Delen vinden we super lief

Tijdens de feestdagen hebben veel ouderen extra behoefte aan verbinding en meer kleur in hun dagen. Eenzaamheid komt rond de feestdagen extra hard aan en kan dan zeer confronterend zijn. Al helemaal in zo’n derde coronajaar waarin veel onduidelijk is. Dit is precies de reden waarom we het Nationaal ouderenfonds weer graag helpen met het uitdelen van een deel van de, in totaal 10.000 (!), kerstpakketten aan kwetsbare thuiswonende ouderen. 

Ouderenfonds
Afgelopen editie hielpen we ism LC Amsterdam ’t IJ en dit jaar strijken we neer in Apeldoorn.

Uitdelen kerstpakket ism Ouderenfonds

Dit jaar mogen we namens het Nationaal Ouderenfonds wederom ouderen verrassen met de bezorging van een kerstbox. We maken er weer een persoonlijk en feestelijk moment van aandacht van. Het streven is dan ook om dit zo creatief mogelijk te doen en trekken we alles uit de kast om een lichtpuntje te zijn in deze donkere dagen. Mijn engelenjurk werd weer aangetrokken en mijn dochter ging mee als kerstvrouw. Met foute kersttruien, een kerstmuts en gekke kerstoutfits wisten onze vrijwliigers zich uit te dossen! En deze keer niet in omgeving Amsterdam, maar stonden de kerstpakketten opgestapelt in ons huis in Apeldoorn waar we samen met een vijftien Lionsleden in actie kwamen.

Dankbaar om dit samen te mogen doen met de leden van LC Appelthorn.

Een warm hart

Het Nationale Ouderenfonds maakt samen spnsoren al jaren lang duizenden ouderen blij met een kerstbox aan de deur om zoveel mogelijk ouderen een mooie kerstmoment bezorgen. De kerstbox is gevuld met lekkernijen, iets voor henzelf en om iets om uit te delen. Een actie dat wij omarmen en waar ik me heel graag voor inzet. Het begint bijna een kersttraditie te worden aangezien we al eerder van deur naar deur gingen in mijn kerst engel outfit en zongen ik samen met de kinderen kerstliedjes aan de deur en maakten we een praatje.

Het uitdelen va nde kerstpakketten in 2020

Bij de één bleven we wat langer staan en ontroerde mij hun dankbaarheid voor ons kleine gebaar. Het moment van exclusieve en oprecht aandacht aan de deur werd zo intens ervaren dat het me zelfs een beetje verdriet deed om ze weer gedag te zeggen. “mama, dit is wel heel zielig he” fluisterde mijn dochter in mijn oor toen we afscheid namen van een mevrouw die al maanden geen visite had gehad.

Ouderenfonds

Eenzaamheid

Zelf zitten we middenin de tropenjaren met jonge kinderen, ben ik ambitieus in mijn werk en onderhoud ik mijn blog. Doordat je leven zo snel voorbij dendert, sta je niet altijd stil bij thuiswonende ouderen met een kleine sociale kring. Dat is precies de reden dat ik altijd vrijwilligerswerk zal blijven oppakken.

Nadat we een tiental adressen hadden bezocht merkte ik dat de koek op was bij mijn meisje. Ze had de hele ochtend aandachtig geluisterd naar alle gesprekken, veel snoepjes gekregen van de lieve ouderen en maakte iedere keer weer vol enthousiasme een polaroid foto. “mama ik ga later niet naar Canada verhuizen hoor, ik blijf in Apeldoorn om voor jullie te zorgen’” het gesprek dat ik had met een mevrouw die een traan wegpintke omdat haar zoons in Canada waren met de kerst, maakte indruk op haar.

En ik help graag onzichtbaar, want ik hoef het niet van de daken te schreeuwen, Maar met de jusite PR en dit blog wil ik anderen proberen te bewegen om in actie te komen, al is het met iets kleins. Mijn oma zag ik op later leeftijd ook moeite hebben met minder reuring, terwijl ze altijd een zeer een actief had geleeft. Stel je toch eens voor dat je niemand meer om je heen hebt… dan wordt de wereld wel heel grauw en treurig. En dat al helemaal met kerst, niemand hoort immers met kerst alleen te zijn!

lionsclub, Lions, weserve, waarom lion, lions lidmaatschap, Ouderenfonds
Als lion van Amsterdam LC ’t IJ heb ik in 2021 de transfer gemaakt naar LC Appelthorn waar we ons met zo’n 35 leden inzetten voor de lokale maatschappij.

Het nationale Ouderenfonds

We helpen het Nationaal Ouderenfonds graag om een deel van 10.000 kerstpakketten rond te brengen en zijn hiermee dankbaar een kleine radar in het grote geheel. Het Ouderenfonds gelooft in de kunst van het samen ouder worden en de kunst van het ouder zijn. En dat blijft hard nodig.

Want wist je dat bijna de helft van de ouderen zich eenzaam voelt? Meer dan 500.000 ouderen voelen zich zelf ernstig eenzaam. Het Ouderenfonds stimuleert ouderen om bewust sociaal actief te blijven en houd ze verbonden met anderen zodat ze zich gezien voelen

Samen met partners, donateurs en vrijwilligers zet het Nationaal ouderenfonds zich dan ook samen in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Deze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doe je immers samen! Merry Christmas

oma Hillechien niessien Schoenmaker Westerbaan, Ouderenfonds

Goed om te weten

Via het Nationale Ouderenfonds zijn de adressen in samenspraak met de ouderen verzameld die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen met de vrijwilliger vult de oudere een aanmeldformulier in. Deze gegevens worden eenmalig voor de actie gebruikt tenzij ze het magazine Goud zouden willen ontvangen of hun e-nieuwsbrief. De adres gegevens worden na de actie vernietigd en uiteraard niet voor andere doeleinden gebruikt (tenzij ze graag willen dat we een keertje terugkomen).

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief