Er is bij me gependeld, de paragnostische buurvrouw had haar visoenen gehad. Mijn buik stond rechtop en ik had een bolle toet. Een meisje, riep iedereen in koor! Toen mijn haar er ook nog eens futloos bij ging hangen, wist ik het zeker. Mijn huis kon ik vullen met my little pony, barbie en de muren konden roze geschilderd worden. Hooray!

Door allerlei trucjes, heb ik het geslacht proberen te raden voor mijn 20-weken echo. En ik ben niet de enige blijkt al snel. Als ik online naar manieren zoek om het geslacht te bepalen van je ongeboren kindje, kun je je hart op.  Er is werkelijk een legio aan trucjes. Ik heb mij er door laten leiden bij mijn eerste. De pendel, mijn ronde derrière en mijn temperament maakte het wel duidelijk dat ik een meisje zou krijgen.

Schok
Dat was dus wel even schrikken bij de 20-weken echo. “Het wordt een jongetje” riep ze blij. De gynaecoloog zei letterlijk dat ze haar schoen op zou eten als ze het fout zou hebben. Want tsja, ook zij vergissen zich soms. ik wist niet wat ik hoorde. Hoe heb ik me zo kunnen meevoeren. Natuurlijk was ik blij met een jochie. Enorm blij, maar ik moest even omschakelen van roze naar blauw.

2e kindje
Bij de 2e zwangerschap voelde ik me topfit en het hele circus begon weer van voor af aan. Het vermoeden dat het weer een jongetje zou worden werd, kwam vooral door dezelfde tekenen. Het lijstje werd er weer bijgehaald en het afvinken kon beginnen. Maar had ik het daar weer faliekant mis, deze keer verwachtten we een meisje. Nu neem ik de proef op de som met ons 3e kindje.

Checklist
Gezicht en billen dikker?  meisje.
Buik en benen dikker? Jongen
Last van koude voeten? Jongen
last van pukkels? Meisje
Stralende huid? Jongen
Fanatieke schopper in je buik? Jongen
Groeien je nagels sneller? Jongen
Dun en futloos haar? Meisje
Mooie volle bos met haar? Jongen
last van mega ochtend humeur? Meisje
Vrolijk in de ochtend? Jongen
Straal je en voel je je mooier? Meisje
Drink je je koffie en houdt je je mok vast bij het oortje? Jongen
Hou je de mok met beide handen vast? Meisje
Misselijk in het eerste trimester? Meisje
Zin in zure augurken of haring? Jongen
Zoetigheid (ben en jerries ;-D) Meisje

Klopte het bij jullie? We zijn benieuwd. Bij ons wordt het een meisje als ik moet uitgaan van bovenstaande richtlijnen. Bolle toet, ochtend humeur, de 1e 12 weken super beroerd, dun haar. maatja ik zal het deze keer ook wel weer verkeerd hebben. Zaterdag 19 maart maken we het bekend.