Delen vinden we super lief

Ben jij, of Ken jij iemand die uitgezonden zou willen worden via de LIONS organisatie naar een jeugdkamp ergens in deze wereld? De jeugduitwisseling gaat van Australië tot aan Japan, Turkey, Taiwain, of dichterbij in Frankfurt. Het is een fantastische ervaring voor ALLE jongeren tussen de 17 en 20 jaar, waarbij je in aanraking komt met diverse culturen & nationaliteiten vanuit de hele wereld.

jeugduitwisseling Youth Exchange Lions

De Inschrijving van deze jeugduitwisseling sluit op eind januari dus GRIJP SNEL JE KANS nu het nog kan!! Het is één van de ervaringen in mijn leven die me altijd is bij gebleven. Als ik de leeftijd (17-10) zou hebben, zou ik gelijk weer gaan… Vooral na het zien van onderstaande hilarisch foto’s. Nu heb ik meer de leeftijd om als gastgezin te fungeren….Lees snel verder of je aan de voorwaarden voldoet om deel te nemen.

Mijn jeugduitwisseling ervaring

jeugduitwisseling Youth Exchange Lions

Op 17 jarige leeftijd ben ik naar Amerika, INDIANA afgereisd waar ik in totaal 6 weken verbleef. LIONSCLUB Hardenberg was de Lionsclub die mij destijds hielp met voorbereiden en mij uitgezonden heeft. Een Amerikaans familie in Fort Wayne, Indiana USA was zo gastvrij om mij 4 weken op te vangen. Dankzij hen heb ik het land, de cultuur en alle gekkigheden die daarbij hoorden ervaren. Ik was een jonge meid die naarstig op zoek was naar avontuur en deze jeugduitwisseling kwam als geroepen.

jeugduitwisseling Youth Exchange Lions

Al was ik best jong, mijn vader stimuleerde dat ik de wereld ging ontdekken. Via deze route was het veilig, leerzame en een zeer waardevolle ervaring. Wel jammer dat mijn 1e keuze Nieuw-Zeeland en 2e keuze Japan niet doorging. Maar hé Amerika leek me ook tof en bleek ook een geweldige ervaring. 

Indiana

jeugduitwisseling Youth Exchange Lions
jeugduitwisseling Youth Exchange Lions

Ook had ik in het zuiden van INDIANA verre familie wonen die ik enkele dagen kon bezoeken. Mijn oma, is zo’n stamboom kenner van alle verre-verre familie en heeft me gelijk gelinkt. Daarnaast verbleef ik 2 weken in Camp Friendship. (Heerlijk Amerikaans.) Hier heb ik bijzondere internationale vriendschappen gesloten, waar ik nog steeds contact mee heb, hoe bijzonder. Waaronder met Ozlem Hoscan. Met haar en haar Familie heb ik nog steeds een zeer bijzondere band. En als ik de kans krijg om naar Istanbul af te reizen, is zij de eerste die ik bezoek.

Homestay

Ozlem en ik verbleven bij een sterk gelovig gezin, waarin zelfs het kleine hondje van dit gezin kon bidden als ze hem op de kop legden. Laat ik maar zeggen: dat was een zeer bijzondere ervaring.

Ik heb Nederland mogen vertegenwoordigen en ben op plekken geweest die je als toerist niet zo snel ziet. Pretparken, American party’s, de kerk en ook waren we anchor bij de nationale TV. Je wordt overal gastvrij ontvangen door Lions, waar dan ook ter wereld. Die gastvrijheid heb ik altijd zeer omarmd en tegelijkertijd ook veel van geleerd.

Welkom bij 46,000 clubs en 1.4+ millioen leden

De Amerikaanse cultuur heeft me enerzijds enorm verbaasd en ook veel bijgebracht. Je zou bijvoorbeeld nooit bij een Amish familie op visite gaan. Via de Local Lions kwam dit er wel van en hebben we zelfs een koetstocht met locale Amish gemaakt. Als ik nu naar Hongkong, Hawai, of Milaan zou gaan en ik heb daar lokaal mensen nodig. Dan hoef ik maar een Lionsclub aan te schrijven en ik word geholpen. We Serve is dan ook niet voor niets de het slogan van deze internationale organisatie. Met zelfs een zetel bij de Verenigde Naties, maar dat daar gelaten ! Meer info over de Lions vind je hier.

Nu we drie zeer jonge kinderen hebben, is het ontvangen van jongeren niet heel praktisch. Als ze ouder zijn, staan we hier zeker voor open. Met Lionsclub Amsterdam ’t IJ organiseerden we een dagdeel voor de internationale jeugd die hier nabij in een jeugdkamp verbleef. Wellicht nu ook leuk om te initeren binnen onze Lionsclub Appelthorn, of met diverse Lions clubs uit de omgeving.

Interesse in het Lions International Youth Exchange Programm?

jeugduitwisseling Lions Youth Exchange

De Stichting Lions Jeugduitwisseling zendt elke zomer Nederlandse jongeren uit naar het buitenland. Andersom organiseren we voor buitenlandse jongeren gastgezinnen en drie jeugdkampen. Zo was er bijvoorbeeld een kamp in het monumentale Homestead De Leeuwendaal, in Purmer. en ook op diverse andere unieke locatie worden er jeugdkampen georganiseerd.

Interesse in deelname

Tijdens deze reis-ervaring mogen deelnemers hun eigen land vertegenwoordigen en hun cultuurwaarden delen met andere internationale deelnemers. Je leert veel en maakt waardevolle vrienden en herinneringen. Het doel van deze “Youth Exchange” is om wereldwijd aan vrede en internationaal begrip te bouwen. Jaarlijks worden er tussen de 4000 en 5000 jongeren wereldwijd uitgezonden.

Voornamelijk om elkaars culturen en de cultuur van het land te leren kennen, begrijpen en respecteren. De maatschappelijke of financiële achtergrond is van deelname is niet van belang. Ook niet of men wel of niet kind van een Lion is. Iedereen die aan de volgende vereisten voldoet kan zich opgeven:

  • Ben jij al 17 en nog geen 21 jaar?
  • Vind je het leuk om internationale leeftijdsgenoten te ontmoeten?
  • Spreek je redelijk Engels?
  • Heb je een Nederlands paspoort?
  • Vind je het leuk om bij een buitenlands gastgezin in huis te zijn?
  • Ben je geïnteresseerd in andere culturen?
  • Pas je je snel aan en ben je flexibel?
  • Wil je een goede ambassadeur voor de Lions organisatie zijn

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je meer informatie wensen? bekijk dan zeker de lions website voor meer geupdate informatie

Handig om te weten:

Het compleet ingevulde formulier met alle bijkomende benodigdheden zoals een engelse introductiebrief, foto, kopie paspoort & verzekerings bewijs (medisch en WA) uiterlijk 30 januari bij symone ingeleverd/teruggestuurd (digitaal èn via post). De kosten voor inschrijving bedragen € 60.00 Daarnaast heb je te maken met eventuele kampkosten (die staan bij elk kamp vermeld) en uiteraard de reis er naar toe. De kosten op de locatie zelf worden gedragen door het gastgezin.

De Internationale kampenlijst staat hier online -> https://youth.lions.nl/buitenlandse-kampenlijst#top

Jeugdkamp Video Impressie

Ik zou dolgraag een video laten zien van de tijd dat ik in camp Friendship zat, maar dat is inmiddels zo lang geleden is dat we zelfs de mobiele telefoon nog niet kenden en er een ouderwetse film op video van is gemaakt. (Op een Amerikaanse VHS). Hij ligt te verstoffen in de kast aangezien we hem niet kunnen bekijken. (Ik moet hem echt eens laten digitaliseren. Iemand tips? 😉 Om een beeld te krijgen van zo’n jeugdkamp hierbij een leuke video impressie.

De organisatie ziet de aanmeldingen met belangstelling tegemoet. Doen hoor! Het is een ervaring die je altijd bij zal blijven. Ik blijf ondertussen met heel veel verbazing in het fotoboek bladeren uit die tijd. Wat hadden we toch een plezier en wat was ik daar nog jong…

 

That moment when you start writing a blog about the “International Youth Exchange” experience with the @lionsclubsinternational in Indiana, USA and you come across with This picture OMG @ozlemhoscan This has been like More than 20 years ago ☺️ #lions #sweetgirls #young #nothingchanged #youthexchange #6weeks #Indiana #campfriendship #fortwayne #Terrehaute #lionsclubinternational #WeServe #jeugduitwisseling #botanicalgarden #travel #europe #culture #turkey #education #youthwork #ngo #community #international #photography #exchange #trip #memories #friendship #travelling

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

jeugduitwisseling Youth Exchange Lions

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief