Delen vinden we super lief

Broodbeleg Spread the PeasElke ochtend draaien er drie hongerige kindjes om me heen. “Welk broodbeleg willen jullie op je broodje?, vraag ik ze met een nog ietwat schorre stem. “Chocopasta, hagelslag, Pindakahaaas….” Bij mij is het credo 1 gezond en 1 zoet, al trappen ze hier niet iedere ochtend in. Maar wat zijn de alternatieven?

Toen ik hoorde over een zoet broodbeleg op basis van peulvruchten werd ik nieuwsgierig. Ook in Kek Mama las ik er over en ben op onderzoek uitgegaan. Iedere ouder wil immers iets gezonds aan hun kindje voorschotelen Tegelijkertijd heb je geen zin in een strijd aan de ontbijttafel. Win-win als het aanslaat. Gezond én toch zoet. Wij probeerden het uit. Een zoete boterham kan hopelijk snel verantwoord met 50% minder suiker!

Spread the Peas, een vernuftig broodbeleg

Broodbeleg Spread the Peas

Afgelopen maanden had ik het al bij de Jumbo bij de vleeswaren in het schap zien liggen. Toch was ik nog niet overstag gegaan. Het heeft wel mijn nieuwsgierigheid gewekt, want wat als het zou aanslaan bij mijn kritische kinderen.

Ze liegen immers niet. Als ze het niks vinden laten ze het gerust staan. Tijdens het boodschappen doen bij de jumbo, heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken. Ik tracht een poging om de chocopasta en hagelslag van de kinderen te vervangen voor zoet broodbeleg op basis van peulvruchten. Ik was eerst wat sceptisch, maar we komen er op 1 manier achter of het aan slaat! Aan de ontbijttafel!Broodbeleg Spread the Peas

De 3 smaken van Spread the Peas werden aan de kritische test onderworpen. Kokosnoot, kaneel, of chocolade, ik ben benieuwd!

Het verhaal

Als je er niet op let, krijgen je kids veel suiker binnen bij de  dagelijkse voeding. Onze kinderen beginnen vaak met een broodje chocolade pasta, waarmee ze al bijna de helft van de maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid toegevoegde suikers binnen gekregen. Hier schrok ik wel van toen ik het ging vergelijken

Verantwoord smerenbroodbeleg spread the peas 1

Met het broodbeleg “Spread the Peas” smeer je de zoete boterham op een meer verantwoorde manier. Dit broodbeleg is gemaakt van peulvruchten en met een beetje natuurlijke suikers uit honing gezoet. Hierdoor bevat de spread gezonde vezels en bevat het 50% minder suikers dan het zoete broodbeleg. Dit is best uniek in de markt. Als moeder zoek ik vaak naar alternatieven maar val ik eigenlijk steeds terug op dezelfde ongezonde smeersels.

Ik ben dan ook benieuwd of mijn kinderen het onderscheid zullen maken tussen deze spread en chocopasta, speculaasboter, of kokosbrood. Een fijne ontdekking om de suikerinname van de kids te verminderen, zonder concessies te hoeven doen aan de lekkere smaak. Broodbeleg Spread the Peas

Eerst hartig, dan zoet?  De broodbeleg discussie

Judi Dijksma is de  initiatiefnemer van foodstart-up Spread the Peas. Zij hoopt dat het onderhandelen over éerst hartig dan zoet, snel verleden tijd is. Zij weet ook als geen ander dat het heel lastig is om een gezonde variant te vinden voor al dat lekkers op brood. We weten het eigenlijk allemaal donders goed, maar houd je kinderen er maar eens van weg, “Mission impossible” bij ons thuis.

Dit is de reden waarom ze Spread the Peas ontwikkelde. Een spread waarmee ouders en kinderen ervaren dat lekker zoet broodbeleg ook gezonder kan. En omdat Spread the Peas ruim 50% minder suikers bevat, kun je er twee keer zoveel van eten.

Power to the peas

Spread the Peas bestaat 56% uit peulvruchten die vol zitten met vezels en eiwitten. Daardoor is dit broodbeleg voedzamer dan hazelnootpasta of hagelslag. Bovendien hebben peulvruchten een positief effect op het milieu. “De plantjes verrijken de bodem doordat zij deze losmaken en stikstof, de voedingsstof voor planten, de grond in brengen.

Als je bijvoorbeeld op een uitgeputte grond twee jaar peulvruchten teelt, kun je de bodem daarna drie jaar voor andere gewassen gebruiken. Daarnaast is er geen tot weinig mest, of bestrijdingsmiddel nodig om de plantjes te laten groeien. Win-Win!broodbeleg spread the peas 1

Conclusie

En de kids? Ze moesten er eerst echt aan wennen, maar al snel smikkelden ze alle boterhammen mét korst op. De favoriet is chocolade.De kokosspread weigert de jongste nog, maar ik blijf het aanbieden. Olivier (5) smikkelt alles op. Een goed teken.

Dat betekent dat we een fijn alternatief hebben gevonden! Ik hoop dat ik er elke ochtend mee weg kom. Vooral omdat de K3, leeuwenafbeeldingen en piraten hagelslag ook nog steeds zeer in trek is. We blijven het combineren en aanbieden.

Jumbo

Spread the Peas is te koop bij de Jumbo in 3 verschillende smaken: chocolade, kaneel en kokos. De verpakkingen vind je bij de gekoelde vleeswaren! Het is zeker het proberen waard!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief