Delen vinden we super lief

Kalokairi Mamma Mia: Here we go again

De ‘blauwe’ loper werd uitgerold in het Pathé Tuschinski in Amsterdam om te vieren dat het vervolg van de ‘feel-good’ MAMMA MIA weer in de bioscopen verschijnt. De tropische sfeer van het eiland Kalokairi is naar Amsterdam komen overwaaien. We waren aanwezig bij een feestelijke Nederlandse premiere van ‘ ‘Mama Mia: here we go again‘. En deze keer waren er bijzondere gasten bij aanwezig.

Sterrencast

Niemand minder dan Alexa Davies, Josh Dylan, Jeremy Irvine, Hugh Skinner en Jessica Keenan Wynn verschenen op het grote podium. Samen met de cast keerden we swingend terug naar Kalokairi. En weet jij waar dit eiland ligt? Ik kom er op terug en het zal je verbazen….

Meet & Greet

Kalokairi Mamma Mia: Here we go again

Alexa Davies en Jessica Keenan Wynn zijn in de film te zien als de jonge Rosie en Tanya. We gaan met hen terug in de tijd in deze feel-good film, waar we getuige zijn van de baldadigheid en vriendschap. Jeremy Irvine  speelt de rol van de jonge Sam. Josh Dylan is de jonge Bill en Hugh Skinner vertolkt de rol van de jonge Harry. We zaten er weer klaar voor. e zouden we nu eindelijk meer te weten komen hoe het nu precies is gelopen  met die drie vaders?

Ik ben groot fan van musicals en een film gevuld met muziek van ABBA klinkt als muziek in mijn oren. Voor mij een geweldig avondje uit. Als je van een opzwepende film houdt, raden we het echt aan om deze film te gaan zien in de bioscoop.

Kalokairi Mamma Mia: Here we go again

Waterloo

Ik kan me nog herinneren dat ik 10 jaar geleden (2008) de film enorm ‘over the top‘ vond. Meryl Streep zingend en dansend over het scherm zien te zwieren, vond ik niet echt een enorme aanwinst. Ook waren bepaalde scènes zeer overdreven gespeeld. Toch heeft de film veel teweeg gebracht.

De liedjes zijn opzwepend, de karakters hilarisch en de leeftijdloze humor is aanstekelijk. Inderdaad de film is ‘over the top’, maar is dat niet het unieke van deze film? En tja de opbrengsten zeggen genoeg. De 1e MammaMia film kostte 52 Miljoen dollar om te maken en bracht wereldwijd 610 miljoen dollar op.

When I Kissed the teacher

De meeste nummers in deze film kende ik en kon ik mee neuriën. Toch wist ik mezelf in te houden, want velen om me heen begonnen mee te zingen zonder ze de hele tekst te kennen. Ouch… het was namelijk ook niet al te zuiver. De liedjes zijn in deze film goed in het verhaal gevlochten. Het kwam niet heel onnatuurlijk over dat ze ‘plots’ begonnen te zingen in een scene. In de allerlaatste scene in het kerkje heb ik ook echt even mijn traan weggepinkt, wat was dit mooi gedaan. En tsja, niet alle scenes zijn even realistisch, maar hé des te gekker des te beter. Vooral de komst van Cher was te grappig!

Feestelijke avond

Over de inhoud van de film schreven we al eerder een blog. Zonder de plot te verklappen uiteraard!

Lees ook: Mamma Mia Here We Go Again!! Dance, jive, and have the time of your life! ☀ Bekijk snel de Final trailer van de muzikale film

Het was een feestelijke avond waarbij alles in het teken stond van zingen, dansen, lachen en om opnieuw verliefd te worden op de karakters en de film. De eerste film was niet voor niets een groot succes. Ook zijn er criticasters die niet van musical of van zingen houden in films. Dat is uiteraard hun goed recht. Wij konden het in ieder geval niet laten om mee te bewegen op de vrolijke, zomerse nummers en weg te dromen van het mooie Kalokairi. En nee, ik heb NIET meegezongen!

Videoimpresie

Instagram

🏝 We had so much fun! Wat was het leuk !! En ook een traantje weggepinkt #mylovemylife The night is YOUNG and the music’s HIGH! 🎬🎵Partytime! 🎶🏝 ✨May the rest of our LIFE, be the best of our LIFE ! ✨ Thank you for being here! @_joshdylan @jeremy.irvine @alexalaura #hughskinner It has been a great success! We loved the movie! It touched our heart!💖 #amandaseyfried #lilyjames #mammamia #mammamia2 #fun #partytime #redcarpet #makeup #fashion @cher @dominiccoop @piercebrosnanofficial @mingey @lilyjamesofficial @jeremy.irvine @_joshdylan @jkwynn @alexalaura @judycraymer @mammamiamovie @universalnl @pathe

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Oscar winnares

Het is alweer tien jaar geleden dat de 1e film in premiere is gegaan. Het was een wereldwijd succes waardoor we niet verbaasd opkeken dat er een vervolg op kwam. We keren weer terug naar het prachtige (fictieve) Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical. De bekende gezichten keren terug en de cast is deze keer zelfs uitgebreid met Lily James, Andy Garcia en Oscarwinnaar Cher. Ze hebben een hysterische, grappige rol. Het is echt een film waar je met je moeder naartoe wil.

MAMA MIA! Kalokairi

Nieuwsgierig als ik ben, ben ik gaan struinen naar het eiland Kalokairi, Want waar ligt het precies? De 1e film MAMA MIA! werd 10 jaar geleden opgenomen op de Sporaden-eilanden Skiathos en Skopelos en in Damouchari op het schiereiland Pilion. Door de film werden de eilanden enorm populair bij stelletjes die er wilden trouwen. Wat is er nu leuker dan te trouwen op een magische plek net als in de film. Vooral het Agios Ioannis-kerkje op Skopelos is zeer populair. Dit is de plek waar de bruiloft in de film plaatsvindt. Tof idee om daar te trouwen al is het wel 198 treden om de berg te beklimmen, oefff…

MAMA MAI HERE WE GO AGAIN! Kalokairi

De sequel van Mamma Mia! is overigens niet op dezelfde plek opgenomen! Deze film is opgenomen op het Kroatische eiland ‘Vis’ in de Adriatische Zee. Vanwege budgetten, belastingvoordelen en financiële prikkels gingen ze overstag. Daarnaast heeft Kroatië ervaring met grote blockbuster zoals Game of Thrones, Star Wars and Robin Hood. Ook heeft Griekenland nog steeds geen officiële Film Commissie. Als kijker waan je je in griekenland en doet dit ook echt niets af aan de film.

We hebben genoten! Ik was voor heel even op vakantie!

De muzikale hitkomedie MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN draait vanaf 19 juli a.s. in de bioscoop. Ladies Night vertoningen op 18 juli a.s.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

Kalokairi

 


Delen vinden we super lief