opgeborgen. ‘Less is more‘ is het devies. Toen ik ontdekte dat je tegenwoordig ook de koffiemachine kunt laten inbouwen, ging er een wereld voor me open. Hierdoor heb je nog meer rust en plek voor enkele designer, fashion statemens.

Je ziet bij de verschillende keukentrends veel greeploze design keukens voor een rustige, strakke uitstraling. En ook met nieuwe technieken als Touch & Slide kun je jouw keukenkastjes handsfree bedienen. En als je kleuren en materialen terug laat komen in het interieur, creëer je bovendien rust en een strakke, tijdloze eenheid. Of wij voor nieuwe kastjes gaan ,of dat we toch gaan wrappen, kom ik zeker later nog terug!

2. Black is back

Afgelopen jaar zagen we al dat zwarte keukens met matching keukenkastjes, wandkasten en lades steeds populairder zijn. Inmiddels zijn ook andere donkere keukens een trend geworden dat luxe, elegantie en exclusiviteit uitstraalt. 

Met een donkere keuken, of donkere details, creëer je een warme sfeer en een chique look. Je ziet ook dat er steeds vaker voor kwalitatieve materialen wordt gekozen als brons, goud en messing, Zelf ben ik dol op gekleurde accessoires waarbij je dan de focus legt op de styling. De citroenen vaas staat nog steeds hoog op mijn wensenlijstje. Onze keuken is nu niet naar onze wens en dus overwegen we het om het allemaal te laten wrappen, maar is dit wel een duurzame oplossing en hoevele kost dat… Hier kom ik later op terug!

latjesmuur, keuken, keuken trend, keukentrend, keuken inrichting, de beste keuken

3. Ton sur ton met natuurlijke touch

Het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen creëert een warme, aangename sfeer in je keuken. De ton-sur-ton keukentrends zien we steeds vaker terugkomen. Met matching aarde tinten creeër je rust en eenheid. Als je dat vervolgens matcht met natuurlijke materialen vormt het een eenheid. Hout, bamboe en natuursteen springen daarbij in het oog, samen met een natuurstenen keukenblad als marmer, graniet of hardsteen. Daar komt dan wel bij kijken dat de textuur en kleur van natuursteen niet te voorspellen is. Je ziet pas bij de installatie wat de werking is van het materiaal, rechtstreeks uit de natuur.

4. Leefkeuken

De keuken is een plek waar we ontbijten, lunchen, lang natafelen en waar we als gezin samenkomen. Onze woonkamer is gescheiden van de keuken, maar in veel woningen vormt dit een geheel. Als je het interieur dan afstemt op de keuken, zorg je voor rust en sfeer. Onze keuken is dan ook een woonkeuken, waar we veel samen zijn en dan ook zo ingericht is. Deze trend zie je in alle ontwerpen terugkomen. Voor het design van onze nieuwe keuken zul je deze trend dan ook zeker terug zien d.m.v een grote eettafel, muziek installatie, een spiegel, stijlvolle koelkast die in het interieur op gaat en goede sfeer verlichting.

LG GSXV91MCAE Amerikaanse koelkast met InstaView™ Door-in-Door™ - 635L inhoud - DoorCooling+™ - Water- en ijsdispenser met UVnano™ - Total No Frost - Inverter Linear Compressor
Een droom koelkast voor een trendy keuken.

5. Duurzaamheid

Een trend dat je veel ziet, is dat er steeds vaker wordt gekozen voor energiezuinige apparatuur met een energielabel van A+ of zelfs meer. We koken er dagelijks voor onze dierbaren, voeren er ontelbare gesprekken en beginnen er de dag met het uitruimen van de vaatwasser, die vervolgens weer wordt aangezet. Door de juiste keuze te maken doe je een slimme, duurzame goede investering en bespaar je veel op je energiekosten.

keuken, keukenopstelling
Onze kleine, compacte keuken in Diemen met energie zuinige keuken apparatuur. Ook hier stond een Amerikaanse koelkast.

6. Slimme keuken

Keukens staan niet meer vol met apparatuur en als er al iets op het aanrecht staat, is het een mooi object en veelal geïntegreerd in de keuken. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om vanaf de bank je oven, koffieautomaat of vaatwasser aan te zetten en op afstand te besturen via slimme applicaties. (zelfs je robotstofzuiger) Best handig om onderweg vanuit je werk alvast de oven aan te zetten om thuis de lasagna in de oven te kunnen schuiven.

Ook zijn de gordijnen, lampen en raambekleding slim te bedienen vanaf de keukentafel. Apparatuur ontwikkelt zich in snel tempo waardoor er steeds meer mogelijk is. Als je een toekomstbestendige keuken wilt, zijn dat de juiste keukentrends om in te investeren. Voor nu is ons oog gevallen op de InstaView kelkast, ook zo’n innovatie waarmee je veel energie zult besparen!

Tot slot

Zoals je kunt lezen, zijn er veel keukentrends om mee te nemen in ons besluit. We nemen een expert in de hand en hopen snel het uiteindelijke resultaat van de keuken make-over met jullie te delen vanuit de Hermitage.

De keuken wordt aangepakt en hopen zo weer verliefd op deze plek te worden.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief