Delen vinden we super lief

Gebe Maternity Opmerkingen tijdens je zwangerschap GeslachtsbepalingEr is bij me gependeld, de paragnostische buurvrouw had haar visioenen …. Er is een heel scala aan feiten en fabels voorbijgekomen om de geslachtsbepaling succesvol te laten verlopen. Mijn buik stond rechtop en ik had een bolle toet. “Een meisje“, riep iedereen in koor! Toen mijn haar er ook nog eens futloos bij ging hangen, wist ik het zeker. Mijn huis kon ik vullen met my little pony, barbie en de muren konden roze geschilderd worden. Hooray!

Trukendoos

Door allerlei trucjes, heb ik het geslacht proberen te raden voor mijn 20-weken echo. En ik ben niet de enige, blijkt al snel. Als ik online naar manieren zoek om het geslacht te bepalen van je ongeboren kindje, kun je je hart op.  Er is werkelijk een legio aan trucjes. Ik heb mij er door laten leiden bij mijn eerste. De pendel, mijn ronde derrière en mijn temperament maakte het wel duidelijk dat ik een meisje zou krijgen. Of zijn het fabels? Ik ging bij mezelf en mijn 3 zwangerschappen ten rade.

Schok

Dat was dus wel even schrikken bij de 20-weken echo. “Het wordt een jongetje” riep ze blij. De gynaecoloog zei letterlijk dat ze haar schoen op zou eten als ze het fout zou hebben. Want tsja, ook zij vergissen zich soms. Ik wist echter niet wat ik hoorde. Hoe heb ik me zo kunnen meevoeren. Natuurlijk was ik blij met een jochie. Enorm blij, maar ik moest even omschakelen van roze naar blauw.Bio-Oil ticket to the tropics Geslachtsbepaling

2e kindje

Bij de 2e zwangerschap voelde ik me topfit en het hele circus begon weer van voor af aan. Het vermoeden dat het weer een jongetje zou worden werd, kwam vooral door dezelfde tekenen. Het lijstje werd er weer bijgehaald en het afvinken kon beginnen. Maar had ik het daar weer faliekant mis! Deze keer verwachtten we een meisje. E n utieraard nam ik ook weer de proef op de som bij nummer 3.

Checklist geslachtsbepaling

Gezicht en billen dikker?  Meisje.
Buik en benen dikker? Jongen
Last van koude voeten? Jongen
last van pukkels? Meisje
Stralende huid? Jongen
Fanatieke schopper in je buik? Jongen
Groeien je nagels sneller? Jongen
Dun en futloos haar? Meisje
Mooie volle bos met haar? Jongen
last van mega ochtend humeur? Meisje
Vrolijk in de ochtend? Jongen
Straal je en voel je je mooier? Meisje
Drink je je koffie en houdt je je mok vast bij het oortje? Jongen
Hou je de mok met beide handen vast? Meisje
Misselijk in het eerste trimester? Meisje
Zin in zure augurken of haring? Jongen
Zoetigheid (Ben en Jerry’s ;-D) Meisje

Geslachtsbepaling

Klopte het bij jullie? Hebben jullie je aan de fabeltjes gewaagd bij de geslachtsbepaling? We zijn benieuwd. Bij ons zou het een meisje worden als ik moet uitgaan van bovenstaande richtlijnen. Bolle toet, ochtend humeur, de 1e 12 weken super beroerd, dun haar. En iets bleek te kloppen. Op 19 maart hadden we de geslachtsbepaling bij de verloskundige en het werd een jongetje. “Weet je het zeker”, riep ik nog!  100% zeker, verzekerde de verloskundige ons. Mijn lichaam had me des echt even voor de gek gehouden! Laat je dus niet gek maken in de wondere wereld van de geslachtsbepaling.

Lees ook: Originele ideeën voor een “gender reveal party”

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief