Delen vinden we super lief

Het eerste wat ik in huis had toen de baby-to-be in de maak was, was een te schattig boxpakje. Langzaam kwamen er steeds meer spulletjes bij. Een prachtig bedje, de perfecte kinderwagen, nog meer kleertjes en natuurlijk een enorme berg luiers. Ons wormpje groeide lekker door en ondertussen waren wij steeds beter voorbereid op haar komst. Een mooi begin maar er zijn nog meer babymusthaves die het leven van ouders een stuk makkelijker maken. Want ‘a happy baby, makes a happy mum‘. We hebben onze vijf baby musthaves beschreven en ben benieuwd of dat ook voor jij het geval was!

Top vijf babymusthaves voor baby’s eerste jaar

Baby Pure

Nou zijn er een hele boel dingen die je nodig hebt voordat je baby een dreumes wordt. Want zo een kleintje groeit, eet, slaapt en poept heel wat af in zijn of haar eerste jaar. Je huis moet baby proof worden gemaakt met traphekjes en stopcontact beveiligers. Maar er is meer nodig voor een beetje rust en regelmaat in huis. Hierbij een top vijf babymusthaves die elke ouder in huis zou moeten hebben.

1: De nummer één van de babymusthaves: het perfecte flesje!

difrax baby Musthaves

Zelfs als je van plan bent om alleen borstvoeding te geven is een flesje een absolute babymusthave. Het kan zijn dat om één of andere reden de borstvoeding niet goed op gang komt. Dan is het wel zo handig om een babyfles in huis te hebben. Maar ook als de kleine prima drinkt is het verstandig om op tijd te beginnen met oefenen met de babyfles. Er komt waarschijnlijk een moment dat je weer aan het werk gaat, of op stap gaat zonder kind. Misschien wil je wel een nacht ouderwets goed uitslapen terwijl papa een flesje geeft.

Gerelateerde blog:
Flesvoeding of borstvoeding 6 Feiten & 6 Fabels op een rij

* De best verkochte Anti-Colic S-fles

Musthaves

Wij hadden zelf een hele collectie Difrax Anti-colic S-flesjes in de kast staan in allerlei kleuren en maten. Wel zo makkelijk om het bij één merk te houden, zo kon ik alle speentjes en onderdelen door elkaar gebruiken en optimaal reinigen. Dus ook onderin de fles en zonder lastig schoon te maken rietje. De speen van de Difraxfles heeft een tepelvorm met coating waardoor baby’s die de borst gewend zijn het gelijk accepteren. Daarnaast zorgt de S-vormige fles er voor dat je kleine hummeltje geen last van darmkrampjes krijgt omwille het anti-coli systeem onder in de fles. In de top 5 babymusthaves hoort naar onze mening een anti-colic babyfles echt thuis om darmkrampjes te voorkomen.

2: Een fopspeen en toebehoren

fopspeen, speentje, zuigspeen

Onze oudste dochter wilde niks liever dan de hele dag aan mijn borst sabbelen. Gelukkig bestaan er fopspenen. Veel baby’s kunnen er uren aan sabbelen. Een fopspeen geeft rust en kan je kleintje helpen in slaap te sukkelen. Het voorziet je baby in zijn zuigbehoefte en geeft hem/haar een beschermd gevoel. Oh wat was ik blij met een fopspeen in mijn tas toen mijn dochter haar keel helemaal open zette.

Mijn snoepje met haar favoriete Sophie de Giraf

Je kan er geen genoeg van hebben! Wel kies ik voor een duurzaam model fopspeen waarbij het neusje geheel vrij gehouden wordt! En ook kies ik liever niet voor natuurrubber! Sinds het in de ban is gedaan in Frankrijk al helemaal niet, maar dat is persoonlijke uiteraard!

*Altijd bij de hand met een speenkoord

Niks zo erg als een zoekgeraakt speentje terwijl er in de verste verte geen ander exemplaar te vinden is. Probeer maar eens rustig te zoeken wanneer je met een krijsende baby in de supermarkt staat. Gelukkig is daar een hele simpele oplossing voor: een speenkoord. Het speentje zit vast aan een koord dat je vastklikt aan een kledingstuk van je uk en zoekgeraakte speentjes zijn verleden tijd.

babymusthaves

Zo een koordje is ook nog eens hartstikke leuk. Ze zijn er in alle kleuren en vormen. Een kralenkoord of een pluche koord met aantrekkelijke labeltjes of gewoon iets simpels. Of een speendoekje waarmee je meteen ook lekker kunt knuffelen. Hoe fijn is dat; knuffelen en sabbelen tegelijk! Voor ons de ultieme babymusthave

3: Baby’s eerste manicureset

babymusthaves

Met een newborn in je armen klinkt een manicureset nog als een ver van je bed show. Niks is minder waar want zelfs bij net geboren babytjes moeten nageltjes bijgehouden worden. In het begin heb je nog geen schaartje nodig maar kan je de nageltjes verzorgen met een glazen vijltje. Er komt een moment dat de nageltjes echt geknipt moeten worden.

Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan weet ik uit ervaring! Ik vond het nogal spannend om bij die kleine handjes de nog kleinere nageltjes te knippen. Wat als ik verkeerd knip! Een glazen vijl biedt dan uitkomst!

* Nagelvijl, knippertje en schaartje

In een babymanicuresetje zit standaard een nagelvijl, een -knipper en een -schaartje. Allemaal speciaal ontworpen om kleine babyhandjes en voetjes te verzorgen. De eerste weken kan je de nageltjes kort houden door het te vijlen. Pas na een week of zes mag je de nageltjes ook echt gaan knippen. Je wil natuurlijk voorkomen dat de kleine zijn gezichtje openkrabt. Op advies van een vriendin ben ik gaan knippen met een nagelknipper in plaats van een schaartje.

baby, kraamtranen, bevalling, geboorte, kraamweek, kraamperiode, emotioneel, postnatale depressie, themadag, dag van de kraamtranen

Dat ging inderdaad een stuk makkelijker. Mijn meisjes hielden niet van nageltjesknippen. Nu ons jongste meisje een dreumes is, vind ik nageltjes knippen nog steeds een kleine uitdaging. Ik ben dan ook heel blij met de afgeronde puntjes van het schaartje want ik wil de nageltjes wel knippen maar liever niet prikken met scherpe puntjes. Wat mij betreft hoort dit dus zeker bij de babymusthaves.

4: Een bijtring bij nieuwe tandjes

tandjes fopspeen

Oh wat zielig, zo een klein ukje vol traantjes en een onder gekwijld truitje. En dan ook nog tandenpoep en rode billetjes. Ach, ach arm kindje, dat kan niet missen: de eerste tandjes zijn op komst. Om de pijn een beetje te verzachten zijn er bijtringen. Wij hebben gekozen voor het ‘vosje’ zoals we de driehoek 1,2,3 bijtring liefkozend noemen.

De kleine ziet het als een leuk speeltje en ondertussen werkt iedere hoek van de bijtring verzachtend tijdens de verschillende fases van ht doorkomen van de tandjes. (de voortanden, hoektanden en kiezen). Naast de nieuwe 3 in 1 bijtring hebben we ook een met later gevuld bijtspeeltje. Deze Difrax bijtring kan je ook perfect even in de koelkast leggen zodat het verkoelend werkt voor baby’s en hun doorkomende tandjes. Echt ideaal en ook dit valt onder onze top 5 babymusthaves.

5: De vingertandenborstel?!

difrax babymusthaves

Ja hoor daar is hij dan: baby’s eerste tandje! Of misschien meteen al twee. Tegelijk met de komst van deze twee tandjes kwam ook meteen de introductie van haar eerste tandenborstel. Ons meisje vond haar tandenborstel en vooral ook de tandpasta reuze interessant en lekker. Het tandenpoetsen zelf was een uitdaging. Ik heb echt het hele internet afgezocht naar een vingertandenborstel want dat leek mij reuze handig. Wat was ik blij toen ik er eindelijk één in huis had! Goed voorbereid met een schoon gebit kunnen we uitkijken naar de eerste afspraak bij de tandarts.

* Hoe handig is een vingertop tandenborstel?

Voor mij was de Difrax vingertop tandenborstel echt de uitvinding van de eeuw. (Oké er zijn nog meer handige dingen uitgevonden afgelopen eeuw maar deze is ook heel fijn). Een vingertandenborstel schuif je over je vinger waardoor je vinger “verandert” in een tandenborstel. Je kunt spelenderwijs de tandjes poetsen en de kleine krijgt meteen een massage wat zo fijn is tegen pijntjes. Ik vind dit echt een topper! Mijn vingertop tandenborstel werd pas weggegooid toen de kleine vrij hard op mijn vinger begon te bijten.

Babymusthaves voor het eerste jaar

Ondertussen zijn bij ons de babyflesjes vervangen door tuitbekers en de vingertop tandenborstel door een “grote meisjestandenborstel“. Het manicuursetje blijft voorlopig onmisbaar en ook de bijtringen blijven populair (die tandjes hebben geen haast). Sommige babymusthaves zijn ook heel leuk om cadeau te geven aan kersverse moeders. Zo heb ik een vriendin schattige babyschoentjes cadeau gedaan met daarbij de oh-zo-handige vingertop tandenborstel en een bijtring. Een kraamcadeau naar mijn hart.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief